Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.57

Rīgā 2018.gada 31.oktobrī (prot. Nr.35, 111.§)

Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

1. Izdarīt Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. svītrot 19.3.6., 19.3.7. un 19.3.8.apakšpunktu;

1.2. svītrot 34.10.1apakšpunktā skaitļus ", 19.3.6.-19.3.8.";

1.3. svītrot 34.10.4apakšpunktu;

1.4. svītrot 134.1 un 134.2punktu;

1.5. papildināt saistošos noteikumus ar 134.4punktu šādā redakcijā:

"134.4 Centrālās administrācijas un Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā esošo īpaša statusa struktūrvienību darbinieku un amatpersonu faktisko rīcību un izdoto sākotnējo administratīvo aktu privātpersona var apstrīdēt pie Rīgas pilsētas izpilddirektora, izņemot Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļu darbinieku un amatpersonu faktisko rīcību un izdoto sākotnējo administratīvo aktu, veicot Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likumā noteiktās funkcijas.";

1.6. izdarīt atbilstošus labojumus 2.pielikumā "Rīgas pašvaldības pārvaldes struktūra".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018.gada 3.decembrī.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2018.gada 31.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.57 "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīgas pilsētas izpilddirektora 2018.gada 9.oktobra rīkojums Nr.RD-18-628-ir "Par Rīgas pilsētas iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļu un Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra reorganizāciju" paredz, ka ar 2018.gada 3.decembri tiek reorganizēta Rīgas pilsētas Austrumu iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļa, Rīgas pilsētas Pārdaugavas iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļa un Rīgas pilsētas Ziemeļu iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļa, kā arī Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrs, apvienojot trīs Rīgas pilsētas iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļas vienā nodaļā un pievienojot to Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centram. Reorganizācijas rezultātā tiek izveidota Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra Iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļa. Tādējādi ar grozījumiem Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - saistošie noteikumi) no Rīgas pilsētas pašvaldības nolikuma tiek svītrotas normas attiecībā uz Rīgas pilsētas iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļām. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteikta arī vienota kārtība, kādā tiek apstrīdēta Rīgas pilsētas pašvaldības centrālās administrācijas un Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā esošo īpaša statusa struktūrvienību darbinieku un amatpersonu faktiskā rīcība un izdotie sākotnējie administratīvie akti. Tāpat ar saistošajiem noteikumiem no Rīgas pilsētas pašvaldības nolikuma tiek svītrots punkts, kas pilnvaro Rīgas pilsētas izpilddirektoru slēgt līgumus, kas sagatavoti, pamatojoties uz likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju". Turpmāk minētos līgumus slēgs Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors, pamatojoties uz attiecīgu Rīgas domes lēmumu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi precizē un optimizē Rīgas pilsētas pašvaldības struktūru un darba organizāciju.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Trijās Rīgas pilsētas iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās ar Rīgas pilsētas izpilddirektora 2018.gada 25.janvāra rīkojumu Nr.RD-18-74-ip apstiprinātajā amatu un algu sarakstā 2018.gadā ir paredzētas kopā 14 amata vietas - 3 nodaļu vadītāji, 3 nodaļu vadītāju vietnieki un kopā 8 galvenie speciālisti. Kopā trīs nodaļu mēnešalgām gadā ir paredzēti 161 506 euro un attiecīgs finansējums valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanai - 38 907 euro. Veicot minēto nodaļu reorganizāciju, tiks samazināts nodaļu vadītāju amata vietu skaits un nodaļu vadītāju vietnieku amata vietu skaits - saglabāsies 1 nodaļas vadītāja un 2 nodaļas vadītāja vietnieku amata vietas, tāpat tiks likvidētas vakantās amatu vietas un viena amata vieta pārcelta uz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra Metodikas nodaļu. Visiem darbiniekiem tiks nodrošināta darba tiesisko attiecību turpināšana ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Amata vietu likvidēšana šo nodaļu reorganizācijas procesā dos budžeta līdzekļu ekonomiju - mēnešalgām 46 161 euro gadā, kā arī attiecīgo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanai 11 120 euro gadā. Ņemot vērā, ka palielināsies reorganizējamo nodaļu darbinieku pienākumu apjoms, kā arī to, ka reorganizējamo nodaļu darbiniekiem pēc iekļaušanas Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra struktūrā atbilstoši Rīgas domes 2007.gada 23.janvāra nolikumam Nr.62 "Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku darba samaksas nolikums" mēnešalga ir nosakāma kā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra darbiniekiem, ir pārskatāma nodaļas vadītāja vietnieku mēnešalga (līdz šim 8.algu grupa, pēc reorganizācijas - 7.algu grupa) un galveno speciālistu mēnešalga (līdz šim 9.algu grupa, pēc reorganizācijas - 8.algu grupa). Reorganizācijas rezultātā ietaupītie budžeta līdzekļi tiks novirzīti darbinieku mēnešalgas palielināšanai atbilstoši spēkā esošajiem noteikumiem.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Tiks uzlabota atsevišķu Rīgas pilsētas pašvaldības pakalpojumu pieejamība un vienkāršota klientu apkalpošana.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 57Pieņemts: 31.10.2018.Stājas spēkā: 03.12.2018.Zaudē spēku: 01.09.2023.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
302837
03.12.2018
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"