Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 124

Rīgā 2019. gada 19. martā (prot. Nr. 14 21. §)
Noteikumi par Latvijas centrālajām iestādēm un sadarbību saistībā ar publisko dokumentu uzrādīšanas prasību vienkāršošanu Eiropas Savienībā
Izdoti saskaņā ar Dokumentu legalizācijas likuma
3. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka Latvijas centrālās iestādes, to funkciju sadalījumu un kārtību, kādā tās atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 6. jūlija Regulai (ES) 2016/1191 par iedzīvotāju brīvas pārvietošanās veicināšanu, vienkāršojot dažu publisko dokumentu uzrādīšanas prasības Eiropas Savienībā, un grozījumiem Regulā (ES) Nr. 1024/2012 (turpmāk – regula) veic tajā minētās darbības un sadarbojas ar Latvijas un ārvalstu valsts un pašvaldību iestādēm.

2. Latvijas centrālās iestādes atbilstoši regulas 15. panta 1. punktam ir Iekšlietu ministrija un Tieslietu ministrija.

3. Latvijas centrālā iestāde atbilstoši regulas 15. panta 2. punktam ir Tieslietu ministrija.

4. Attiecībā uz regulas 2. panta 1. punkta "a", "b", "c", "d", "e", "f", "i" un "j" apakšpunktā un 2. panta 2. punktā minētajiem dokumentiem regulā noteiktās centrālās iestādes funkcijas īsteno Tieslietu ministrija, bet attiecībā uz regulas 2. panta 1. punkta "k", "l" un "m" apakšpunktā minētajiem dokumentiem – Iekšlietu ministrija.

5. Ar Latvijas iestādi, kura nav reģistrēta regulas 13. pantā minētajā sistēmā (turpmāk – sistēma), Latvijas centrālā iestāde sazinās un ar informāciju apmainās, izmantojot savstarpēji pieejamos efektīvākos saziņas līdzekļus.

6. Ar citas Eiropas Savienības dalībvalsts iestādi Latvijas centrālā iestāde sazinās un ar informāciju apmainās tieši vai ar šīs dalībvalsts centrālās iestādes starpniecību.

7. Ja Latvijas centrālā iestāde saņem no kādas Eiropas Savienības dalībvalsts iestādes vai šīs dalībvalsts centrālās iestādes regulas 14. panta 1. punkta "b" apakšpunktā minēto informācijas pieprasījumu, tā nekavējoties pārsūta informācijas pieprasījumu Latvijas iestādei, kura izdeva publisko dokumentu, vai – attiecīgajā gadījumā – Latvijas iestādei, kura sagatavoja apliecināto kopiju, vai abām minētajām iestādēm atbildes sniegšanai.

8. Ja Latvijas centrālā iestāde saņem šo noteikumu 7. punktā minēto pieprasījumu, bet Latvijas iestāde, kura izdeva publisko dokumentu, vai – attiecīgajā gadījumā – Latvijas iestāde, kura sagatavoja apliecināto kopiju, nav reģistrēta sistēmā, tā nekavējoties pārsūta informācijas pieprasījumu Latvijas iestādei, kura izdeva publisko dokumentu, vai – attiecīgajā gadījumā – Latvijas iestādei, kura sagatavoja apliecināto kopiju, vai abām minētajām iestādēm atbildes sniegšanai. Latvijas centrālā iestāde var pieprasīt nepieciešamo informāciju no attiecīgās Latvijas iestādes un pati sniegt atbildi.

9. Atbilstoši šo noteikumu 4. punktā minētajam funkciju sadalījumam Latvijas centrālā iestāde savas kompetences ietvaros sistēmā izveido administratīvās sadarbības mehānismu. Latvijas centrālā iestāde veicina tās kompetences un padotības iestāžu reģistrāciju, izraugās un piešķir tām atbilstošas funkcijas, kā arī organizē un uzrauga ar regulu noteikto pienākumu izpildi, tostarp:

9.1. nodrošina informācijas paziņošanu Eiropas Komisijai saskaņā ar regulas 22. panta 1. un 2. punktu;

9.2. sniedz palīdzību Latvijas iestādēm, lai atvieglotu regulas piemērošanu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Latvijas centrālajām iestādēm un sadarbību saistībā ar publisko dokumentu uzrādīšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 124Pieņemts: 19.03.2019.Stājas spēkā: 23.03.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 58, 22.03.2019. OP numurs: 2019/58.12
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
305717
23.03.2019
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"