Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošos noteikumus Nr. 5 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai".
Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Dobelē 2021. gada 29. aprīlī
Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai
APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes 2021. gada 29. aprīļa
lēmumu Nr. 99/5 (prot. Nr. 5)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu
risināšanā
" 27.2 panta otrās daļas 5. punktu un piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Dobeles novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (turpmāk – māja) piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2. Piesaistītais zemesgabals šo noteikumu izpratnē ir mājai funkcionāli nepieciešamais zemesgabals, kas noteikts ar pašvaldības lēmumu, vai zemesgabals, par kura lietošanu noslēgts zemes nomas līgums, ja ir zemes īpašnieka saskaņojums tā labiekārtošanai (turpmāk – piesaistītais zemesgabals).

3. Pašvaldības līdzfinansējumu (turpmāk – līdzfinansējums) piešķir pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

4. Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbu projekta (turpmāk – projekts) īstenošanas laiks ir 12 mēneši.

II. Prasības projekta iesniedzējam

5. Projekta iesniedzējs ir mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā mājas pārvaldīšanas tiesības nodevusi dzīvokļu īpašnieku biedrībai vai ar līgumu pilnvarotai personai.

6. Par projekta iesniedzēju un labiekārtošanas darbu veicēju nedrīkst būt personas, kura ar tiesas spriedumu ir atzīta par maksātnespējīgu, atrodas tiesiskās aizsardzības procesā, tās darbība izbeigta vai atrodas likvidācijas procesā, ir nodokļu parādi vai citas parādsaistības attiecībā ar pašvaldību.

7. Vairākas mājas var vienoties par kopīga projekta iesniegšanu, ja robežojas mājām piesaistītie zemesgabali.

III. Projekta iesniegšanas kārtība

8. Projekta iesniedzējs iesniedz projektu un tam pievieno:

8.1. mājas pārvaldīšanas līgumu;

8.2. dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu un ar to saistīto izdevumu apmaksu, nepieciešamo finanšu līdzekļu ieguves veidu;

8.3. tāmi, kurā atspoguļoti veicamie darbi un to izmaksas;

8.4. līgumu ar projekta īstenotāju;

8.5. būvprojektu vai tam pielīdzināmu dokumentu (saskaņota labiekārtojuma skice uz aktuālas topogrāfiskas pamatnes, tehniskā shēma u.c.), ja nepieciešams.

IV. Atbalstāmās izmaksas un līdzfinansējuma apmērs

9. Izmaksas ir atbalstāmas, ja tās tieši ir nepieciešamas projekta īstenošanai, tās ir paredzētas iesniegumā un tiek veiktas, ievērojot atbilstīgas finanšu vadības, ekonomiskuma un efektivitātes principus.

10. Pašvaldība viena projekta īstenošanas atbalstāmām izmaksām piešķir līdzfinansējumu 50 % apmērā, bet ne vairāk par 10 000 EUR.

11. Par atbalstāmām izmaksām tiek uzskatītas:

11.1. būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādes un autoruzraudzības izmaksas;

11.2. būvdarbu izmaksas;

11.3. labiekārtojuma iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas;

11.4. būvuzraudzības veikšanas izmaksas;

11.5. nodokļu un nodevu maksājumi, kas tieši saistīti ar projektu, ja projekta iesniedzējs tos nevar atgūt, ievērojot normatīvajos aktos par nodokļiem un nodevām noteikto kārtību.

12. Uz līdzfinansējumu nevar pretendēt, ja par projekta līdzfinansētajām atbalstāmajām izmaksām ir saņemts līdzfinansējums no valsts, pašvaldības, Eiropas Savienības fondu, citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem.

V. Projektu vērtēšana

13. Pašvaldības dome izveido komisiju (turpmāk – komisija), kura noteikumos noteiktajā kārtībā veic projekta vērtēšanu, pieņem lēmumu par projekta apstiprināšanu vai noraidīšanu.

14. Komisija, kas var pieaicināt ekspertus projekta vērtēšanai.

15. Ja komisijai rodas šaubas par atbalstāmo izmaksu aprēķina atsevišķu pozīciju atbilstību vidējām tirgus izmaksām, tā ir tiesīga pieprasīt iesniedzējam sniegt paskaidrojumus, kas jāiesniedz piecu darba dienu laikā. Gadījumā, ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, komisija ir tiesīga atteikt līdzfinansējuma piešķiršanu.

16. Komisijas lēmumu nosūta iesniedzējam un publicē tīmekļvietnē www.dobele.lv.

17. Komisijas lēmumu var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

VI. Projekta ieviešanas nosacījumi

18. Pašvaldības izpilddirektors divu nedēļu laikā pēc lēmuma paziņošanas slēdz līgumu ar projekta iesniedzēju par līdzfinansējuma piešķiršanu. Ja līgums netiek noslēgts šajā termiņā, tad projekta iesniedzējs zaudē tiesības uz piešķirto līdzfinansējumu.

19. Projekta iesniedzējs ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no labiekārtošanas darbu pabeigšanas iesniedz pašvaldībā:

19.1. darbu pieņemšanas – nodošanas aktus;

19.2. rēķinus un maksājumu dokumentus par projektā veiktajiem darbiem un pakalpojumiem.

20. Pašvaldība ne vēlāk kā 30 dienu laikā no darbu pieņemšanas – nodošanas aktu, rēķinu un maksājumu dokumentu saņemšanas izmaksā piešķirto līdzfinansējumu.

21. Ja projekts netiek pabeigts un dokumenti nav iesniegti noteiktajos termiņos, projekta iesniedzējs zaudē tiesības uz piešķirto līdzfinansējumu.

22. Saņemot pašvaldības pieprasījumu, iesniedzējam ir pienākums rakstveidā informēt par projekta izpildes gaitu.

23. Pašvaldībai ir tiesības veikt izpildīto darbu kvalitātes, apjoma un izmaksu kontroli.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs A. Spridzāns
Saistošo noteikumu Nr. 8 "Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojumsLikuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 5. punkts noteic, ka pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvokļu īpašnieku kopībai, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai. Minētā panta piektajā daļā noteikts, ka pašvaldība ar saistošajiem noteikumiem nosaka kārtību, kādā sniedzama šāda palīdzība un palīdzības apmēru.

Pašvaldības administratīvajā teritorijā lielākajā daļā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu infrastruktūra ir nolietojusies un prasa lielus ieguldījumus tās atjaunošanai. Saistošo noteikumu mērķis ir palīdzēt dzīvokļu īpašnieku kopībām labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītos zemesgabalus, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un nodrošināt labiekārtotas vides pieejamību.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, līdzfinansējuma maksimālo apmēru, piešķiršanas nosacījumus un kārtību, kādā tiek kontrolēts līdzfinansējuma izlietojums
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu konkrēta finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav iepriekš nosakāma, jo nav iespējams iepriekš precīzi prognozēt pieteikumu skaitu, kas tiks iesniegti līdzfinansējuma saņemšanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmNemainās.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav attiecināms.
Dobeles novada domes priekšsēdētājs A. Spridzāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Dobeles novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 29.04.2021.Stājas spēkā: 22.05.2021.Zaudē spēku: 10.03.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 97, 21.05.2021. OP numurs: 2021/97.53
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
323360
22.05.2021
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"