Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Tukumā 2021. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 14, 1. §)
Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu
APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes 28.07.2021.
lēmumu (prot. Nr. 14, 1. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
45. panta piekto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu.

2. Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vieta ir oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis".

3. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

3.1. Tukuma novada domes 2016. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Par Tukuma novada Domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (apstiprināti ar Tukuma novada domes 2016. gada 28. janvāra lēmumu (prot. Nr. 2, 5. §));

3.2. Engures novada domes 2016. gada 26. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Par Engures novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (apstiprināti ar Engures novada domes 2016. gada 26. janvāra lēmumu (prot. Nr. 1, p. 9));

3.3. Kandavas novada domes 2015. gada 26. novembra saistošie noteikumi Nr. 24 "Par Kandavas novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (apstiprināti ar Kandavas novada domes 2015. gada 26. novembra lēmumu (prot. Nr. 18, 3. §));

3.4. Jaunpils novada domes 2016. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 19 "Par Jaunpils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (apstiprināti ar Jaunpils novada domes 2016. gada 28. janvāra lēmumu (prot. Nr. 1, 20. p.)).

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa
Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 23 "Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaskaņā ar Apdzīvoto teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē bijušo novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 45. panta piekto daļu saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Novada domes saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" vai vietējā laikrakstā, vai bezmaksas izdevumā. Novada dome pieņem saistošos noteikumus, kuros nosaka saistošo noteikumu publicēšanas vietu.

Saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 3. panta pirmo daļu Pašvaldību saistošos noteikumus oficiālajā izdevumā publicē likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā apjomā. 2021. gada 1. janvārī stājās spēkā 2020. gada 24. novembra likums "Grozījumi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā", saskaņā ar kuru no 2021. gada 1. janvāra visiem informācijas iesniedzējiem, tai skaitā pašvaldību institūcijām, nav jāmaksā par publikācijām oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", tajā skaitā arī par pašvaldību saistošo noteikumu un to paskaidrojuma raksta publicēšanu.

2. Īss projekta satura izklāstsAr saistošajiem noteikumiem Tukuma novada dome nosaka saistošo noteikumu publicēšanas vietu – oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" (vestnesis.lv), lai veicinātu informācijas pieejamību un sistematizāciju.

Nodrošinot pašvaldības izdoto saistošo noteikumu publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", paredzamie Tukuma novada pašvaldības ieguvumi:

1) saistošo noteikumu publicēšanas operativitāte;

2) plašāks personu loks būs informēts par Tukuma novada domes izdotajiem saistošajiem noteikumiem;

3) oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" nodrošina izdoto saistošo noteikumu aktualizāciju;

4) Tukuma novada domes saistošie noteikumi tiks publicēti kopējā Latvijas Republikas normatīvo aktu tīmekļa vietnē www.likumi.lv;

5) tiks uzlabota labas pārvaldības principa ievērošana pašvaldības darbā.

Pašvaldības saistošie noteikumi, atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 45. panta septītajai daļai, pēc to stāšanās spēkā joprojām tiks publicēti pašvaldības mājaslapā internetā www.tukums.lv.

Lai nodrošinātu Tukuma novada iedzīvotāju, kas nelieto internetu, informētību par pašvaldības saistošajiem noteikumiem, saistošie noteikumi, pēc to spēkā stāšanās tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā.

3. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu projekts neparedz ietekmi uz pašvaldības budžetu, jo saistošo noteikumu un to paskaidrojumu rakstu publikācijas izdevumus sedz valsts.
4. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošo noteikumu projekts tiešā veidā neietekmēs sabiedrību un uzņēmējdarbību. Saistošo noteikumu publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" paātrinās saistošo noteikumu spēkā stāšanos.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmInstitūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Tukuma novada pašvaldība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav attiecināms.
Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Tukuma novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tukuma novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 28.07.2021.Stājas spēkā: 03.08.2021.Zaudē spēku: 01.02.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 02.08.2021. OP numurs: 2021/146.7
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
325061
03.08.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"