Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-18-82-ls

Rīgā 2018. gada 23. maijā

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Maskavas forštates apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk - Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk - Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.2.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām.

[1.3.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.4.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Rīgas pilsētas Maskavas forštates apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 28.02.2018. pieņēma lēmumu Nr. BV-18-38-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Maskavas forštates apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 06.03.2018. līdz 29.03.2018. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas divi simti divdesmit četras aptaujas anketas, septiņpadsmit iesniegumi un viens e-pasts. Būvvalde 27.04.2018. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-18-71-ls "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Maskavas forštates apkaimē" un publicējusi tos oficiālajā Būvvaldes mājas lapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu gan gramatiski, gan atbilstoši tā jēgai un būtībai, ir secināms, ka atbilstoši Adresācijas noteikumu 9. punktā noteiktajam, Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilst normatīvo aktu prasībām. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir noteiktā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

- administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (8.1. apakšpunkts);

- katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi (8.2. apakšpunkts);

- adresācijas objekta nosaukumu veido atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām un normatīvajiem aktiem vietvārdu informācijas jomā (8.3. apakšpunkts);

- viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (8.4. apakšpunkts);

- ciema, viensētas, ēkas un apbūvei paredzētas zemes vienības nosaukumā nedrīkst izmantot vārdu savienojumu, kas satur fiziskas personas vārdu un uzvārdu un informāciju par saimnieciskās darbības formu (8.5. apakšpunkts);

- adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (8.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 8.2. un 8.6. apakšpunkta prasībām, jo adresācijas objektam piešķiramais adreses numurs atbilstoši 17.1. apakšpunktam nedrīkst būt pretrunā ar 8.6. apakšpunkta prasībām jo adreses numurs ir viens skaitlis un vienīgais izņēmums adreses numuru veidošanas kārtībā ir noteikts adresācijas noteikumu 18. punktā, lai izvairītos no adrešu numuru atkārtošanās. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 12. punkts nosaka, ja apbūvei paredzētai zemes vienībai adrese ir piešķirta:

- pirmajai ēkai, kas tiek būvēta vai ir uzbūvēta uz apbūvei paredzētas zemes vienības, un ar to funkcionāli saistītajām ēkām saglabā zemes vienībai piešķirto adresi (12.1. apakšpunkts);

- katrai nākamajai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām, kuras būvēs vai ir uzbūvētas uz apbūvei paredzētas zemes vienības, izvērtējot konkrēto situāciju, piešķir jaunu adresi (12.2. apakšpunkts).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 12. punkta prasības.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 13. punkts nosaka, ja uz apbūvei paredzētas zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām piešķirt atsevišķu adresi neatkarīgi no tā, vai ēkas ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

[2.6.] Adresācijas noteikumu 14. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izbūvei vai gadījumā, ja brauktuvei noteikts ceļa statuss, apbūvei paredzētai zemes vienībai adresi var nepiešķirt, bet ēkai kopā ar zemes vienību saglabā vai piešķir nosaukumu. Divu mēnešu laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par iepriekš piešķirto adrešu maiņu, apbūvei paredzētas zemes vienības vai ēkas nosaukumu aizstājot ar numuru un piesaistot to ielas nosaukumam.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 17.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē - pāra numurus.

[2.9.] Adresācijas noteikumu 18. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (18.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (18.2. apakšpunkts).

[2.10.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka, beidzot pastāvēt adresācijas objektam, izņemot telpu grupu, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par adreses likvidēšanu. Ja beidz pastāvēt telpu grupa, telpu grupas adresi dzēš no adrešu reģistra bez lēmuma pieņemšanas par adreses likvidēšanu. Telpu grupu adreses likvidē arī Valsts zemes dienests, neievērojot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto adrešu likvidēšanas kārtību, pamatojoties uz Adresācijas noteikumos noteikto.

[2.11.] Būvvalde, atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem, ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.12.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļā noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.13.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 8. un 14. punkta, 17.1. apakšpunkta un 19. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunkta un 13. punkta prasībām.

[2.14.] Ņemot vērā, ka adrese ir noteiktajā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

Būvvalde atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.10. apakšpunkta un 3. punkta prasībām veicot telpu grupas adreses pieraksta precizēšanu Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datos, ievērojot ēkas mainīto adresi, telpu grupas adresi nemaina. Lai ēkā mainītu telpu grupu adreses, atbilstoši adresācijas noteikumu 24. punkta prasībām, sākot telpu grupu numerāciju ar adreses numuru "1", īpašniekam ir jāvēršas Būvvaldē un jāiesniedz telpu grupu adrešu maiņai nepieciešamā informācija.

