Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Jūrmalas pilsētas domes 2023. gada 29. jūnija saistošos noteikumus Nr. 10 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā".
Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Jūrmalā 2021. gada 28. janvārī (prot. Nr. 1, 31. p.)
Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā

1. Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

2. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2009. gada 26. februāra saistošos noteikumus Nr. 5 "Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu Jūrmalas pilsētā".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis
Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 28. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā"

1.

Īss saistošo noteikumu satura izklāstsSaistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešo daļu, kur ir noteikts, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par šā panta otrajā daļā noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni (272 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 190 euro pārējām personām mājsaimniecībā). Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

2.

Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojumsLai Jūrmalas pilsētas pašvaldības iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem varētu saņemt pašvaldības atvieglojumus un sociālos pabalstus, ir nepieciešams noteikt maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

3.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetuNepieciešamo finanšu līdzekļu apjomu ietekmē tādi faktori kā nodarbinātības situācija pilsētā, iedzīvotāju aktivitāte vēršoties pēc atbalsta, kā arī iedzīvotāju ienākumu līmeņa krišanās saistībā ar valstī esošo pandēmiju. Ņemot vērā, ka personas ar noteiktajiem ienākumu sliekšņiem līdz šīm nav vērsušās pašvaldībā, nav precīzi nosakāms personu loks, kuras kvalificēsies pabalstu saņēmēju mērķgrupām. Vienlaikus, veicot provizorisko aprēķinu, secināms, ka normatīvajos aktos noteiktajiem sociālajiem pabalstiem maznodrošinātām personām sociālajā budžetā 2021. gadā papildus būs nepieciešami 69 600 euro.

4.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav ietekmes.

5.

Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrāmMaznodrošinātās mājsaimniecības statusa noteikšanu nodrošinās Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde.

6.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar privātpersonām nav veiktas, jo saistošie noteikumi ir labvēlīgi privātpersonām.
Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Jūrmalas pilsētas pašvaldībā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 28.01.2021.Stājas spēkā: 13.02.2021.Zaudē spēku: 01.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 30, 12.02.2021. OP numurs: 2021/30.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
320927
13.02.2021
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"