Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 22

Rīgā 2021. gada 10. martā (prot. Nr. 13, 1. §)

Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Aizstāt 19.2.5. apakšpunktā vārdus "Sabiedrisko attiecību nodaļa" ar vārdiem "Komunikācijas pārvalde".

2. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Pašvaldības iestādēm, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei, Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centram, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldei un Centrālajai administrācijai ir vienota sistēma personāla uzskaites, darba samaksas, finanšu vadības un uzskaites, juridiskā atbalsta, informācijas tehnoloģiju atbalsta, klientu apkalpošanas, komunikācijas, Pašvaldības pakalpojumu pārvaldības un dokumentu pārvaldības jomā."

3. Papildināt 21. punktu ar 21.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.8. komunikācijas jomā - Rīgas domes Komunikācijas pārvalde."

4. Aizstāt 40. punktā vārdus "Sabiedrisko attiecību nodaļa" ar vārdiem "Komunikācijas pārvalde".

5. Izteikt 43.3 punktu šādā redakcijā:

"43.3 Ja Domes pastāvīgās komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), komitejas locekļi Domes pastāvīgās komitejas sēdē piedalās, izmantojot lietojumprogrammu "Microsoft Teams", vai lietojumprogrammas "ELISS" Sēžu pārvaldības modulī. Reģistrācija dalībai Domes pastāvīgās komitejas sēdē notiek, izmantojot lietojumprogrammas "Microsoft Teams" vai lietojumprogrammas "ELISS" Sēžu pārvaldības moduļa autorizācijas rīkus."

6. Papildināt 43.4 punktu aiz vārda "(tērzētavā)" ar vārdiem "vai balsojot tiešsaistē lietojumprogrammas "ELISS" Sēžu pārvaldības modulī".

7. Izdarīt atbilstošus labojumus 2. pielikumā "Rīgas pašvaldības pārvaldes struktūra".

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2021. gada 10. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 22 "Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"" (turpmāk - Saistošie noteikumi) Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - Pašvaldības nolikums) tiek izdarīti šādi grozījumi:

1) Pašvaldības nolikuma tekstā līdzšinējais Rīga pilsētas pašvaldības īpaša statusa institūcijas Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas nosaukums tiek aizstāts ar citu nosaukumu - Rīgas domes Komunikācijas pārvalde;

2) tiek precizēts Pašvaldības nolikuma punkts, kurā paredzēts, ka Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēm, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei, Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centram, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldei un Centrālajai administrācijai ir vienota sistēma personāla uzskaites, darba samaksas, finanšu vadības un uzskaites, juridiskā atbalsta, informācijas tehnoloģiju atbalsta, klientu apkalpošanas, komunikācijas, Pašvaldības pakalpojumu pārvaldības un dokumentu pārvaldības jomā, papildinot šo punktu ar nosacījumu, ka minētajām iestādēm un struktūrvienībām ir vienota sistēma arī komunikācijas jomā;

3) tiek papildināti punkti, kuros noteikts, kādā kārtībā tiek organizētas Rīgas domes pastāvīgo komiteju sēdes, izmantojot videokonferences režīmu. Turpmāk varēs izmantot lietojumprogrammas "ELISS" Sēžu pārvaldības moduli, kas nodrošinās iespēju veikt balsošanu tiešsaistē, kā arī piekļūt izskatāmo jautājumu dokumentiem un iesniegt deputātu priekšlikumus. Tā kā Sēžu pārvaldības moduļa ieviešana izmantošanai pastāvīgo komitejas sēžu darbā notiks pakāpeniski, tiks saglabāta arī iespēja pastāvīgo komiteju sēdes organizēt, izmantojot lietojumprogramu "Microsoft Teams".

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai Pašvaldības nolikumā mainītu nosaukumu Rīgas pilsētas pašvaldības īpaša statusa institūcijai, kuras nosaukums līdz šim bija Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, jo minēto nodaļu nepieciešms pārveidot par pārvaldi, kuras sastāvā ietilps divas nodaļas. Turpmāk minētās īpaša statusa institūcijas nosaukums būs Rīgas domes Komunikācijas pārvalde un tās sastāvā ietilps Sabiedrisko attiecību nodaļa un Digitālās komunikācijas nodaļa.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārveidošana par Rīgas domes Komunikācijas pārvaldi nepieciešama, lai nodalītu divas kompetences - sabiedrisko attiecību/preses sekretāru komunikāciju un digitālo komunikāciju. Tas tiek darīts, lai Rīgas pilsētas pašvaldība varētu virzīties mūsdienīgas, digitalizētas komunikācijas virzienā, attīstot pašvaldības korporatīvo identitāti un aktivizējot, paplašinot akivitātes sociālajos tīklos.

Ar Saistošajiem noteikumiem tiek arī noteikts, ka Rīgas domes Komunikācijas pārvalde turpmāk nodrošinās vienotu sistēmu komunikācijas jomā Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēs, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldē, Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centrā un Centrālajā administrācijā. Minētais dod iespēju sākt komunikācijas jomas sakārtošanu Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot funkcijas centralizāciju. Šobrīd lielākajai daļai no Rīgas domes departamentiem Rīgas pilsētas pašvaldības budžetā ir paredzēti līdzekļi sabiedrisko attiecību aktivitātēm, un par šo līdzekļu izlietojuma lietderību tiek lemts tikai attiecīgā departamenta ietvaros. Nereti sabiedrisko attiecību aktivitātes nav saskaņotas ar Rīgas domes vadību vai citām Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām, kā arī ne vienmēr tiek ņemti vērā Rīgas pilsētas pašvaldības īstermiņa un ilgtermiņa stratēģiskie mērķi. Rīgas domes departamentos strādā dažāds skaits komunikācijas speciālistu, kuru amata pienākumi nav definēti pēc vienotiem principiem, kā arī minētajiem darbiniekiem ir dažāds atalgojums. Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārveidošana par Rīgas domes Komunikācijas pārvaldi, nosakot, ka tā nodrošina vienotu sistēmu komunikācijas jomā Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēm, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei, Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centram un Centrālajai administrācijai, dod iespēju 2021. gada laikā pārskatīt Rīgas domes departamentu komunikācijas funkcijas, nepieciešamības gadījumā tās reorganizējot.

Ieguvumi centralizētai pašvaldības komunikācijas jomas pārvaldībai ir:

- vienots, pārskatāms komunikācijas jomas budžets, kuru plāno centralizēti;

- komunikācijas aktivitātes īsteno koordinēti un vienoti;

- funkciju nepārklāšanās dažādos Rīgas domes departamentos;

- pašvaldības līdzekļu ietaupījums, likvidējot funkciju pārklāšanos un pārskatot komunikācijas speciālistu skaitu;

- mediju pārstāvju kontakti ar pašvaldību tiek organizēti pēc vienas pieturas principa, kas abpusēji atvieglo savstarpējo komunikāciju;

- izvērtēta līdzšinējā pašvaldības iestāžu un struktūrvienību komunikācija, ņemot vērā mūsdienīgas sabiedrisko attiecību un digitālā mārketinga tendences.

Grozījumi, kas skar pastāvīgo komiteju darba organizēšanu, izmantojot videokonferences režīmu un balsošanu tiešsaistē, nepieciešami, jo likuma "Par pašvaldībām" 56. pantā noteikts, ka komitejas loceklim jāreģistrējas dalībai komitejas sēdē pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22Pieņemts: 10.03.2021.Stājas spēkā: 12.03.2021.Zaudē spēku: 01.09.2023.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
321647
12.03.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"