[2.15.] Adresācijas noteikumu 32. punkts nosaka, ja adrese mainīta, kā arī, ja precizēta pieraksta forma, atbilstoši šajos noteikumos minētajām prasībām, dokumenti, kuros lietota iepriekšējā adrese, ir spēkā un dokumentu maiņa nav jāveic, izņemot, ja to paredz speciālais normatīvais akts.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai, ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējams nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā, ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo viendzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas (arī personas, kuras nav adresācijas objektu īpašnieki) nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem, ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste vai arī ir nodibinātas un pastāv saistības. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā. Ja persona nav mainījusi dzīvesvietu, bet ēkai ir mainīta adrese, atkārtota dzīvesvietas deklarēšana nav jāveic, bet jāprecizē Iedzīvotāju reģistra dati atbilstoši mainītajai adresei.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu.

Būvvalde atbilstoši pieprasījumam var izsniegt bezmaksas izziņu, kas apliecina adreses maiņas faktu.

[2.16.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.8., 2.9., 2.10. un 8.1., 8.2., 8.6. apakšpunktu, 9., 12., 13. un 14. punktu, 17.1., 18.1. un 18.2. apakšpunktu, 19., 28., 29., 30., 34. un 39. punktu, Būvvaldes oficiālajā mājas lapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu Maskavas forštates apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 8.1., 8.2, 8.6. un 17.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.1.1.

Abrenes iela 2

101812515

Abrenes iela

15

01000400121004

3.1.2.

       

01000400121001

3.1.3.

       

01000400121002

3.1.4.

       

01000400121003

3.1.5.

       

01000400121

3.1.6.

Abrenes iela 3

101812523

Abrenes iela

10

01000400155003

3.1.7.

       

01000400155

3.1.8.

     

8

01000400155009

3.1.9.

Abrenes iela 4

101812531

Abrenes iela

11

01000400123004

3.1.10.

       

01000400123003

3.1.11.

       

01000400123002

3.1.12.

       

01000400123

3.1.13.

     

13

01000400123009

3.1.14.

Abrenes iela 5

101812548

Abrenes iela

12

01000400146009

3.1.15.

       

01000400146001

3.1.16.

       

01000400146007

3.1.17.

       

01000400146010

3.1.18.

       

01000400146006

3.1.19.

       

01000400146008

3.1.20.

       

01000400146011

3.1.21.

       

01000400146

3.1.22.

Abrenes iela 6

105227450

Abrenes iela

13

01000402007001

3.1.23.

       

01000402007

3.1.24.

Aiviekstes iela 5

101813115

Aiviekstes iela

4

01000460115002

3.1.25.

       

01000460115003

3.1.26.

       

01000460115001

3.1.27.

       

01000460115

3.1.28.

     

4A

01000460115005

3.1.29.

     

4B

01000460115004

3.1.30.

Balvu iela 11

101818993

Balvu iela

11B

01000482046

3.1.31.

Dagdas iela 3

101871868

Dagdas iela

5

01000430151002

3.1.32.

Dagdas iela 5

105546017

Dagdas iela

1A

01000430048

3.1.33.

Daugavpils iela 10/12

101825523

Daugavpils iela

10

01000440001002

3.1.34.

       

01000440001

3.1.35.

     

12

01000440001001

3.1.36.

Daugavpils iela 15

101825531

Daugavpils iela

17

01000390124002

3.1.37.

Daugavpils iela 18

101875617

Daugavpils iela

16

01000450119

3.1.38.

Daugavpils iela 20

102645897

Daugavpils iela

20A

01000450117002

3.1.39.

Daugavpils iela 21

101825548

Daugavpils iela

21A

01000390112002

3.1.40.

Daugavpils iela 22

101875633

Daugavpils iela

22A

01000450116003

3.1.41.

Daugavpils iela 23

101875641

Daugavpils iela

23A

01000390111002

3.1.42.

Daugavpils iela 24

101875658

Daugavpils iela

24A

01000450115002

3.1.43.

Daugavpils iela 31

101875705

Daugavpils iela

27

01000390109

3.1.44.

