Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 14

Daugavpilī 2020. gada 17. aprīlī (prot. Nr. 18, 5. §)
Prioritāro bezdarbnieku atlases kārtība algotos pagaidu sabiedriskajos darbos Daugavpils pilsētas pašvaldībā
APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2020. gada 17. aprīļa lēmumu Nr. 169

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2011. gada 25. janvāra noteikumu Nr. 75
"Noteikumi par aktīvo nodarbinātības pasākumu
un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu
organizēšanas un finansēšanas kārtību un
pasākumu īstenotāju izvēles principiem
"
141.punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka atlases kritērijus un kārtību, pēc kuriem bezdarbnieki, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, prioritāri iesaistāmi Nodarbinātības valsts aģentūras (turpmāk – Aģentūra) aktīvajā nodarbinātības pasākumā bezdarbnieka darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai "Algoti pagaidu sabiedriskie darbi" (turpmāk – Pasākums).

2. Pasākumā prioritāri iesaista bezdarbnieku, kurš atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. persona, kura ir nonākusi krīzes situācijā;

2.2. pilngadīgs bārenis un bez vecāku gādības palicis bērns līdz 24 gadu vecumam;

2.3. viena vecāka ģimene, kura apgādībā ir persona līdz 18 gadiem, vai līdz 21 gadam, ja tā turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un iegūst izglītību klātienē;

2.4. persona, kurai līdz vecumam, kas dod tiesības saņemt vecuma pensiju, ir palikuši ne vairāk kā pieci gadi;

2.5. persona, kura ir bez darba vairāk par trim gadiem un kura mēnesi līdz pieteikuma reģistrēšanai Pasākumam ir saņēmusi alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vielu, azartspēļu vai datorspēļu atkarības ārstēšanu, t.sk., medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu, sociālās rehabilitācijas pakalpojumu vai Aģentūras atbalsta pasākumu ilgstošajiem bezdarbniekiem ar atkarības problēmām ietvaros, iesniedzot atbilstošu dokumentu vai ārsta izziņu.

3. Ja bezdarbnieks atbilst vairākām šo noteikumu 2. punktā noteiktajām Pasākumā prioritāri iesaistāmajām bezdarbnieku kategorijām, bezdarbnieku iesaista Pasākumā saskaņā ar vienu, augstāko prioritāro kategoriju.

4. Ja ģimenē ir vairāki bezdarbnieki, Pasākumā prioritāri iesaista tikai vienu personu.

5. Algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanā vispārējā rindas kārtībā iesaista bezdarbnieku, kurš:

5.1. neatbilst šo noteikumu 2. punktā noteiktajiem kritērijiem;

5.2. kurš pēdējā dalības periodā ar Pašvaldības rīkojumu ir bijis atskaitīts no pasākuma neattaisnotu iemeslu dēļ un tā rezultātā ir zaudējis bezdarbnieka statusu.

6. Pasākumā prioritāri iesaistīto bezdarbnieku atlasi veic Bezdarbnieku atlases komisija, kuras personālsastāvu nosaka Daugavpils pilsētas domes (turpmāk – Dome) izpilddirektors ar rīkojumu.

7. Aģentūra ik mēnesi nosūta reģistrēto bezdarbnieku sarakstu Bezdarbnieku atlases komisijai elektroniskā šifrētā sūtījumā.

8. Pēc pasākumā prioritāri iesaistīto bezdarbnieku atlases, atzīmējot sarakstā kārtas numuru, kādā bezdarbnieks iesaistāms Pasākumā, Bezdarbnieku atlases komisijas priekšsēdētājs vai viņa prombūtnē – komisijas priekšsēdētāja vietnieks elektroniskā šifrētā sūtījumā nosūta sarakstu Aģentūrai un Domes nodarbinātības organizatoram.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
Daugavpils pilsētas domes 2020. gada 17. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 14 "Prioritāro bezdarbnieku atlases kārtība algotos pagaidu sabiedriskajos darbos Daugavpils pilsētas pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAtbilstoši Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma 6. panta otrās daļas 8. punktam, Nodarbinātības valsts aģentūra (turpmāk – Aģentūra) organizē vai īsteno aktīvos nodarbinātības pasākumus.

Ministru kabineta 2011. gada 25. janvāra noteikumu Nr. 75 "Noteikumi par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 75) 4. punkts nosaka, ka aģentūra bezdarbniekus pasākumos iesaista saskaņā ar individuālo darba meklēšanas plānu. Plānu izstrādā aģentūra, ņemot vērā situāciju darba tirgū, kā arī bezdarbnieka priekšlikumus un vajadzības. Individuālajā darba meklēšanas plānā nosaka pasākumus, kuros paredzēts iesaistīt bezdarbnieku, un pasākumu īstenošanas laiku. Atbilstoši MK noteikumu Nr. 75 5. punktam, bezdarbniekus, darba meklētājus un bezdarba riskam pakļautās personas iesaista tiem paredzētajos pasākumos rindas kārtībā atbilstoši šiem noteikumiem (ja šajos noteikumos par attiecīgā pasākuma īstenošanu nav noteikta cita iesaistes kārtība), pieejamajam finansējumam, situācijai darba tirgū un attiecīgās personas un darba devēja interesēm. Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 75 20.1 punktu, aģentūra, uzsākot īstenot bezdarbnieku iesaisti aktīvajos nodarbinātības pasākumos, izvērtē katra bezdarbnieka atbilstību iesaistes kritērijiem.

Savukārt MK noteikumu Nr. 75 141.6 punkts paredz, ka pašvaldība atbilstoši aģentūras iesniegtajiem bezdarbnieku sarakstiem iesaista bezdarbniekus algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanā saskaņā ar pašvaldības saistošajos noteikumos minēto prioritāro bezdarbnieku iesaistes kārtību vai rindas kārtībā, ja pašvaldībā šādi noteikumi nav izstrādāti.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka prioritāro bezdarbnieku atlases kritērijus aģentūras aktīvajā nodarbinātības pasākumā bezdarbnieka darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai "Algoti pagaidu sabiedriskie darbi".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNeietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNetieša ietekme.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi – prioritāro bezdarbnieku atlasi veiks Bezdarbnieku atlases komisija, kuras personālsastāvu noteiks Daugavpils pilsētas izpilddirektors ar rīkojumu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas notika ar Nodarbinātības valsts aģentūru.
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Prioritāro bezdarbnieku atlases kārtība algotos pagaidu sabiedriskajos darbos Daugavpils pilsētas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 14Pieņemts: 17.04.2020.Stājas spēkā: 12.05.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 89, 11.05.2020. OP numurs: 2020/89.5
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
314561
12.05.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"