Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 213

Rīgā 2019. gada 28. maijā (prot. Nr. 26 1. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 389 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.4.2. specifiskā atbalsta mērķa "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide, publisko pakalpojumu un sociālā dialoga attīstība mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas sekmēšanai" 3.4.2.1. pasākuma "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide labāka tiesiskā regulējuma izstrādē mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomās" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 6. un 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 389 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.4.2. specifiskā atbalsta mērķa "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide, publisko pakalpojumu un sociālā dialoga attīstība mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas sekmēšanai" 3.4.2.1. pasākuma "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide labāka tiesiskā regulējuma izstrādē mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomās" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 137. nr.; 2016, 97. nr.; 2017, 38., 237. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 17.2.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.2.3. iekšzemes un ārvalstu mācību izmaksas, darba un dienesta komandējumu un dienesta braucienu izmaksas, tai skaitā projekta vadības un projekta īstenošanas personālam atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi šo noteikumu 15.3. un 15.10. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību īstenošanai. Iekšzemes komandējumu izmaksas tiek segtas atbilstoši nosacījumiem, kas iekļauti Finanšu ministrijas metodikā "Vienas vienības izmaksu standarta likmes aprēķina un piemērošanas metodika iekšzemes komandējumu izmaksām darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" īstenošanai";".

2. Izteikt 17.2.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.2.9. transporta izmaksas (piemēram, maksa par degvielu, transportlīdzekļa noma, transporta pakalpojumu pirkšana, sabiedriskā transporta izmantošana) šo noteikumu 15.3. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību īstenošanai. Degvielas izmaksas vieglajam transportlīdzeklim un reģionālās starppilsētu nozīmes un reģionālās vietējās nozīmes sabiedriskā transporta izmaksas tiek segtas atbilstoši nosacījumiem, kas iekļauti Finanšu ministrijas metodikā "Vienas vienības izmaksu standarta likmes aprēķina un piemērošanas metodika 1 km izmaksām darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" īstenošanai";".

3. Izteikt 24.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.5. uzkrāj datus par projekta ietvaros atbalstu saņēmušajām personām atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas nosaka Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektu pārbaužu veikšanas kārtību 2014.-2020. gada plānošanas periodā, un pārskatā par projekta dalībniekiem noteiktajiem datiem, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulas Nr. 1304/2013 par Eiropas Sociālo fondu un ar ko atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 1081/2006, 1. pielikumā ietvertajiem Eiropas Sociālā fonda kopējiem tūlītējiem rezultāta rādītājiem, tai skaitā datus par dalībniekiem, kas pēc dalības pasākumā iesaistīti izglītībā vai apmācībā, un dalībniekiem, kas pēc dalības pasākumā ieguvuši kvalifikāciju. Informācijas uzkrāšana par Eiropas Sociālā fonda kopējiem tūlītējiem rezultāta rādītājiem ir attiecināma uz apmācībām, kuru ilgums pārsniedz 64 apmācību stundas;".

4. Papildināt noteikumus ar 24.3 un 24.4 punktu šādā redakcijā:

"24.3 Šo noteikumu 24.5. apakšpunktā minētās prasības par datu uzkrāšanu nav attiecināmas uz datiem par dalībnieku dalījumu pēc statusa darba tirgū, dalībnieku invaliditātes statusu, bezpajumtniekiem vai mājokli zaudējušām personām un tūlītējiem rādītājiem (dati par dalībnieku mēnesi pēc dalības pabeigšanas) attiecībā uz neaktīviem dalībniekiem, kas pēc dalības pasākumā sākuši darba meklējumus, nodarbinātībā iesaistītiem dalībniekiem, tostarp pašnodarbinātajiem pēc dalības pasākumā, un nelabvēlīgā situācijā esošiem dalībniekiem, kas pēc dalības pasākumā sākuši darba meklējumus, iesaistījušies izglītībā vai apmācībā, kvalifikācijas ieguvē vai nodarbinātībā, tostarp pašnodarbinātajiem.

24.4 Finansējuma saņēmējs nodrošina šo noteikumu 15.5. un 15.6. apakšpunktā minēto darbību rezultāta (turpmāk - darbības rezultāts) pieejamību tām valsts pārvaldes iestādēm, ar kurām ir noslēgta vienošanās par atbildību un ieguldījumiem darbības rezultāta izmantošanā (turpmāk - vienošanās slēdzēji). Ja vienošanās paredz finansējuma saņēmēja pienākumus attiecībā uz darbības rezultāta izmantošanu, mainīšanu, uzlabošanu vai pielāgošanu attiecīgo vienošanās slēdzēju specifiskajām vajadzībām, ietverot ārpus pasākuma esoša finansējuma piesaisti, finansējuma saņēmējs nodrošina pasākuma ietvaros faktiski veikto izmaksu nodalīšanu no citu finanšu avotu izmaksām un pasākuma darbības rezultāta attiecīgā posma pabeigšanu līdz vienošanās slēgšanai."

Ministru prezidenta vietā -
Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

Finanšu ministrs J. Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 389 "Darbības programmas "Izaugsme .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 213Pieņemts: 28.05.2019.Stājas spēkā: 31.05.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 108, 30.05.2019. OP numurs: 2019/108.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
307152
31.05.2019
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"