Daugavpils iela 41

101825597

Daugavpils iela

41 k-2

01000390031002

3.1.45.

Daugavpils iela 47

101875795

Daugavpils iela

47A

01000390028003

3.1.46.

Daugavpils iela 48

101875801

Daugavpils iela

48A

01000450040002

3.1.47.

     

48B

01000450040003

3.1.48.

Daugavpils iela 53

101875842

Daugavpils iela

53A

01000390025002

3.1.49.

     

53B

01000390025003

3.1.50.

Daugavpils iela 55

101875867

Daugavpils iela

55A

01000390024002

3.1.51.

Daugavpils iela 58

101875875

Daugavpils iela

58A

01000450020004

3.1.52.

Daugavpils iela 6

101875883

Daugavpils iela

6A

01000440045002

3.1.53.

       

01000440046

3.1.54.

Daugavpils iela 60

101875891

Daugavpils iela

60A

01000450019002

3.1.55.

     

60B

01000450019003

3.1.56.

Daugavpils iela 62/66

106072604

Daugavpils iela

62

01000450018007

3.1.57.

       

01000450018001

3.1.58.

       

01000450018002

3.1.59.

       

01000450018008

3.1.60.

       

01000450018009

3.1.61.

       

01000450018

3.1.62.

     

64

01000450018005

3.1.63.

       

01000450018010

3.1.64.

       

01000450018006

3.1.65.

     

64 k-1

01000450018003

3.1.66.

     

66

01000450018011

3.1.67.

       

01000450018012

3.1.68.

       

01000450018004

3.1.69.

Daugavpils iela 68

101875906

Daugavpils iela

68A

01000450017006

3.1.70.

Daugavpils iela 72

102645936

Daugavpils iela

72A

01000450014002

3.1.71.

Daugavpils iela 74

101875930

Daugavpils iela

74A

01000450013002

3.1.72.

Daugavpils iela 8

101875947

Daugavpils iela

8B

01000440044002

3.1.73.

Dzērvju iela 1A

101878815

Dzērvju iela

1

01000470117

3.1.74.

Dzērvju iela 9

101878831

Dzērvju iela

9A

01000720029002

3.1.75.

Dzirnavu iela 134/136

101880731

Dzirnavu iela

134

01000410062001

3.1.76.

       

01000410062002

3.1.77.

       

01000410062

3.1.78.

Dzirnavu iela 138

101827623

Dzirnavu iela

136

01000410063004

3.1.79.

     

136A

01000410063003

3.1.80.

Dzirnavu iela 147A

101827656

Dzirnavu iela

147

01000402002002

3.1.81.

Dzirnavu iela 151

101115898

Dzirnavu iela

151A

01000402005004

3.1.82.

     

151B

01000402017

3.1.83.

Dzirnavu iela 159

101880764

Dzirnavu iela

159A

01000430034002

3.1.84.

     

159B

01000430034001

3.1.85.

Elijas iela 12

101885443

Elijas iela

12A

01000410070002

3.1.86.

Elijas iela 16

101885492

Elijas iela

16A

01000410071005

3.1.87.

Elijas iela 17

101829627

Elijas iela

17A

01000430031002

3.1.88.

Elijas iela 2/4

101885515

Elijas iela

2

01000410084002

3.1.89.

       

01000410084

3.1.90.

     

4

01000410084001

3.1.91.

Elijas iela 20

101885523

Elijas iela

20B

01000410057002

3.1.92.

     

20C

01000410057003

3.1.93.

Elijas iela 21

101829651

Elijas iela

21A

01000430019004

3.1.94.

     

21B

01000430019005

3.1.95.

Elijas iela 5

101885564

Elijas iela

5A

01000410054002

3.1.96.

Elijas iela 6

101829676

Elijas iela

6A

01000410083002

3.1.97.

Elijas iela 8

101829715

Elijas iela

8D

01000412012007

3.1.98.

     

8E

01000412000008

3.1.99.

       

01000412000

3.1.100.

Firsa Sadovņikova iela 14A

101887953

Firsa Sadovņikova iela

14

01000430103002

3.1.101.

     

14B

01000430103011

3.1.102.

Firsa Sadovņikova iela 17

101830814

Firsa Sadovņikova iela

17A

01000400082002

3.1.103.

Firsa Sadovņikova iela 20

101830822

Firsa Sadovņikova iela

20A

01000430116005

3.1.104.

