Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 23

Rīgā 2018. gada 10. jūlijā
Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt Vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšanas instrukciju.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R. Eglājs
APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2018. gada 10. jūlija lēmumu Nr. 23
Vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšanas instrukcija
Izdota saskaņā ar Republikas pilsētu un novadu
vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likuma
3. panta pirmo daļu un 18. panta pirmo daļu
1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Centrālā vēlēšanu komisija nosaka un piešķir finansējumu:

1.1.1. Saeimas vēlēšanu un tautas nobalsošanas sagatavošanai un sarīkošanai – republikas pilsētu, novadu vēlēšanu komisijām un ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisijām;

1.1.2. Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarīkošanai – republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijām.

1.2. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju priekšsēdētāji rīkojas ar komisijai piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un nodrošina, lai rīcība ar tiem būtu likumīga un lietderīga.

2. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana

2.1. Centrālā vēlēšanu komisija slēdz vienošanos ar pašvaldībām par Saeimas, Eiropas Parlamenta vēlēšanu un tautas nobalsošanas nodrošināšanai piešķirtā finansējuma pārskaitīšanas kārtību un izlietojuma uzraudzību (turpmāk – vienošanās).

2.2. Pašvaldība finansējuma saņemšanai nodrošina atsevišķu kontu Valsts kasē.

2.3. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas (turpmāk – vēlēšanu komisija) ar piešķirto finansējumu nodrošina attiecīgo vēlēšanu iecirkņu komisiju darbību.

2.4. Atlīdzību personām, kuras pilda komisijas locekļa funkcijas (vēlēšanu komisijas locekļiem, vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem, pieaicinātām personām), aprēķina pēc Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktām stundas tarifa likmēm.

2.5. Atlīdzību pieaicinātām personām, kuras veic komisijas atbalsta funkcijas (piemēram, grāmatvedība, informācijas tehnoloģijas u.c.), nosaka, nepārsniedzot ar vienošanos noteikto finansējumu katrai atbalsta funkcijai.

2.6. Ar instrukcijas 2.4. un 2.5. punktā minētām pieaicinātām personām vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs slēdz līgumu par pienākumu veikšanu.

2.7. Pašvaldības grāmatvedībā aprēķina un izmaksā darba samaksu vēlēšanu komisijas un vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem, pieaicinātajām personām un atbalsta personālam.

2.8. Vēlēšanu komisijas savā teritorijā izveidotās vēlēšanu iecirkņu komisijas ar darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem materiāliem un pakalpojumiem nodrošina, centralizēti iepērkot un sadalot materiālus, kā arī apmaksājot rēķinus par sniegtajiem pakalpojumiem. Atsevišķos gadījumos pieļaujama naudas līdzekļu izsniegšana avansā ar vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja rīkojumu pilnvarotām avansu norēķinu personām. Par avansa izlietojumu minētās personas iesniedz vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam izdevumus apliecinošus dokumentus.

2.9. Pašvaldības iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai pārskatu par finanšu izlietojumu, vienošanās noteiktajos termiņos un kārtībā.

3. Ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana

3.1. Grāmatvedības dokumentu aprite starp ārvalstīs izveidotajām vēlēšanu iecirkņu komisijām (turpmāk – iecirkņa komisija) un Centrālo vēlēšanu komisiju tiek organizēta ar Ārlietu ministrijas atbildīgās amatpersonas starpniecību.

3.2. Uzsākot iecirkņa komisijas darbu, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs sagatavo un iesniedz preču un pakalpojumu tāmi Centrālajai vēlēšanu komisijai izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par finansējuma piešķiršanu.

3.3. Iecirkņa komisijas pienākumu izpildes nodrošināšanai iecirkņa komisijas priekšsēdētājs rīkojas piešķirtā finansējuma ietvaros.

3.4. Nepieciešamo preču un pakalpojumu iegādes izdevumus Centrālā vēlēšanu komisija apmaksā desmit darba dienu laikā pēc attiecīgās pārstāvniecības vai iecirkņa komisijas priekšsēdētāja izrakstīta rēķina saņemšanas.

3.5. Mēneša laikā pēc Saeimas vēlēšanu vai tautas nobalsošanas dienas, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai norēķinu par piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu, pievienojot apstiprinātas attaisnojuma dokumentu kopijas.

3.6. Grāmatvedības uzskaiti par iecirkņu komisijām piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu kārto Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa.

3.7. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajām stundas tarifa likmēm un iesniegto darba laika uzskaites tabulu Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa aprēķina un izmaksā darba samaksu iecirkņu komisiju locekļiem.

4. Pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības finansēšana Eiropas Parlamenta vēlēšanās

4.1. Pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs sastāda un paraksta iecirkņa komisijas locekļu darba laika uzskaites tabulu.

4.2. Nākamā kalendārā mēneša pirmajā darba dienā tabulu iesniedz Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam apstiprināšanai.

4.3. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajām stundas tarifa likmēm un apstiprināto darba laika uzskaites tabulu Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa aprēķina un izmaksā darba samaksu pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļiem.

4.4. Centrālā vēlēšanu komisija apmaksā pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas pasta izdevumus saskaņā ar noslēgto līgumu par pasta pakalpojumiem.

4.5. Ja vēlēšanu iecirkņa komisijai balsošanai pa pastu rodas papildus izdevumi, to apmaksu veic pēc saskaņošanas ar Centrālo vēlēšanu komisiju.

5. Balsošanas organizēšanai ieslodzījuma vietās pieaicināto personu finansēšanas kārtība

5.1. Lai nodrošinātu vēlēšanu iecirkņa komisijas pienākumu pildīšanu ieslodzījuma vietā, līgumus ar pieaicinātajām personām slēdz attiecīgās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

(CVK 17.05.2019. lēmuma Nr. 56 redakcijā)

5.2. Darba samaksa 5.1. punktā minētajām personām tiek aprēķināta, liekot vērā balsotāju skaitu ieslodzījuma vietā un Centrālās vēlēšanu komisijas noteikto stundas tarifa likmi vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem.

(CVK 17.05.2019. lēmuma Nr. 56 redakcijā)

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R. Eglājs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 23Pieņemts: 10.07.2018.Stājas spēkā: 10.07.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 25.07.2018. OP numurs: 2018/146.6
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Citi saistītie dokumenti
300544
{"selected":{"value":"17.05.2019","content":"<font class='s-1'>17.05.2019.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"17.05.2019","iso_value":"2019\/05\/17","content":"<font class='s-1'>17.05.2019.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"18.09.2018","iso_value":"2018\/09\/18","content":"<font class='s-1'>18.09.2018.-16.05.2019.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"10.07.2018","iso_value":"2018\/07\/10","content":"<font class='s-1'>10.07.2018.-17.09.2018.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
17.05.2019
136
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"