Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 210

Rīgā 2021. gada 8. aprīlī (prot. Nr. 32 2. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 23. februāra noteikumos Nr. 108 "Kārtība, kādā ārvalstu karakuģi ienāk un uzturas Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā, iekšējos ūdeņos un ostās un iziet no tām"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas valsts robežas
likuma 11. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 23. februāra noteikumos Nr. 108 "Kārtība, kādā ārvalstu karakuģi ienāk un uzturas Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā, iekšējos ūdeņos un ostās un iziet no tām" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 39. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 3. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (turpmāk - NATO) un Eiropas Savienības dalībvalstu (turpmāk - ES dalībvalsts) karakuģiem Ārlietu ministrijas atļauja ienākšanai Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā, iekšējos ūdeņos un ostās nav nepieciešama."

2. Izteikt II nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"II. Ārvalstu karakuģu, izņemot NATO un ES dalībvalstu karakuģus, ienākšana un iziešana".

3. Izteikt 7., 8., 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"7. Ārlietu ministrija nosūta Aizsardzības ministrijai šajos noteikumos minētajā kārtībā saņemtos ienākšanas atļaujas pieprasījumus.

8. Aizsardzības ministrija atbilstoši kompetencei izvērtē ienākšanas atļaujas pieprasījumu un ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms plānotā ārvalsts karakuģa reisa vai šo noteikumu 6. punktā minētajā gadījumā ne vēlāk kā divas dienas pirms plānotā ārvalsts karakuģa reisa sniedz atzinumu Ārlietu ministrijai. Ārlietu ministrija pieņem lēmumu par ienākšanas atļaujas izsniegšanu vai atteikumu izsniegt ienākšanas atļauju.

9. Ārlietu ministrija par pieņemto lēmumu diplomātiskā ceļā rakstiski informē ienākšanas atļaujas pieprasītāju un Nacionālos bruņotos spēkus.

10. Ja ārvalsts karakuģa komanda vai pasažieri plāno nokāpt vai uzkāpt uz ārvalsts karakuģa, Nacionālie bruņotie spēki informē Valsts robežsardzi par ārvalsts karakuģa paredzamo ierašanās laiku ostā un iziešanas laiku no ostas, kā arī par piestātni, pie kuras plānots piestāt vai no kuras plānots iziet no ostas, un saskaņo robežpārbaudes vietu un laiku."

4. Papildināt 15. punktu aiz vārdiem "saskaņotā vietā" ar vārdiem "ja nepieciešams".

5. Svītrot 21. un 22. punktu.

6. Izteikt IV nodaļu šādā redakcijā:

"IV. NATO un ES dalībvalstu karakuģu ienākšana un iziešana

27. NATO un ES dalībvalsts karakuģa komandieris vai karakuģu grupas komandieris, vai viņa pilnvarots pārstāvis ne vēlāk kā 48 stundas pirms kuģa reisa elektroniski iesniedz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem šo noteikumu pielikumā minēto informāciju par NATO un ES dalībvalsts karakuģa ienākšanu Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā, iekšējos ūdeņos un ostā un iziešanu un par nepieciešamo uzņemošās valsts atbalstu.

28. Ja nepieciešama steidzama rīcība, šo noteikumu 27. punktā minētās informācijas iesniegšanas laiku var samazināt līdz laikam, par kuru NATO un ES dalībvalsts karakuģa komandieris vai karakuģu grupas komandieris, vai viņa pilnvarots pārstāvis ir vienojies ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

29. Nacionālie bruņotie spēki informē Valsts robežsardzi par NATO un ES dalībvalsts karakuģa ienākšanu Latvijas Republikas ostā vai iziešanu no tās.