       

01000430201

3.1.105.

Firsa Sadovņikova iela 33

102638971

Firsa Sadovņikova iela

33A

01000390078

3.1.106.

Firsa Sadovņikova iela 43

101888014

Firsa Sadovņikova iela

43A

01000390085007

3.1.107.

Firsa Sadovņikova iela 9

101830902

Firsa Sadovņikova iela

5

01000400016012

3.1.108.

     

7

01000400016002

3.1.109.

Gogoļa iela 14

101832498

Gogoļa iela

14A

01000410039011

3.1.110.

     

14B

01000410039003

3.1.111.

     

14C

01000410039004

3.1.112.

     

14D

01000410039019

3.1.113.

     

14E

01000410039008

3.1.114.

     

14F

01000410039005

3.1.115.

Gogoļa iela 16

101890976

Gogoļa iela

18

01000410040002

3.1.116.

Gogoļa iela 3

101832504

Gogoļa iela

3A

01000040144009

3.1.117.

     

3B

01000040144003

3.1.118.

Gogoļa iela 4/6

101832512

Gogoļa iela

8

01000410049001

3.1.119.

       

01000410049

3.1.120.

Gogoļa iela 5

101832520

Gogoļa iela

5A

01000040004002

3.1.121.

Gogoļa iela 7

101832537

Gogoļa iela

7C

01000040005005

3.1.122.

Gogoļa iela 8/10

101832553

Gogoļa iela

10

01000410047001

3.1.123.

       

01000410047

3.1.124.

Grēdu iela 11

104059540

Grēdu iela

10

01000482040002

3.1.125.

     

8

01000482040001

3.1.126.

       

01000482040

3.1.127.

Grēdu iela 2

106700970

Grēdu iela

3A

01000480047003

3.1.128.

       

01000480047001

3.1.129.

Grēdu iela 6

101891857

Grēdu iela

5

01000480055004

3.1.130.

       

01000480055002

3.1.131.

       

01000480055001

3.1.132.

       

01000480055

3.1.133.

Jersikas iela 12/14

101904523

Jersikas iela

12

01000440065005

3.1.134.

     

14

01000440065002

3.1.135.

       

01000440065001

3.1.136.

       

01000440065

3.1.137.

Jersikas iela 13

101904531

Jersikas iela

13A

01000440042004

3.1.138.

Jersikas iela 2

101904580

Jersikas iela

2B

01000440054002

3.1.139.

Jersikas iela 35

101838572

Jersikas iela

35A

01000440084003

3.1.140.

Jersikas iela 37

101904685

Jersikas iela

37A

01000440083002

3.1.141.

Jersikas iela 45

101904708

Jersikas iela

47

01000440078003

3.1.142.

Jēkabpils iela 14

101903667

Jēkabpils iela

14A

01000390068002

3.1.143.

Jēkabpils iela 15/17

101903675

Jēkabpils iela

15

01000390064001

3.1.144.

       

01000390064

3.1.145.

     

17

01000390065

3.1.146.

Jēkabpils iela 19A

101838218

Jēkabpils iela

19C

01000390033005

3.1.147.

Jēkabpils iela 28A

105428731

Jēkabpils iela

37

01000450003002

3.1.148.

       

01000450003001

3.1.149.

       

01000450003

3.1.150.

Jēkabpils iela 4

101838234

Jēkabpils iela

2B

01000400089

3.1.151.

Jēzusbaznīcas iela 13/15

101903876

Jēzusbaznīcas iela

13

01000412010001

3.1.152.

       

01000412010

3.1.153.

Jēzusbaznīcas iela 14

102643258

Jēzusbaznīcas iela

14A

01000410038002

3.1.154.

Jēzusbaznīcas iela 7/9

101903964

Jēzusbaznīcas iela

7

01000410072003

3.1.155.

       

01000410072

3.1.156.

     

9

01000410072001

3.1.157.

Jēzusbaznīcas iela 7A

101838291

Jēzusbaznīcas iela

7C

01000412002004

3.1.158.

Kalna iela 1

101907996

Kalna iela

1A

01000450052

3.1.159.

Kalna iela 10/12

102643555

Kalna iela

10

01000450108001

3.1.160.

       

01000450108

3.1.161.

Kalna iela 11

101840407

Kalna iela

11A

01000450057002

3.1.162.

