Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Saldū 2021. gada 30. jūlijā
Par pabalstiem audžuģimenei Saldus novadā
Pieņemti ar Saldus novada domes
2021. gada 30. jūlija ārkārtas sēdes lēmumu
(prot. Nr. 15, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi"
78. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka pabalstu audžuģimenei apmērus, saņemšanas un izmaksas kārtību, un lēmumu par pabalsta piešķiršanu apstrīdēšanas kārtību Saldus novadā.

2. Pabalstus audžuģimenei nosaka ar mērķi nodrošināt bērna pamatvajadzības.

3. Lēmumu par pabalstu audžuģimenei piešķiršanu pieņem un pabalstus izmaksā Saldus novada pašvaldības aģentūra "Sociālais dienests" (turpmāk – Aģentūra).

4. Pabalstus audžuģimenei izmaksā, pamatojoties uz noslēgto līgumu starp Aģentūru un audžuģimeni par bērna ievietošanu audžuģimenē.

5. Tiek noteikti šādi pabalstu veidi:

5.1. ikmēneša pabalsts audžuģimenē ievietotā bērna uzturam;

5.2. vienreizējs pabalstu bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei;

5.3. ikgadējs pabalsts par bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus.

II. Ikmēneša pabalsts audžuģimenē ievietotā bērna uzturam

6. Ikmēneša pabalsta apmērs katra audžuģimenē ievietotā bērna uzturam ir divkāršs Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmērs bērnam.

7. Ikmēneša pabalsts audžuģimenē ievietotā bērna uzturam apmērs par katru audžuģimenē ievietoto bērnu, kura uzturēšanās laiks audžuģimenē ir īsāks par vienu mēnesi, ir divkāršs Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmērs bērnam proporcionāls audžuģimenē pavadītajam dienu skaitam.

8. Aģentūra lēmumu par ikmēneša pabalsta audžuģimenē ievietotā bērna uzturam piešķiršanu pieņem ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no dienas, kad ir noslēgts līgums starp Aģentūru un audžuģimeni par bērna ievietošanu audžuģimenē.

9. Ikmēneša pabalsts audžuģimenē ievietotā bērna uzturam tiek izmaksāts no Aģentūras budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts audžuģimenes norādītajā kredītiestādes kontā līdz kārtējā mēneša 15. datumam.

III. Vienreizējs pabalsts bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei

10. Audžuģimene par katru ģimenē ievietoto bērnu saņem vienreizēju pabalstu bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei 35 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas normālā darba laika ietvaros.

11. Aģentūra lēmumu par vienreizēja pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķiršanu pieņem ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no dienas, kad ir noslēgts līgums starp Aģentūru un audžuģimeni par bērna ievietošanu audžuģimenē.

12. Vienreizējs pabalsts bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei tiek izmaksāts no Aģentūras budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts Audžuģimenes norādītajā kredītiestādes kontā 10 darba dienu laikā no lēmuma par pabalsta piešķiršanu spēkā stāšanās dienas.

IV. Ikgadējs pabalsts par katru ģimenē ievietoto bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus

13. Audžuģimene par katru ģimenē ievietoto bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus, saņem pabalstu 75 % no valstī noteiktās minimālās darba algas normālā darba laika ietvaros.

14. Ikgadējs pabalsts par katru ģimenē ievietoto bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus, tiek piešķirts un izmaksāts vienu reizi kalendāra gada laikā.

15. Aģentūra lēmumu par ikgadēja pabalsta par katru ģimenē ievietoto bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus, piešķiršanu pieņem ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā no dienas, kad bērns ir uzturējies audžuģimenē vismaz sešus mēnešus.

16. Pabalsts par katru ģimenē ievietoto bērnu, kurš audžuģimenē uzturējies vismaz sešus mēnešus, tiek izmaksāts no Aģentūras budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts audžuģimenes norādītajā kredītiestādes kontā 10 darba dienu laikā no lēmuma par pabalsta piešķiršanu spēkā stāšanās dienas.

V. Lēmuma apstrīdēšanas kārtība

17. Aģentūra informē audžuģimeni par pieņemto lēmumu, atteikuma gadījumā personu informē rakstiski piecu darba dienu laikā par atteikuma iemeslu, lēmuma apstrīdēšanas termiņu un kārtību.

18. Aģentūras pieņemto lēmumu var apstrīdēt Saldus novada domes administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijā (Striķu iela 3, Saldus, Saldus nov., LV-3801).

VI. Noslēguma jautājumi

19. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušus Saldus novada domes 2013. gada 26. septembra saistošos noteikumus Nr. 28 "Par pabalstiem audžuģimenei".

20. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušus Brocēnu novada pašvaldības domes 2019. gada 27. jūnija saistošos noteikumus Nr. 4 "Par pabalstiem audžuģimenei".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts
Paskaidrojuma raksts
saistošiem noteikumiem Nr. 24 "Par pabalstiem audžuģimenei Saldus novadā"

Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka pabalstu audžuģimenei apmērus, saņemšanas un izmaksas kārtību, un lēmumu par pabalsta piešķiršanu apstrīdēšanas kārtību Saldus novadā.
Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu projekts tiek izstrādāts saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kā arī kā pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva, lai sniegtu materiālu atbalstu audžuģimenēm.
Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetuFinanšu līdzekļi izvērtēti, plānojot pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" 2021. gada budžetu.
Uzņēmējdarbības vide pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
Administratīvās procedūras un konsultācijas ar privātpersonāmSaistošos noteikumus uzstrādājusi Saldus novada pašvaldības aģentūra "Sociālais dienests", izskatīti un akceptēti novada domes vadības grupas sanāksmē.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pabalstiem audžuģimenei Saldus novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saldus novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 24Pieņemts: 30.07.2021.Stājas spēkā: 31.08.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 166, 30.08.2021. OP numurs: 2021/166.9
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
325702
31.08.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"