Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 15/11

Smiltenē 2011. gada 30. septembrī

Grozījumi 2010. gada 29. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/10 "Smiltenes novada sabiedriskās kārtības noteikumi"

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada domes
2011. gada 30. septembra lēmumu (prot. Nr. 13, 2. §)

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. punktu,
Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 5. pantu

Izdarīt Smiltenes novada domes 2010. gada 29. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/10 "Smiltenes novada sabiedriskās kārtības noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 18.2. punktu šādā redakcijā:

"18.2. Izskatīt administratīvā pārkāpuma lietas, pieņemt lēmumus un uzlikt Noteikumos paredzētos administratīvos sodus ir pilnvaroti:

18.2.1. Smiltenes novada Pašvaldības policijas amatpersonas - par administratīvajiem pārkāpumiem, kas paredzēti Noteikumu 20.-27.1 punktā un 32.-37. punktā;

18.2.2. Smiltenes novada domes Administratīvā komisija - par administratīvajiem pārkāpumiem, kas paredzēti Noteikumu 28.-31.1punktā."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes Novada Domes Vēstis".

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs A. Mežulis

 

Saistošo noteikumu Nr. 15/11 "Grozījumi 2010. gada 29. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/10 "Smiltenes novada sabiedriskās kārtības noteikumi""
paskaidrojumu raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 16. punkts nosaka, ka Dome var apstiprināt saistošos noteikumus un noteikt administratīvo atbildību par to pārkāpšanu. Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 4. punkts paredz, ka Dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus par sabiedrisko kārtību, kā arī veikt grozījumus un papildinājumus šajos noteikumos.

Administratīvo pārkāpumu lietas, atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksa 205. pantam, ir tiesīgas izskatīt pašvaldību amatpersonas, kas pašvaldību domju izdotajos saistošajos noteikumos pilnvarotas uzlikt sodus par šo noteikumu pārkāpšanu, savukārt 209. panta otrā daļas nosaka, ka amatpersonas, kuras ir pilnvarotas izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas, var uzlikt pašvaldību saistošajos noteikumos paredzētos administratīvos sodus tām piešķirto pilnvaru ietvaros un tikai izpildot dienesta pienākumus.

Smiltenes novada spēkā esošajos 2010. gada 29. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/10 "Smiltenes novada sabiedriskās kārtības noteikumi" ir nepieciešams veikt grozījumus, precizējot kompetenču sadalījumu starp pašvaldības amatpersonām, nosakot to precīzas pilnvaras izskatīt administratīvā pārkāpuma lietas, pieņemt tajās atbilstošus lēmumus un uzlikt saistošajos noteikumos paredzētos administratīvos sodus, kas ļaus efektīvāk nodrošināt sabiedrisko kārtību Smiltenes novadā.

Saistošo noteikumu mērķis ir uzlabot sabiedrisko kārtību novadā un pieņemto saistošo noteikumu ievērošanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām, kas uzturas Smiltenes novadā.

Saistošo noteikumu 18. punkta grozījumi nosaka:

1) pašvaldības amatpersonas, kuras ir pilnvarotas izskatīt administratīvā pārkāpuma lietas par Smiltenes novada sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumiem, pieņemt tajās atbilstošus lēmumus un uzlikt saistošajos noteikumos paredzētos administratīvos sodus;

2) kompetenču sadalījumu starp pašvaldības pilnvarotajām amatpersonām.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.

Nav nepieciešamības veidot jaunas institūcijas, darba vietas, paplašināt esošo institūciju kompetenci, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Visas personas, kuras skar šo noteikumu piemērošana, var griezties Smiltenes novada domes administrācijā, Dārza ielā 3, Smiltenē.

Kontroli par saistošo noteikumu izpildi ir tiesīgi veikt:

1. Valsts policijas amatpersonas;

2. Smiltenes novada domes amatpersonas, uzrādot amata apliecību;

3. Smiltenes novada Pašvaldības policijas amatpersonas.

Administratīvo pārkāpumu lietas par saistošo noteikumu pārkāpumiem izskata Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajā kārtībā. Lēmumu administratīvo pārkāpumu lietā noteiktās kompetences un pilnvarojuma ietvaros pieņem Smiltenes novada Pašvaldības policijas amatpersonas un Smiltenes novada domes Administratīvā komisija.

Administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu persona var pārsūdzēt Noteikumu 19. punktā noteiktajā kārtībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Notikušas konsultācijas ar Smiltenes novada Pašvaldības policijas un Smiltenes novada domes Administratīvas komisijas amatpersonām.

Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs A. Mežulis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi 2010. gada 29. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 9/10 "Smiltenes novada sabiedriskās kārtības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15/11Pieņemts: 30.09.2011.Stājas spēkā: 03.12.2011.Zaudē spēku: 22.04.2021.Publicēts: Smiltenes Novada Domes Vēstis, 11 (16), 02.12.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
305571
03.12.2011
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"