     

11B

01000450057003

3.1.163.

Kalna iela 13

101908008

Kalna iela

13A

01000450058002

3.1.164.

     

13B

01000450058003

3.1.165.

Kalna iela 21

101840472

Kalna iela

21A

01000450061004

3.1.166.

     

21B

01000450061005

3.1.167.

     

21C

01000450061006

3.1.168.

Kalna iela 22

101908040

Kalna iela

22A

01000452002

3.1.169.

Kalna iela 30

101840480

Kalna iela

30A

01000450098001

3.1.170.

Kalna iela 40/42

101908145

Kalna iela

40

01000450155001

3.1.171.

       

01000450155

3.1.172.

Kalna iela 5/7

101908161

Kalna iela

5

01000450055

3.1.173.

Kalupes iela 10

101908836

Kalupes iela

10A

01000390021002

3.1.174.

Kalupes iela 12

101908844

Kalupes iela

14

01000390022002

3.1.175.

Kalupes iela 19

101908877

Kalupes iela

19A

01000390015001

3.1.176.

Kalupes iela 4

102613797

Kalupes iela

4A

01000390018002

3.1.177.

Kalupes iela 8

101908924

Kalupes iela

8A

01000390020005

3.1.178.

Katoļu iela 10

101912178

Katoļu iela

10A

01000390156002

3.1.179.

Katoļu iela 14

101842306

Katoļu iela

14D

01000390034004

3.1.180.

     

14E

01000390034009

3.1.181.

     

16A

01000390034002

3.1.182.

Katoļu iela 15

101842314

Katoļu iela

15 k-2

01000390094002

3.1.183.

Katoļu iela 16

101912194

Katoļu iela

14

01000390034005

3.1.184.

     

14A

01000390034006

3.1.185.

     

14B

01000390034007

3.1.186.

     

14C

01000390034008

3.1.187.

     

16B

01000390034003

3.1.188.

Katoļu iela 17

101912200

Katoļu iela

17A

01000390096003

3.1.189.

     

17B

01000390096002

3.1.190.

Katoļu iela 2

101842322

Katoļu iela

2A

01000390135005

3.1.191.

     

2B

01000390135002

3.1.192.

Katoļu iela 23

101912233

Katoļu iela

23A

01000390099003

3.1.193.

Katoļu iela 7

101842371

Katoļu iela

7A

01000390090002

3.1.194.

     

7B

01000390090003

3.1.195.

     

7C

01000390090004

3.1.196.

     

7D

01000390090005

3.1.197.

Katoļu iela 9

101842396

Katoļu iela

9 k-2

01000390091002

3.1.198.

Kojusalas iela 15

102611221

Kojusalas iela

15A

01000480032011

3.1.199.

Kojusalas iela 21

101913887

Kojusalas iela

21B

01000480037

3.1.200.

Krasta iela 15/17

102647730

Krasta iela

15

01000410138001

3.1.201.

       

01000410138

3.1.202.

     

17

01000410138002

3.1.203.

Krasta iela 29

102611246

Krasta iela

1A

01000430072

3.1.204.

Krasta iela 31

106576430

Krasta iela

1B

01000430077

3.1.205.

Krasta iela 33

106576455

Krasta iela

1C

01000430091

3.1.206.

Krasta iela 35

106576447

Krasta iela

1D

01000430079

3.1.207.

Krasta iela 37

101915608

Krasta iela

3A

01000430198001

3.1.208.

       

01000430086

3.1.209.

Krasta iela 5

101915632

Krasta iela

7

01000482016002

3.1.210.

Krasta iela 54

101843687

Krasta iela

54A

01000480194002

3.1.211.

Krasta iela 56

103412212

Krasta iela

79

01000482033001

3.1.212.

       

01000482033

3.1.213.

     

81

01000482033002

3.1.214.

Krasta iela 87

105579762

Krasta iela

91A

01000482031001

3.1.215.

       

01000482031

3.1.216.

Krasta iela 95

101843750

Krasta iela

95 k-1

01000480164001

3.1.217.

     

95 k-11

01000480164011

3.1.218.

     

95 k-12

01000480164012

3.1.219.

     

95 k-13

01000480164013

3.1.220.

     

95 k-14

01000480164014

3.1.221.

     

95 k-15

01000480164015

3.1.222.

     

95 k-16

01000480164016

3.1.223.

     

95 k-17

01000480164017

3.1.224.

