Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 810 Rīgā 2020. gada 17. decembrī (prot. Nr. 84 72. §) Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 25. novembra noteikumos Nr. 727 "Darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.-2020. gada plānošanas periodā" īstenošanas noteikumi"Izdoti saskaņā ar Eiropas Atbalsta fonda 1. Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 25. novembra noteikumos Nr. 727 "Darbības programmas "Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšana vistrūcīgākajām personām 2014.-2020. gada plānošanas periodā" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 245. nr.; 2015, 245. nr.; 2016, 124. nr.; 2018, 43., 251. nr.; 2020, 98A. nr.) šādus grozījumus: 1.1. aizstāt noteikumu tekstā, izņemot 9.1.1. un 9.4.1. apakšpunktu, vārdus "ģimene (persona)" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "mājsaimniecība" (attiecīgā locījumā); 1.2. aizstāt noteikumu tekstā vārdu "ģimene" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "mājsaimniecība" (attiecīgā locījumā); 1.3. izteikt 4. punkta ievaddaļu šādā redakcijā: "4. Tiesības saņemt šo noteikumu 9. punktā minēto komplektu un piedalīties papildpasākumos ir mājsaimniecībai, kura atbilst šādiem kritērijiem:"; 1.4. izteikt 4.1.1. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.1.1. mājsaimniecībai, kurai pašvaldības sociālais dienests izsniedzis rakstisku izziņu, kas apliecina tās atbilstību trūcīgas mājsaimniecības statusam;"; 1.5. izteikt 4.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.1.3. mājsaimniecībai, kurai pašvaldības sociālais dienests izsniedzis rakstisku izziņu, kas apliecina tās atbilstību maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, un tās rīcībā esošie ienākumi uz vienu ekvivalento patērētāju mājsaimniecībā nepārsniedz: 4.1.3.1. 327 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 229 euro; 4.1.3.2. pašvaldību saistošajos noteikumos noteikto maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni, ja tas ir noteikts mazāks par šo noteikumu 4.1.3.1. apakšpunktā minēto apmēru; 4.1.3.3. šo noteikumu 4.1.3.1. apakšpunktā minēto apmēru, ja pašvaldība saistošajos noteikumos noteikusi labvēlīgākus nosacījumus fonda atbalsta saņemšanai nekā 4.1.3.2. apakšpunktā noteiktais maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis;"; 1.6. izteikt 4.1 2. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.1 2. šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minēto izziņu, - pamatojoties uz sociālā dienesta veiktu mājsaimniecības ienākumu un materiālās situācijas izvērtējumu atbilstoši normatīvajiem aktiem par minimālo ienākumu slieksni un tā pārskatīšanu."; 1.7. aizstāt 9.1.1. un 9.4.1. apakšpunktā vārdus "ģimenei (personai)" ar vārdiem "personai mājsaimniecībā"; 1.8. aizstāt 22. punktā vārdus "republikas pilsētā" ar vārdu "valstspilsētā"; 1.9. aizstāt 53.3.16. apakšpunktā skaitli "213" ar skaitli "500"; 1.10. papildināt noteikumus ar 70. punktu šādā redakcijā: "70. Izziņas par personas atbilstību trūcīgas personas statusam un izziņas, kas apliecina, ka ģimene (persona) atzīta par maznodrošinātu, kuras pašvaldības sociālais dienests ir izsniedzis līdz 2020. gada 31. decembrim, ir spēkā līdz izziņā norādītā termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 2021. gada 30. novembrim."; 1.11. izteikt 1. pielikuma XVI nodaļu šādā redakcijā: "XVI. Sautētas cūkgaļas vai liellopu gaļas ražošanas un kvalitātes kritēriji 1. Sautētas cūkgaļas vai liellopu gaļas (turpmāk - sautēta gaļa) ražošanas kritēriji: 1.1. gaļa atbilst Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 3. un 5. sadaļā noteiktajiem kritērijiem; 1.2. pārtikas piedevas, kas ietilpst produkta sastāvā, atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulas (EK) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām prasībām, kā arī normatīvajiem aktiem par obligātajām nekaitīguma prasībām pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas; 1.3. sautētas gaļas termiskā apstrāde atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu XI nodaļā minētajām prasībām. 2. Sautētas gaļas ražošanas procesa kritērijs - sautēta gaļa ražota saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju, iepakojuma veids - divdaļīga metāla kārba, ar viegli atveramu vāku, neto masa - 250 g, uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 °C. 3. Sautētas gaļas ražošanas un kvalitātes kritēriji:
