Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Vaiņodes novada domes iesūtītā saistošo noteikumu konsolidētā redakcija (DOCX).
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Vaiņodes novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 6

Vaiņodē 2020. gada 21. aprīlī

Grozījumi Vaiņodes novada pašvaldības 2018. gada 23. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Vaiņodes novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Vaiņodes novada domes
2020. gada 21. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 7, 2. p.)

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Vaiņodes novada pašvaldības 2018. gada 23. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Vaiņodes novada pašvaldības nolikums", turpmāk tekstā - Saistošie noteikumi, sekojošus grozījumus:

1. Papildināt Saistošos noteikumus ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Laikā, kad valstī, valsts daļā vai administratīvās teritorijas daļā ir izsludināta ārkārtējā situācija vai izņēmuma stāvoklis, kas saistīts ar veselības apdraudējumu vai ir noteikti pārvietošanās ierobežojumi, domes priekšsēdētājs ar rīkojumu var noteikt, ka ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā domes un komiteju sēdes notiek attālināti, ievērojot 28.1 un 55.1 punktos minētos nosacījumus. Domes priekšsēdētājs šādā gadījumā rīkojumā norāda, kādā veidā sabiedrība tiek informēta par attālinātās domes vai komitejas sēdes norisi (tiek nodrošināta domes vai komitejas sēdes translācija tiešsaistē pašvaldības tīmekļa vietnē vai domes vai komitejas sēdes video ieraksts tiek ievietots pašvaldības tīmekļa vietnē.".

2. Papildināt Saistošos noteikumus ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Ja komitejas loceklis sēdes laikā atrodas citā vietā komandējuma dēļ vai nevar ierasties komitejas sēdes norises vietā veselības stāvokļa dēļ, komitejas priekšsēdētājs var noteikt, ka komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja komitejas sēdes norises vietā klātneesošais komitejas loceklis ir reģistrējies dalībai komitejas sēdē, elektroniski nosūtot pieteikumu par dalību attālināti komitejas priekšsēdētājam vai protokolētājam. Savu balsojumu par izskatāmo lēmumprojektu komitejas sēdes norises vietā klātneesošais komitejas loceklis apstiprina, parakstot komitejas sēdes protokolu ar elektronisko parakstu.".

3. Papildināt Saistošos noteikumus ar 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Ja domes deputāts sēdes laikā atrodas citā vietā komandējuma dēļ vai nevar ierasties domes sēdes norises vietā veselības stāvokļa dēļ, domes priekšsēdētājs var noteikt, ka domes sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja domes sēdes norises vietā klātneesošais domes deputāts ir reģistrējies dalībai domes sēdē, elektroniski nosūtot pieteikumu par dalību attālināti domes priekšsēdētājam vai protokolētājam. Savu balsojumu par izskatāmo lēmumprojektu domes sēdes norises vietā klātneesošais domes deputāts apstiprina, parakstot domes sēdes protokolu ar elektronisko parakstu.".

4. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 36. panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā.

Vaiņodes novada domes priekšsēdētājs V. Jansons

 

Vaiņodes novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 6 "Grozījumi Vaiņodes novada pašvaldības 2018. gada 23. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Vaiņodes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pastāvošais tiesiskais regulējums: likuma "Par pašvaldībām" 34. un 56. pants pieļauj pašvaldības komiteju un domes sēdes organizēt attālināti, ja šāda iespēja ir paredzēta pašvaldības nolikumā. Vaiņodes novada pašvaldības nolikumā šobrīd nav paredzēta iespēja organizēt komiteju un domes sēdes attālināti un nav noteikta kārtība, kādā dalība domes sēdēs un komiteju sēdēs var tikt nodrošināta personām esot attālināti.

Sakarā ar Covid-19 straujo izplatīšanos valsts teritorijā, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus un nepieciešamos preventīvos pasākumus, Vaiņodes novada pašvaldībai ir nepieciešams pārskatīt pašvaldības nolikuma saturu, paredzot nolikumā iespēju pašvaldības komiteju un domes sēdes organizēt attālināti un noteikt kārtību, kādā dalība domes sēdēs un komiteju sēdēs var tikt nodrošināta personām esot attālināti.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi tiek papildināti ar tiesību normām, kas paredz iespēju organizēt pašvaldības komiteju un domes sēdes attālināti, un nosaka kārtību, kādā dalība domes sēdēs un komiteju sēdēs var tikt nodrošināta personām esot attālināti.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Vaiņodes novada domes priekšsēdētājs V. Jansons

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Vaiņodes novada pašvaldības 2018. gada 23. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Vaiņodes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Vaiņodes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 21.04.2020.Stājas spēkā: 24.04.2020.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 81, 27.04.2020. OP numurs: 2020/81.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
314278
24.04.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"