Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/17

Smiltenē 2017. gada 30. augustā

Grozījums 2017. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai"

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada domes
2017. gada 30. augusta lēmumu (prot. Nr. 13, 10. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 4. punktu un piekto daļu

1. Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības 2017. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai" grozījumu, izsakot 5.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. Dzīvojamās mājas kopējā platība ir lielāka par 300 kvadrātmetriem un tajā esošo nedzīvojamo telpu platība (izņemot neapkurināmās bēniņu un pagraba telpu platības) nepārsniedz 25 procenti no mājas kopējās platības;".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas Smiltenes novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Smiltenes Novada Domes Vēstis".

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

 

Saistošo noteikumu Nr. 10/17 "Grozījums 2017. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai""
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.² panta otrās daļas piektais punkts un piektā daļa deleģē pašvaldībai tiesības, izdodot saistošos noteikumus, sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai. Daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītie zemesgabali pieder dzīvokļu īpašniekiem vai atrodas to valdījumā. Dome 2017. gada 25. janvārī apstiprināja Smiltenes novada pašvaldības saistošos noteikumus Nr. 1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai" (turpmāk - Noteikumi).

Izstrādāto saistošo noteikumu grozījuma projekts paredz nedzīvojamo telpu platībā, kas nedrīkst pārsniegt 25 procenti no mājas kopējās platības, neieskaitīt neapkurināmās bēniņu un pagraba telpu platības.

Saistošo noteikumu grozījuma mērķis ir paplašināt atbalstāmo dzīvojamo ēku loku, jo Noteikumos esošā norma izslēdz ievērojamu ēku skaitu, kas var pretendēt uz pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu.

2. Īss projekta satura izklāsts Pašlaik spēkā esošo noteikumu 5.1. punktā ir noteikts sekojošs kritērijs pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai - dzīvojamās mājas kopējā platība ir lielāka par 300 kvadrātmetriem un tajā esošo nedzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25 procenti no mājas kopējās platības. Grozot Noteikumu 5.1. apakšpunktu, nedzīvojamo telpu platībā netiks ieskaitītas neapkurināmas bēniņu un pagraba telpu platības.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu ieviešana neietekmē pašvaldības budžetu, jo līdzfinansējumiem paredzētie līdzekļi ir ierobežoti un noteikti 2017. gada pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta liela ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Grozījumu izdošana neradīs papildu slogu administratīvajām procedūrām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektu Pēc saistošo noteikumu un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc saistošo noteikumu publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums 2017. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 10/17Pieņemts: 30.08.2017.Stājas spēkā: 16.12.2017.Zaudē spēku: 27.04.2022.Publicēts: Smiltenes Novada Domes Vēstis, 12 (71), 15.12.2017.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
305762
16.12.2017
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"