Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 336

Rīgā 2021. gada 1. jūnijā (prot. Nr. 45 8. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 20. marta noteikumos Nr. 169 "Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzības noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Būvniecības likuma
5. panta pirmās daļas 4. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2018. gada 20. marta noteikumos Nr. 169 "Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 68. nr.; 2020, 86A. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt III nodaļu ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Ja persona ieguvusi zinātņu doktora grādu attiecīgajā būvniecības specialitātē un veic akadēmisko darbu augstākās izglītības iestādē, kompetences pārbaudes iestāde to var iekļaut praktiskā darba pieredzē atbilstoši minimālajai praktiskā darba pieredzes programmai būvspeciālista patstāvīgajā praksē inženierizpētes, projektēšanas, būvdarbu vadīšanas un būvuzraudzības specialitātē, ņemot vērā akadēmiskā darba saturu un apjomu."

2. Izteikt 44.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"44.6. līdz kārtējā gada 1. aprīlim būvspeciālistu reģistrā ievadīt informāciju par iepriekšējā kalendāra gadā veikto patstāvīgo praksi, norādot darba devēju, pasūtītāju, būvniecības lietas numuru (Latvijas Republikā veiktajiem darbiem), būves nosaukumu, ēkas galveno lietošanas veidu vai inženierbūves lietošanas veidu (saskaņā ar būvju klasifikāciju), būvniecības veidu, objekta adresi (ārpus Latvijas Republikas veiktajiem darbiem), būves grupu, darbu izpildes laiku, darbības sfēru, līdzdalības pakāpi, kā arī elektroniski pievieno šo darbu apliecinošus dokumentus, ja minētā informācija nav pieejama būvspeciālistu reģistrā. Attiecībā uz akadēmisko darbu augstākās izglītības iestādē ievada informāciju par akadēmiskā darba saturu un ilgumu un pievieno augstākās izglītības iestādes izziņu par veikto zinātniski pedagoģisko darbu;".

3. Papildināt IX nodaļu ar 86. un 87. punktu šādā redakcijā:

"86. Personas, kuras līdz 2014. gada 1. oktobrim ir ieguvušas patstāvīgās prakses tiesības būvniecības jomā būvtehniķa profesijā būvdarbu vadīšanas, būvuzraudzības vai inženierizpētes specialitātē un laikā no 2014. gada 1. oktobra līdz 2020. gada 31. decembrim ir ieguvušas Būvniecības likuma 13. pantā noteikto izglītību, ir atbrīvotas no pienākuma veikt kompetenci paaugstinošus pasākumus kompetences pārbaudes iestādes noteiktajā apjomā sertifikātā norādītajā jomā un darbības sfērā līdz 2025. gada 31. decembrim.

87. Personas, kuras līdz 2014. gada 1. oktobrim ir ieguvušas patstāvīgās prakses tiesības būvniecības jomā inženierizpētes specialitātē ar pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību būvinženiera studiju programmā un kuras laikā no 2014. gada 1. oktobra līdz 2020. gada 31. decembrim ir ieguvušas Būvniecības likuma 13. pantā noteikto izglītību, ir atbrīvotas no pienākuma veikt kompetenci paaugstinošus pasākumus kompetences pārbaudes iestādes noteiktajā apjomā sertifikātā norādītajā jomā un darbības sfērā līdz 2025. gada 31. decembrim."

4. Izteikt 1. pielikuma 9. un 10. piezīmi šādā redakcijā:

"9 Elektroietaišu projektēšanas, elektroietaišu izbūves darbu vadīšanas un būvuzraudzības, kā arī elektroietaišu būvprojektu ekspertīzes un elektroietaišu ekspertīzes darbības sfērās norādāms spriegums, kādā personai ir atbilstoša pieredze, - līdz 1 kilovoltam, no 1 līdz 35 kilovoltiem un virs 110 kilovoltiem. Minētajās darbības sfērās ietilpst automātisko ugunsaizsardzības, ugunsdzēsības sistēmu automātikas un vadības daļas un automātisku ugunsaizsardzības sistēmu - ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu, balss ugunsgrēka izziņošanas sistēmu, dūmu aizsardzības sistēmu un centralizētas izziņošanas sistēmu - projektēšana, izbūves darbu vadīšana, būvuzraudzība un ekspertīze.

10 Elektronisko sakaru sistēmu un tīklu projektēšanas, būvdarbu vadīšanas un būvuzraudzības, būvprojektu ekspertīzes un ekspertīzes darbības sfērās ietilpst automātisko ugunsaizsardzības sistēmu - ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu un balss ugunsgrēka izziņošanas sistēmu, kā arī automātisko ugunsaizsardzības un ugunsdzēsības sistēmu automātikas un vadības daļas projektēšana, būvdarbu vadīšana un būvuzraudzība, būvprojektu un būvju ekspertīze."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministra
pienākumu izpildītājs,
zemkopības ministrs K. Gerhards

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 20. marta noteikumos Nr. 169 "Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 336Pieņemts: 01.06.2021.Stājas spēkā: 04.06.2021.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 106, 03.06.2021. OP numurs: 2021/106.5
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
323633
04.06.2021
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"