29.1 Ja uz NATO un ES dalībvalsts karakuģa atrodas pasažieri vai personas, kas nepieder pie NATO un ES dalībvalsts bruņoto spēku personāla, un ja minētās personas plāno nokāpt no karakuģa Latvijas Republikas ostā, attiecīgā karakuģa komandieris sagatavo šo personu sarakstu un iesniedz to Nacionālo bruņoto spēku sadarbības virsniekam. Virsnieks to nodod Valsts robežsardzes kompetentajam pārstāvim. Pasažieru un NATO un ES dalībvalsts bruņoto spēku personālam nepiederīgo personu sarakstā norāda attiecīgās personas vārdu, uzvārdu, dzimšanas datus, ceļošanas dokumenta veidu un numuru, valstisko piederību, kā arī informāciju par uzturēšanās tiesības apliecinoša dokumenta (piemēram, vīzas) numuru un derīguma termiņu, ja atbilstoši normatīvo aktu prasībām attiecīgais dokuments ir nepieciešams.

29.2 Ja NATO un ES dalībvalsts karakuģa personāls plāno nokāpt no NATO un ES dalībvalsts karakuģa Latvijas Republikas ostā, attiecīgā NATO un ES dalībvalsts karakuģa komandieris var sagatavot minētā personāla sarakstu un iesniegt to Nacionālo bruņoto spēku sadarbības virsniekam. Virsnieks to nodod Valsts robežsardzes kompetentajam pārstāvim. Personāla sarakstā norāda attiecīgās personas vārdu, uzvārdu un dienesta pakāpi.

29.3 Ja NATO un ES dalībvalsts karakuģa komandieris šo noteikumu 29.2 punktā minēto sarakstu neiesniedz, Nacionālo bruņoto spēku sadarbības virsnieks informē Valsts robežsardzes kompetento pārstāvi par vietu un laiku, kad NATO un ES dalībvalsts karakuģa personāls plāno nokāpt no NATO un ES dalībvalsts karakuģa Latvijas Republikas ostā."

7. Papildināt noteikumus ar pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2016. gada 23. februāra
noteikumiem Nr. 108

Informācija par NATO un ES dalībvalstu karakuģu ienākšanu Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā, iekšējos ūdeņos un ostās un iziešanu

Sūtīt uz
LVA.MOC@mil.lv; NAFCP@mil.lv

Pieteicējs  

Datums*

 
     

(dd.mm.gggg.)

       
1. Katra karakuģa valstspiederība, karakuģu skaits un tips  
2. Katra karakuģa ienākšanas mērķis Latvijas teritoriālajā jūrā  
3. Katra karakuģa mērķa osta Latvijā un uzturēšanās ilgums  
4. Vizītes tips (formāla/neformāla/rutīnas)  
5. Katra karakuģa ienākšanas laiks Latvijas teritoriālajā jūrā (datums un pulkstenis (GMT)), ienākšanas vietas pozīcija  
6. Katra karakuģa nosaukums, borta numurs un starptautiskais izsaukuma signāls  
7. Katra karakuģa raksturlielumi: garums, iegrime, platums (m), ūdensizspaids (t)  
8. Karakuģu grupas komandiera un katra karakuģa komandiera dienesta pakāpe, vārds, uzvārds, virsnieku skaits, personāla skaits uz kuģa un to personu skaits, kuras nav ES vai NATO valstu pārstāvji  
9. Pēdējā osta pirms ienākšanas Latvijas teritoriālajā jūrā  
10. Nākamā osta pēc iziešanas no Latvijas teritoriālās jūras  
11. Katra karakuģa plānotais laiks iziešanai no Latvijas teritoriālās jūras un iziešanas vietas pozīcija  
12. Katra karakuģa radiosakaru frekvences, elektromagnētiskās emisijas jauda un to izmantošanas plāns  
13. Kontaktpersonas dienesta pakāpe, vārds, uzvārds, telefona numurs, e-pasta adrese  
14. Katra karakuģa apkalpojošais kuģa aģents Latvijā  
15. Papildinformācija  

Paraksts* _________________________________

Z. v.*

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums", "Paraksts" un "Z. v." neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 23. februāra noteikumos Nr. 108 "Kārtība, kādā ārvalstu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 210Pieņemts: 08.04.2021.Stājas spēkā: 13.04.2021.Zaudē spēku: 05.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 69, 12.04.2021. OP numurs: 2021/69.3
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
322310
13.04.2021
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"