     

95 k-18

01000480164018

3.1.225.

     

95 k-19

01000480164019

3.1.226.

     

95 k-2

01000480164002

3.1.227.

     

95 k-20

01000480164020

3.1.228.

     

95 k-21

01000480164021

3.1.229.

     

95 k-22

01000480164022

3.1.230.

     

95 k-23

01000480164023

3.1.231.

     

95 k-24

01000480164024

3.1.232.

     

95 k-25

01000480164025

3.1.233.

     

95 k-26

01000480164026

3.1.234.

     

95 k-27

01000480164027

3.1.235.

     

95 k-28

01000480164028

3.1.236.

     

95 k-29

01000480164029

3.1.237.

     

95 k-3

01000480164003

3.1.238.

     

95 k-30

01000480164030

3.1.239.

     

95 k-31

01000480164031

3.1.240.

     

95 k-32

01000480164032

3.1.241.

     

95 k-33

01000480164033

3.1.242.

     

95 k-34

01000480164034

3.1.243.

     

95 k-35

01000480164035

3.1.244.

     

95 k-36

01000480164036

3.1.245.

     

95 k-37

01000480164037

3.1.246.

     

95 k-38

01000480164038

3.1.247.

     

95 k-42

01000480164042

3.1.248.

     

95 k-43

01000480164043

3.1.249.

     

95 k-44

01000480164044

3.1.250.

     

95 k-5

01000480164005

3.1.251.

     

95 k-6

01000480164006

3.1.252.

     

95 k-7

01000480164007

3.1.253.

     

95 k-8

01000480164008

3.1.254.

     

95 k-9

01000480164009

3.1.255.

     

95A

01000480164040

3.1.256.

Krasta iela 97

101915737

Krasta iela

97 k-1

01000722132002

3.1.257.

     

97 k-2

01000722132003

3.1.258.

     

97 k-3

01000722132004

3.1.259.

     

97 k-4

01000722132005

3.1.260.

     

97 k-5

01000722132006

3.1.261.

Krasta iela 99A

101843783

Krasta iela

101B

01000722017

3.1.262.

Krāslavas iela 1

101915062

Krāslavas iela

1A

01000400098001

3.1.263.

Krāslavas iela 15

101915101

Krāslavas iela

15A

01000400070002

3.1.264.

Krāslavas iela 18

102614034

Krāslavas iela

18A

01000390059002

3.1.265.

Krāslavas iela 22

101915175

Krāslavas iela

22A

01000390057002

3.1.266.

Krāslavas iela 23

101915183

Krāslavas iela

25

01000400064002

3.1.267.

Krāslavas iela 24

101915206

Krāslavas iela

24A

01000390056002

3.1.268.

     

24B

01000390056003

3.1.269.

Krāslavas iela 26

101915214

Krāslavas iela

26A

01000390055001

3.1.270.

     

26B

01000390055002

3.1.271.

     

26C

01000390055005

3.1.272.

Krāslavas iela 42

101843574

Krāslavas iela

40

01000400048001

3.1.273.

Lauvas iela 2

101924625

Lauvas iela

1

01000460137001

3.1.274.

       

01000460137

3.1.275.

Lauvas iela 3

101924641

Lauvas iela

10

01000460181002

3.1.276.

       

01000460181001

3.1.277.

       

01000460181004

3.1.278.

       

01000460181

3.1.279.

Lauvas iela 3A

106572841

Lauvas iela

12

01000462017018

3.1.280.

       

01000462017017

3.1.281.

Lazdonas iela 5

101924738

Lazdonas iela

5A

01000390120002

3.1.282.

Lāčplēša iela 100

101119044

Lāčplēša iela

100A

01000402016

3.1.283.

Lāčplēša iela 106/108

102674975

Lāčplēša iela

106 k-3

01000400021008

3.1.284.

Lāčplēša iela 118

101119220

Lāčplēša iela

120

01000430051001

3.1.285.

Lāčplēša iela 125

101118460

Lāčplēša iela

125 k-1

01000400075

3.1.286.

     

125 k-5

01000400075005

3.1.287.

     

125 k-6

01000400075015

3.1.288.

     

125 k-8

01000400075010

3.1.289.

Lāčplēša iela 161

101118790

Lāčplēša iela

163

01000430088004

3.1.290.

Lāčplēša iela 92

101118983

Lāčplēša iela

90

01000400039001

3.1.291.

