Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ādažu novada domes 2022. gada 28. septembra saistošos noteikumus "Pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanas kārtība Ādažu novadā".
Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2020/5

Carnikavā 2020. gada 18. martā
Par kārtību, kādā Carnikavas novada dome piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā
APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2020. gada 18. marta lēmumu (prot. Nr. 4, 27. §)

PRECIZĒTI
ar Carnikavas novada domes
2020. gada 20. maija lēmumu (prot. Nr. 12, 29. §)

Izdoti saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma
8.1 panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Carnikavas novada dome piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā.

2. Pašvaldības nozīmes ceļš vai iela ir nekustamais īpašums vai tā daļa Carnikavas novada administratīvajā teritorijā, kuram ir noteikts pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss.

3. Pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss noteikts pašvaldības teritorijas plānojumā, kā arī izstrādājot lokālplānojumu vai arī ar atsevišķu administratīvo aktu.

4. Pašvaldības nozīmes ceļu vai ielas uzturēšana un būvniecība var tikt finansēta vai līdzfinansēta no Carnikavas novada domes budžeta, izvērtējot ikgadējā vai plānotā pašvaldības budžeta iespējas.

5. Carnikavas novada pašvaldība finansējumu prioritāri piešķir pašvaldības nozīmes ceļu vai ielas uzturēšanai.

II. Ceļu vai ielas uzturēšanas finansēšana

6. Lai nodrošinātu ceļu vai ielas uzturēšanu, Carnikavas novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss" (turpmāk – Aģentūra) katram ceļam vai ielai, kuram ir noteikts pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss, veic apsekošanu un nosaka ceļu vai ielas uzturēšanas klasi atbilstoši Ministru kabineta 09.03.2010. noteikumiem Nr. 224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli".

7. Carnikavas novada dome apstiprina pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu un to posmu uzturēšanas klases atbilstoši Ministru kabineta 09.03.2010. noteikumiem Nr. 224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli".

8. Aģentūra nodrošina saistošo noteikumu izpildi atbilstoši Ministru kabineta 09.03.2010. noteikumiem Nr. 224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli" vai atbilstoši Carnikavas novada pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem.

9. Carnikavas novada pašvaldība sedz pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu uzturēšanu, atbilstoši Ministru kabineta 09.03.2010. noteikumos Nr. 224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli" noteiktajām ceļu vai ielas uzturēšanas klasēm. Ceļu vai ielas uzturēšanas darbus veic Aģentūra.

III. Ceļu vai ielas būvniecības finansēšana

10. Carnikavas novada domes finansējumu pašvaldības nozīmes ceļu vai ielas būvniecībai Carnikavas novada dome var piešķirt gadījumos, ja:

10.1. Plānota ceļa vai ielas atjaunošana vai pieslēguma piebūve pie pašvaldības ceļa vai ielas;

10.2. Ja tas ir nepieciešams sabiedrības interešu īstenošanai;

10.3. Ja ir nepieciešams ierīkot jaunas inženierkomunikācijas – iekārtas, ierīces, ietaises, tīklus, līnijas un to piederumus.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa
Carnikavā 2020. gada 20. maijā
Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2020/5 "Par kārtību, kādā Carnikavas novada dome piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Zemes pārvaldības likumu.

Saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma 8.1 panta ceturto daļu, pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā, kā arī kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi nepieciešami, lai:

2.1. nosakot pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statusu (privātā īpašuma lietošanas tiesības) nekustamajam īpašumam vai tā daļai, tiktu noteikta kārtība, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu;

2.1.1. veicinātu Carnikavas novada domes attīstību, nodrošinot vienotu ceļu un ielu tīklu pašvaldībā un sabiedrības iespējas un tiesības ikvienam to izmantot.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmiPašvaldības nozīmes ceļu vai ielu pašvaldība nosaka pašvaldības teritorijas plānojumā vai lokālplānojumā, kā arī pašvaldības nozīmes ielas statusu pašvaldība var piešķirt ar atsevišķu administratīvo aktu.

Ietekme uz pašvaldības budžetu tiks katru gadu izvērtēta, plānojot budžetu nākamajam gadam ņemot vērā iedzīvotāju iesniegumus.

Pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanai nepieciešamie līdzekļi tiks izvērtēti budžeta ietvaros un plānojot ikgadējā budžeta izdevumus.

4. Informācija par plānotā projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošo noteikumu mērķgrupa ir sabiedrība kopumā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi nodrošina Carnikavas novada dome.

Carnikavas novada dome ir institūcija, kurās fiziska vai juridiska persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmPirms saistošo noteikumu pieņemšanas tie tika publicēti pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv
Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā Carnikavas novada dome piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2020/5Pieņemts: 18.03.2020.Stājas spēkā: 29.05.2020.Zaudē spēku: 19.10.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 319, 28.05.2020.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
315052
29.05.2020
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"