Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 5

Daugavpilī 2021. gada 29. jūlijā (prot. Nr. 4, 1. &)
Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu
Precizēti ar Augšdaugavas novada
pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta
lēmumu Nr. 96 (prot. Nr. 6, 57. &)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Augšdaugavas novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) vienreizēja pabalsta sakarā ar bērna piedzimšanu (turpmāk – pabalsts) apmēru, personu loku, kurām ir tiesības šo pabalstu saņemt, kā arī tā piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Pabalsts tiek piešķirts, lai sniegtu materiālu atbalstu jaundzimušā bērna vajadzību nodrošināšanai.

II. Pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtība

3. Tiesības saņemt pabalstu ir Latvijas Republikas pilsoņiem, nepilsoņiem un ārvalstniekiem, kuriem piešķirts personas kods un vismaz viena no bērna vecākiem pamata dzīvesvieta un bērna dzīvesvieta no dzimšanas reģistrācijas brīža ir deklarēta Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā.

4. Pabalstu piešķir vienam no bērna vecākiem, personai, kura adoptējusi bērnu, vai personai, kura ar bāriņtiesas lēmumu iecelta par aizbildni (turpmāk – pabalsta pieprasītājs), ja šis pabalsts nav izmaksāts bērna vecākiem.

5. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir 300,00 euro (trīs simti euro 00 centi) par katru bērnu un tas attiecināms uz bērniem, kas dzimuši no 2021. gada 1. jūlija.

6. Pieteikumu pabalsta saņemšanai var iesniegt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas.

7. Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājam jāiesniedz Augšdaugavas novada Dzimtsarakstu nodaļā (līdz Augšdaugavas novada Dzimtsarakstu nodaļas izveidošanai Daugavpils novada vai Ilūkstes novada dzimtsarakstu nodaļās) iesniegums pabalsta piešķiršanai. Iesniedzot iesniegumu klātienē, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

8. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Pašvaldības izpilddirektors 20 dienu laikā no dienas, kad saņemti visi šo noteikumu 7. punktā minētie dokumenti.

9. Pabalsts tiek ieskaitīts pieprasītāja norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā desmit dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

10. Pabalstu nepiešķir, ja bērns ievietots sociālās aprūpes institūcijā.

11. Ja pabalsts ir saņemts nepamatoti pabalsta pieprasītāja vainas dēļ, pabalsta pieprasītāja pienākums ir labprātīgi atmaksāt attiecīgo summu Pašvaldībai. Ja pabalsta pieprasītājs nepamatoti saņemto pabalstu labprātīgi neatmaksā, Pašvaldībai ir tiesības attiecīgo summu piedzīt, iesniedzot prasību tiesā.

III. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

12. Pašvaldības izpilddirektora lēmumu var pārsūdzēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

13. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

14. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

14.1. Daugavpils novada domes 2013. gada 14. marta saistošie noteikumi Nr. 6 "Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu";

14.2. Ilūkstes novada domes 2016. gada 22. decembra saistošie noteikumi Nr. 4/2016 "Par vienreizēju pabalstu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu Ilūkstes novada pašvaldībā".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības 2021. gada 29. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi ir izdoti, lai sniegtu materiālu atbalstu jaundzimušā bērna vajadzību nodrošināšanai.
 
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu un nosaka:1. vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu un tā apmērs ir 300,00 euro (trīs simti euro 00 centi) par katru bērnu;

2. ka pieteikumu pabalsta saņemšanai var iesniegt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas un tas attiecināms uz bērniem, kas dzimuši no 2021. gada 1. jūlija;

3. kādi dokumenti pieprasītājam jāiesniedz Dzimtsarakstu nodaļā

• iesniegums pabalsta piešķiršanai;

• jāuzrāda personas apliecinošs dokuments.
 

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošana neietekmē pašvaldības budžeta izdevumu daļu. Lai nodrošinātu to izpildi nepieciešamais finansējums paredzēts 2021. gada budžetā.Daugavpils novada budžetā 2021. gadam plānoti līdzekļi 31925,00 euro apmērā, izmaksāti 10000,00 euro, atlikums 21925,00 euro.

Ilūkstes novada budžetā plānoti 13500,00 euro, izmaksāti 4200,00 euro, atlikums 9300,00 euro.

Kopā 31225,00 euro (104 pabalstiem).

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
 

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijāSaistošajos noteikumos noteiktajām mērķa grupām, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu projekta tiesiskais regulējums, pabalsts piešķirams personām, kuru pamata deklarētā dzīvesvieta ir Augšdaugavas novada administratīvā teritorija.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošie noteikumi paredzēs, ka lēmumus par saistošajos noteikumus minētā pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņems Augšdaugavas novada pašvaldības izpilddirektors.
6. Informācija par konsultācijāmSaistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots pašvaldības interneta mājaslapās www.dnd.lv un www.ilukste.lv.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 29.07.2021.Stājas spēkā: 20.08.2021.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 159, 19.08.2021. OP numurs: 2021/159.41
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
325478
20.08.2021
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"