       

01000400039

3.1.292.

Lāčplēša iela 96

101119003

Lāčplēša iela

96A

01000402015

3.1.293.

Līksnas iela 16

101930790

Līksnas iela

16A

01000460052002

3.1.294.

Līksnas iela 20

101930862

Līksnas iela

20A

01000460012002

3.1.295.

Lomonosova iela 2

101933048

Lomonosova iela

2A

01000460144003

3.1.296.

Lomonosova iela 4

101933072

Lomonosova iela

4A

01000460152003

3.1.297.

       

01000460152001

3.1.298.

Lubānas iela 1/3

101933298

Lubānas iela

1

01000470030001

3.1.299.

       

01000470030

3.1.300.

     

3

01000470030011

3.1.301.

Lubānas iela 11/13

102644114

Lubānas iela

11

01000470035005

3.1.302.

       

01000470035002

3.1.303.

       

01000470035003

3.1.304.

       

01000470035004

3.1.305.

       

01000470035007

3.1.306.

       

01000470035

3.1.307.

Lubānas iela 14

102675165

Lubānas iela

14A

01000470074

3.1.308.

Lubānas iela 15

101933683

Lubānas iela

15A

01000470038002

3.1.309.

Lubānas iela 17

101933771

Lubānas iela

17B

01000470040002

3.1.310.

Lubānas iela 19/21

104601113

Lubānas iela

19

01000470043008

3.1.311.

       

01000470043002

3.1.312.

       

01000470043006

3.1.313.

       

01000470043005

3.1.314.

       

01000470043001

3.1.315.

       

01000470043007

3.1.316.

       

01000470043

3.1.317.

Lubānas iela 24

101933835

Lubānas iela

26

01000470185001

3.1.318.

       

01000470185

3.1.319.

Lubānas iela 34A

101933948

Lubānas iela

34

01000720142001

3.1.320.

Lubānas iela 8

101934492

Lubānas iela

8A

01000470141

3.1.321.

     

8B

01000470132

3.1.322.

Ludzas iela 19

101934886

Ludzas iela

19B

01000450122004

3.1.323.

Ludzas iela 20

101934900

Ludzas iela

18

01000440004

3.1.324.

Ludzas iela 24

101934941

Ludzas iela

24A

01000440007001

3.1.325.

Ludzas iela 26

101934974

Ludzas iela

26A

01000440008002

3.1.326.

     

26B

01000440008004

3.1.327.

Ludzas iela 30/32

104603543

Ludzas iela

30

01000440011001

3.1.328.

     

32

01000440012

3.1.329.

Ludzas iela 43

101935172

Ludzas iela

31A

01000452004

3.1.330.

     

43A

01000452007

3.1.331.

Ludzas iela 56

101935277

Ludzas iela

56B

01000440098002

3.1.332.

Ludzas iela 58

101935308

Ludzas iela

58C

01000440099003

3.1.333.

Ludzas iela 6/8

104601121

Ludzas iela

6

01000390139010

3.1.334.

       

01000390139

3.1.335.

Ludzas iela 63

101935373

Ludzas iela

63A

01000450082002

3.1.336.

Ludzas iela 70

101935437

Ludzas iela

70A

01000460048011

3.1.337.

     

70B

01000460048002

3.1.338.

     

70C

01000460048003

3.1.339.

Ludzas iela 74

101935461

Ludzas iela

74A

01000460191

3.1.340.

Ludzas iela 87

101935590

Ludzas iela

87A

01000460041002

3.1.341.

Ludzas iela 93

101935654

Ludzas iela

93A

01000460037002

3.1.342.

Maskavas iela 100/102

104612497

Maskavas iela

100

01000430126002

3.1.343.

       

01000430126001

3.1.344.

       

01000430126

3.1.345.

Maskavas iela 101

101940576

Maskavas iela

101A

01000440056002

3.1.346.

Maskavas iela 108/110

101940648

Maskavas iela

108

01000430131001

3.1.347.

       

01000430131

3.1.348.

Maskavas iela 11/13

101940664

Maskavas iela

11

01000412011001

3.1.349.

       

01000412011

3.1.350.

Maskavas iela 112

101940680

Maskavas iela

112A

01000430132004

3.1.351.

Maskavas iela 119

101940728

Maskavas iela

119A

01000440127002

3.1.352.

