Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā

Izdarīt Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2008, 1. nr.; 2009, 16. nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 194. nr.; 2010, 205. nr.; 2012, 105. nr.; 2014, 199. nr.; 2015, 122. nr.; 2017, 124. nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 7. panta 9. punktā vārdu "netīšu".

2. Izteikt VII nodaļu šādā redakcijā:

"VII nodaļa
Administratīvie pārkāpumi ģenētiski modificēto organismu aprites jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

35. pants. Administratīvā atbildība par ģenētiski modificēto mikroorganismu ierobežotās izmantošanas noteikumu pārkāpšanu

Par ģenētiski modificēto mikroorganismu ierobežotās izmantošanas noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit astoņām līdz simt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no septiņdesmit līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām.

36. pants. Administratīvā atbildība par normatīvo aktu prasību pārkāpumiem ģenētiski modificēto organismu apzinātā izplatīšanā

(1) Par normatīvajos aktos noteikto prasību pārkāpumiem, ģenētiski modificētos organismus izplatot vidē izmēģinājumiem, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no simt četrdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no astoņsimt sešdesmit līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām.

(2) Par normatīvajos aktos noteikto prasību pārkāpumiem, ģenētiski modificētos organismus izplatot tirgū, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no simt četrdesmit līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no simt četrdesmit līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām.

37. pants. Administratīvā atbildība par ģenētiski modificēto kultūraugu līdzāspastāvēšanas noteikumu pārkāpumiem

(1) Par ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanu, nereģistrējoties Valsts augu aizsardzības dienestā, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no četrpadsmit līdz simt divdesmit astoņām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no simt četrdesmit līdz tūkstoš četrsimt divdesmit naudas soda vienībām.

(2) Par ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanu, neievērojot līdzāspastāvēšanai noteiktās prasības, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit astoņām līdz simt divdesmit astoņām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no piecdesmit sešām līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām.

(3) Par ģenētiski modificēto kultūraugu šķirņu sēklu aprites prasību pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no četrpadsmit līdz simt divdesmit astoņām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no divdesmit astoņām līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām.

38. pants. Kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

(1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 35. un 36. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Pārtikas un veterinārais dienests.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 37. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts augu aizsardzības dienests.

(3) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 36. pantā un 37. panta otrajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts vides dienests.

(4) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 35. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts darba inspekcija."

3. Papildināt pārejas noteikumus ar 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Grozījums par šā likuma VII nodaļas izteikšanu jaunā redakcijā stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Likums Saeimā pieņemts 2019. gada 24. oktobrī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2019. gada 6. novembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 24.10.2019.Stājas spēkā: 20.11.2019.Tēma: Vides tiesības; Veselības aprūpe, farmācija; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 225, 06.11.2019. OP numurs: 2019/225.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
310476
20.11.2019
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"