Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 1/18

Smiltenē 2018. gada 31. janvārī

Grozījumi Smiltenes novada domes 2010. gada 25. marta saistošajos noteikumos Nr. 6/10 "Smiltenes novada pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada domes
2018. gada 31. janvāra lēmumu Nr. 78 (prot. Nr. 2,15. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta otro un trešo daļu,
likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 7. punktu,
Ministru kabineta 27.05.2003. noteikumu Nr. 275
"Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu
samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas
tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6. punktu

Izdarīt Smiltenes novada domes 2010. gada 25. marta saistošajos noteikumos Nr. 6/10 "Smiltenes novada pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1.4. ģimenes asistenta pakalpojums".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.1.5. apakšpunktu šādā redakcijā

"5.1.5. sociālā atbalsta un sociālo prasmju pilnveidošanas grupu pakalpojums".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar IV2 nodaļu šādā redakcijā:

"IV.2 Ģimenes asistenta pakalpojums

27.4 Ģimenes asistenta pakalpojums nodrošina personai vai ģimenei atbalstu un apmācību sociālo prasmju un iemaņu apgūšanā, bērnu aprūpē un audzināšanā, mājsaimniecības vadīšanā saskaņā ar individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu.

27.5 Tiesības saņemt ģimenes asistenta pakalpojumu ir:

27.51. ģimenēm, kurām nav pietiekamu prasmju un iemaņu bērnu audzināšanā un aprūpē, sadzīves pienākumu organizēšanā;

27.52. jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, kuriem nav pietiekamu prasmju un iemaņu pastāvīgas dzīves uzsākšanai.

27.6 Ģimenes asistenta pakalpojums personai vai ģimenei tiek sniegts, pamatojoties uz Sociālā dienesta lēmuma par ģimenes asistenta pakalpojuma nepieciešamību pamata."

4. Papildināt saistošos noteikumus ar IV.3 nodaļu šādā redakcijā:

"IV.3 Sociālā atbalsta un sociālo prasmju pilnveidošanas grupu pakalpojums

27.7 Sociālā atbalsta un sociālo prasmju pilnveidošanas grupas nodrošina personām iespēju mazināt sociālo izolētību, risināt esošās problēmas, iegūt zināšanas, saņemt atbalstu problēmu risināšanai un attīstīt sociālās prasmes, gūt motivāciju, lai uzlabotu savu funkcionēšanu un sociālo situāciju.

27.8 Tiesības saņemt sociālā atbalsta un sociālo prasmju pilnveidošanas grupas pakalpojumu ir ikvienam Smiltenes novada iedzīvotājam, kurš ir izteicis vēlēšanos tajā darboties."

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

 

Saistošo noteikumu Nr. 1/18 "Grozījumi Smiltenes novada domes 2010. gada 25. marta saistošajos noteikumos Nr. 6/10 "Smiltenes novada pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumu un Ministru kabineta noteikumiem ir izdoti 2010. gada 25. marta Saistošie noteikumi Nr. 6/10 "Smiltenes novada pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" (turpmāk - Saistošie noteikumi), kuros pārskatāmā veidā vienā dokumentā ir iekļauti un aprakstīti visu Smiltenes novada iedzīvotājiem pieejamo sociālo pakalpojumu veidi, to pieprasīšanas, piešķiršanas, saņemšanas un samaksas kārtība.

Saistošie noteikumi papildināti ar diviem jauniem sociālo pakalpojumu veidiem.

2. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts 2.1. Ņemot vērā Smiltenes novada iedzīvotāju vajadzības, Smiltenes novada domes Sociālais dienests ir izveidojis jaunus sociālos pakalpojumus:

1) ģimenes asistenta pakalpojums sociālā riska ģimenēm, kurām nav pietiekamu prasmju un iemaņu bērnu audzināšanā un aprūpē, sadzīves pienākumu organizēšanā, jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, kuriem nav pietiekamu prasmju un iemaņu pastāvīgas dzīves uzsākšanai;

2) atbalsta grupu pakalpojums jebkuram novada iedzīvotājam, kurš izsaka vēlmi tajā piedalīties, nosakot pakalpojuma piešķiršanas kārtību un mērķa grupas, kuras varēs saņemt ieviestos pakalpojumus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Sociālie pakalpojumi tiks nodrošināti piešķirto Smiltenes novada pašvaldības budžeta līdzekļu ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Tiek radīta labvēlīgāka vide sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitātes attīstībai. Jaunā pakalpojuma ieviešana, tirgū esošiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem - gan nevalstiskām organizācijām, gan uzņēmējiem - rada priekšnoteikumus veidot un piedāvāt kvalitatīvus konkurētspējīgus pakalpojumus.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Visas personas, kuras skar šo noteikumu piemērošana, var griezties Smiltenes novada domes Sociālajā dienestā, Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā.

5.2. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Smiltenes novada pašvaldības domē. Smiltenes novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā mēneša laikā no tā spēkā stāšanās datuma Administratīvajā rajona tiesā, Voldemāra Baloža ielā 13A, Valmierā, LV-4201.

5.3. Saistošie noteikumi tiks publicēti Smiltenes novada pašvaldības laikrakstā "Smiltenes Novada Vēstis" un ievietoti Smiltenes novada pašvaldības interneta mājaslapā www.smiltene.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

6.2. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

6.3. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv.

6.4. Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Smiltenes novada domes 2010. gada 25. marta saistošajos noteikumos Nr. 6/10 "Smiltenes novada .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1/18Pieņemts: 31.01.2018.Stājas spēkā: 17.03.2018.Zaudē spēku: 12.09.2019.Publicēts: Smiltenes Novada Domes Vēstis, 3 (74), 16.03.2018.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
305504
17.03.2018
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"