Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā

Izdarīt Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 8. nr.; 1997, 6. nr.; 2001, 1. nr.; 2005, 14. nr.; 2006, 14. nr.; 2007, 21. nr.; 2008, 16. nr.; 2009, 14. nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 193. nr.; 2010, 86., 157. nr.; 2015, 29. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. panta otro, trešo, ceturto, piekto un sesto daļu šādā redakcijā:

"Deputāta pilnvaras var anulēt ar tiesas spriedumu, ja deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim vai deputāts bez attaisnojoša iemesla nav ieradies uz valsts valodas lietojuma pārbaudi.

Ja Valsts valodas centrs likumā noteiktajā kārtībā konstatē, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim vai deputāts bez attaisnojoša iemesla nav ieradies uz valsts valodas lietojuma pārbaudi, Valsts valodas centram ir pienākums rakstveidā aicināt attiecīgo deputātu likumā noteiktajā kārtībā apgūt valsts valodu nepieciešamajā līmenī, kā arī informēt attiecīgās domes priekšsēdētāju.

Saņemot šā panta trešajā daļā minēto informāciju, deputātam ir pienākums sešu mēnešu laikā apgūt valsts valodu Ministru kabineta noteiktajā prasmes līmenī.

Pēc šā panta ceturtajā daļā noteiktā termiņa beigām viena mēneša laikā tiek veikta deputāta valsts valodas lietojuma pārbaude.

Ja deputāts bez attaisnojoša iemesla neierodas uz atkārtotu valsts valodas lietojuma pārbaudi vai arī tiek atkārtoti konstatēts, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim, Valsts valodas centram ir pienākums iesniegt rajona (pilsētas) tiesā pēc pašvaldības atrašanās vietas prasības pieteikumu par deputāta pilnvaru anulēšanu. Rajona (pilsētas) tiesas nolēmums, kā arī citi lēmumi, kurus tiesa pieņem, veicot procesuālās darbības iesniegtā pieteikuma vai ierosinātās lietas izskatīšanai, nav pārsūdzami."

2. Papildināt 5. panta otrās daļas 5. punktu ar vārdiem "pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā".

3. Izteikt 7. panta trešo daļu šādā redakcijā:

"Institūcija, kura saņēmusi deputāta priekšlikumus un piezīmes, tos izskata un par izskatīšanas rezultātiem paziņo deputātam saprātīgā termiņā, bet ne vēlāk kā 10 darbdienu laikā no to saņemšanas dienas."

4. 9. pantā:

izteikt pirmās daļas 6. punktu šādā redakcijā:

"6) pieprasīt attiecīgajām institūcijām, lai tās novērš likumpārkāpumus;";

aizstāt trešajā daļā skaitli un vārdu "15 dienu" ar skaitli un vārdu "10 darbdienu";

papildināt pantu ar ceturto, piekto un sesto daļu šādā redakcijā:

"Ja deputāts šā panta pirmās daļas 3., 4. un 5. punktā minēto informāciju pieprasījis no pašvaldības institūcijas vai pašvaldības kapitālsabiedrības, informāciju sniedz pašvaldības domes noteiktajā informācijas pieprasījumu uzskaites un aprites kārtībā.

Deputātam, saņemot informāciju, kuru viņš iegūst, pildot deputāta pienākumus, ir pienākums ievērot Informācijas atklātības likuma prasības attiecībā uz ierobežotas pieejamības informāciju un normatīvos aktus, kas nosaka fizisko personu datu apstrādi un aizsardzību.

Deputāts institūcijas atteikumu atbildēt uz iesniegumu vai informācijas pieprasījumu vai atbildes un informācijas nesniegšanu var pārsūdzēt Iesniegumu likumā un Informācijas atklātības likumā noteiktajā kārtībā."

5. 13. pantā:

aizstāt pirmās daļas 2. punktā vārdus "dokumentu norakstus" ar vārdu "informāciju";

aizstāt otrajā daļā vārdus "dokumentu norakstus" ar vārdu "informāciju" un skaitli un vārdu "15 dienu" - ar skaitli un vārdu "10 darbdienu".

Likums Saeimā pieņemts 2020. gada 13. februārī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2020. gada 26. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 13.02.2020.Stājas spēkā: 11.03.2020.Tēma: Vēlēšanas; PašvaldībasPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 40, 26.02.2020. OP numurs: 2020/40.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
312813
11.03.2020
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"