1.12. papildināt 1. pielikumu ar XXI1 nodaļu šādā redakcijā: "XXI1. Zivju konservu nekaitīguma, ražošanas un kvalitātes kritēriji 1. Sterilizētu konservu "Makrele savā sulā" (turpmāk - konservi) nekaitīguma kritēriji: 1.1. konservi atbilst Eiropas Komisijas 2006. gada 19. decembra Regulas (EK) Nr. 1881/2006, ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, pielikuma 3. un 5. sadaļā noteiktajiem kritērijiem un Eiropas Komisijas 2005. gada 15. novembra Regulas (EK) Nr. 2073/2005 par pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem kritērijiem 1. pielikuma 1. nodaļas 1.26. sadaļā minētajam, kā arī Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (EK) Nr. 853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtiku, III pielikuma VIII sadaļas V nodaļas prasībām; 1.2. pārtikas piedevas, kas ietilpst produkta sastāvā, atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulas (EK) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām prasībām, kā arī normatīvajiem aktiem par obligātajām nekaitīguma prasībām pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas; 1.3. ražošanas tehnoloģiskais process notiek atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu IX, X un XI nodaļā minētajām prasībām, kā arī Starptautiskajā higiēnas prakses kodeksā maza skābes satura un paskābinātiem konserviem Nr. CAC/RCP 23-1979 un Starptautiskajā higiēnas prakses kodeksā zivīm un zvejas produktiem Nr. CAC/RCP 52/2003 noteiktajām prasībām; 1.4. konservi tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprinātu receptūru, produkta un procesa aprakstiem. Konservu izgatavošanai izmanto saldētas makreles Scomber scombrus, iepakojuma veids - hermētiski noslēgta kārba, ar atveramu vāku, neto daudzums 240 g, 160 g vai cits, uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 °C. Konservi ir rūpnieciski sterili. 2. Konservu ražošanas un kvalitātes kritēriji:
1.13. svītrot 1. pielikuma 3. piezīmi; 1.14. aizstāt 3. pielikuma II nodaļas 2. punktā vārdus un skaitli "Ar fluoru, ne vairāk kā 250 ppm" ar vārdiem un skaitli "Bez fluora vai ar fluoru, ne vairāk kā 250 ppm"; 1.15. papildināt 3. pielikumu ar IX, X un XI nodaļu šādā redakcijā: "IX. Higiēnisko sejas masku kvalitātes kritēriji
X. Roku dezinfekcijas līdzekļa kvalitātes kritēriji Roku dezinfekcijas līdzeklis atbilst: 1) normatīvajiem aktiem par preču drošumu un kvalitāti; 2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 30. novembra Regulai (EK) Nr. 1223/2009 par kosmētikas līdzekļiem; 3) nacionālajiem normatīvajiem aktiem par kosmētikas līdzekļu ražošanu un izplatību.
XI. Virsmu dezinfekcijas līdzekļa kvalitātes kritēriji Virsmu dezinfekcijas līdzeklis atbilst normatīvajiem aktiem par preču drošumu un kvalitāti.
1.16. aizstāt 4. pielikuma sadaļā "Izmantotie saīsinājumi" skaitli un vārdu "4.1.1. apakšpunktā" ar skaitļiem un vārdiem "4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā"; 1.17. aizstāt 4. pielikuma tabulas 3.4. apakšpunktā vārdus "PO teritoriālais pārklājums" ar vārdiem un skaitli "PO teritoriālais pārklājums7"; 1.18. aizstāt 4. pielikuma tabulas 3.4.2.1., 3.4.2.2., 3.4.2.3. un 3.4.4. apakšpunktā vārdus "republikas pilsēta" ar vārdu "valstspilsēta"; 1.19. papildināt 4. pielikuma sadaļu "Piezīmes" ar 9. punktu šādā redakcijā: "9. 7 Kritēriju "valstspilsēta" attiecina gadījumā, ja valstspilsēta ir atsevišķa teritoriālā vienība, kas neietilpst novada teritorijas sastāvā." 2. Šo noteikumu 1.3., 1.4., 1.5. un 1.6. apakšpunkts stājas spēkā 2021. gada 1. janvārī. 3. Šo noteikumu 1.8. un 1.18. apakšpunkts stājas spēkā 2021. gada 1. jūlijā. Ministru prezidents A. K. Kariņš Labklājības ministre R. Petraviča |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 25. novembra noteikumos Nr. 727 "Darbības programmas "Pārtikas ..
Statuss:
Spēkā esošs
Saistītie dokumenti
|