Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 25

Rīgā 2021. gada 12. augustā (prot. Nr. 52, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\13
"Par Luxembourg Investment Company
 422 S.à.r.l. vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Energia Verde""

Konkurences padome (turpmāk - KP) 14.07.2021. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk - Ziņojums), Luxembourg Investment Company 422 S.à.r.l. (reģistrācijas numurs B 251.432) iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Energia Verde" (reģistrācijas numurs 40003645722).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā Luxembourg Investment Company 422 S.à.r.l. iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "Energia Verde". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto Luxembourg Investment Company 422 S.à.r.l. pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība. Luxembourg Investment Company 422 S.à.r.l. saistītās sabiedrības Gren Holding Company B.V. meitasuzņēmumi SIA "Fortum Jelgava" (plānota firmas maiņa uz SIA "Gren Jelgava"), SIA "Fortum Latvia" (plānota firmas maiņa uz SIA "Gren Latvija") un SIA "Fortum Daugavpils" (plānota firmas maiņa uz SIA "Gren Daugavpils") savu pamatdarbību veic Latvijas teritorijā. SIA "Fortum Latvija", SIA "Fortum Daugavpils", SIA "Fortum Jelgava" un SIA "Energia Verde" pamatdarbība pārklājas siltumenerģijas ražošanā, pārvadē un tirdzniecībā, kā arī elektroenerģijas ražošanā un tirdzniecībā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē siltumenerģijas ražošanas un piegādes tirgus centralizētajā siltumapgādes tīklā tirgu, CO2 emisijas kvotu tirdzniecības tirgu un elektroenerģijas ražošanas un vairumtirdzniecības obligātā iepirkuma ietvaros tirgu.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama. Vienlaikus secināms, ka (*), lēmums neattiecas.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, Luxembourg Investment Company 422 S.à.r.l. iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Energia Verde".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

(*) - Ierobežotas pieejamības informācija

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 25Pieņemts: 12.08.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 26.08.2021. OP numurs: 2021/164.4
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
325621
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"