Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2004. gada 13. aprīļa noteikumus Nr. 292 "Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodoklis piemērojams darījumos ar lietotām mantām, mākslas darbiem, kolekciju priekšmetiem un senlietām".

Ministru kabineta noteikumi Nr.47

Rīgā 2001.gada 6.februārī (prot. Nr.6, 2.§)

Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība preču komisijas tirdzniecībā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 2.panta piecpadsmito daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība par preču komisijas tirdzniecību atsevišķi iekārtotā mazumtirdzniecības veikalā, kurā saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atļauts, noslēdzot komisijas līgumu, pieņemt pārdošanai fizisko personu īpašumā esošas lietotas preces vai fizisko personu pašu ražotas nepārtikas preces un kurā visas preces tiek tirgotas saskaņā ar noslēgtajiem komisijas līgumiem (turpmāk - komisijas veikals).

2. Šie noteikumi nav piemērojami atlīdzībai, kas saņemta par tādu lietotu preču tirdzniecību, kas ievestas pārdošanai no ārvalstīm.

3. Komisionārs ir juridiskā persona, kas, noslēdzot komisijas līgumu par preces pārdošanu, pieņem attiecīgo preci pārdošanai komisijas veikalā.

4. Komitents ir fiziskā persona, kas, noslēdzot komisijas līgumu par preces pārdošanu, nodod attiecīgo preci pārdošanai komisijas veikalā un nav ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona.

5. Ja komisionārs ir reģistrējies kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona, tad saskaņā ar noslēgto komisijas līgumu ar pievienotās vērtības nodokli apliek tikai komisionāra saņemto starpniecības (komisijas) atlīdzību, kas tiek iekasēta no pircēja par nopirktajām precēm.

6. Komisijas veikalā elektroniskā kases aparāta čekā atsevišķi tiek norādīta pārdotās preces vērtība un starpniecības (komisijas) atlīdzība, kā arī no šīs atlīdzības aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa summa.

7. Ja prece netiek pārdota, bet to atdod atpakaļ komitentam, ar pievienotās vērtības nodokli apliek komisionāra saņemto atlīdzību par starpniecības (komisijas) pakalpojumu.

8. Pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā ailē "Kopējā darījumu vērtība" komisionārs norāda tikai sniegtā starpniecības (komisijas) pakalpojuma vērtību.

9. Iesniedzot Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu, komisionārs sniedz arī ziņas par konkrētajam komitentam izmaksātajām naudas summām atbilstoši Ministru kabineta 2000.gada 2.maija noteikumu Nr.166 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskatiem un paziņojumiem" 1.5.apakšpunktam.

10. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra noteikumus Nr.52 "Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība preču komisijas tirdzniecībā" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 44./45.nr.).

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Finansu ministrs G.BĒRZIŅŠ

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 47Pieņemts: 06.02.2001.Stājas spēkā: 10.02.2001.Zaudē spēku: 01.05.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 23, 09.02.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
3083
10.02.2001
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"