Maskavas iela 122/128

104601234

Maskavas iela

120A

01000480005001

3.1.353.

       

01000480005006

3.1.354.

       

01000480005005

3.1.355.

     

120B

01000480005007

3.1.356.

     

122

01000480006001

3.1.357.

       

01000480006

3.1.358.

     

124

01000480006002

3.1.359.

     

126

01000480118001

3.1.360.

Maskavas iela 129

101940816

Maskavas iela

129A

01000440113002

3.1.361.

Maskavas iela 130

101940824

Maskavas iela

130C

01000480010002

3.1.362.

Maskavas iela 132

101940873

Maskavas iela

132A

01000480011009

3.1.363.

     

132B

01000480011008

3.1.364.

Maskavas iela 138

101940920

Maskavas iela

138A

01000480014002

3.1.365.

     

138B

01000480014003

3.1.366.

Maskavas iela 139A

101940945

Maskavas iela

139B

01000440121004

3.1.367.

Maskavas iela 142

101940994

Maskavas iela

142A

01000480016003

3.1.368.

     

142B

01000480016002

3.1.369.

Maskavas iela 146

101941047

Maskavas iela

146A

01000480199001

3.1.370.

     

146B

01000480199008

3.1.371.

     

146C

01000480199007

3.1.372.

Maskavas iela 153

101941096

Maskavas iela

153A

01000460104002

3.1.373.

Maskavas iela 155

101941110

Maskavas iela

155B

01000460149003

3.1.374.

       

01000460149

3.1.375.

Maskavas iela 156/158

101941127

Maskavas iela

156

01000480023001

3.1.376.

       

01000480023004

3.1.377.

       

01000480023002

3.1.378.

       

01000480023005

3.1.379.

       

01000480023

3.1.380.

Maskavas iela 164

102645044

Maskavas iela

164A

01000480165014

3.1.381.

     

164B

01000480165003

3.1.382.

Maskavas iela 17/19

104612544

Maskavas iela

17

01000410066001

3.1.383.

       

01000410066

3.1.384.

     

21

01000410065008

3.1.385.

     

21 k-1

01000410065009

3.1.386.

     

21 k-2

01000410065007

3.1.387.

     

21 k-3

01000410065006

3.1.388.

Maskavas iela 171

102614975

Maskavas iela

169

01000460116001

3.1.389.

Maskavas iela 172

101941272

Maskavas iela

172 k-1

01000480083003

3.1.390.

Maskavas iela 173

101941280

Maskavas iela

173B

01000460117002

3.1.391.

Maskavas iela 174A

103405223

Maskavas iela

174B

01000480040011

3.1.392.

     

174C

01000480040005

3.1.393.

Maskavas iela 178

101941336

Maskavas iela

178A

01000480066003

3.1.394.

Maskavas iela 179

101941344

Maskavas iela

179A

01000460120002

3.1.395.

     

179B

01000460120003

3.1.396.

Maskavas iela 180

102645108

Maskavas iela

180A

01000480067002

3.1.397.

Maskavas iela 191

101941440

Maskavas iela

193

01000470100

3.1.398.

Maskavas iela 197

101941504

Maskavas iela

195

01000470100004

3.1.399.

       

01000470101

3.1.400.

Maskavas iela 20

101941553

Maskavas iela

20A

01000410093003

3.1.401.

Maskavas iela 201

101941578

Maskavas iela

201A

01000470106002

3.1.402.

     

201B

01000470106003

3.1.403.

Maskavas iela 206

101941600

Maskavas iela

206A

01000720062003

3.1.404.

Maskavas iela 214

101941666

Maskavas iela

212

01000720065

3.1.405.

     

214A

01000720165

3.1.406.

Maskavas iela 218

101941705

Maskavas iela

218A

01000720226

3.1.407.

Maskavas iela 219A

101941721

Maskavas iela

219B

01000472016

3.1.408.

Maskavas iela 222C

101941787

Maskavas iela

222E

01000720426002

3.1.409.

Maskavas iela 223

101941795

Maskavas iela

223B

01000470116001

3.1.410.

Maskavas iela 227

101941826

Maskavas iela

227 k-1

01000470129002

3.1.411.

     

227 k-2

01000470129016

3.1.412.

     

227 k-3

01000470129001

3.1.413.

     

227 k-4

01000470129015

3.1.414.

     

227 k-5

01000470129014

3.1.415.

     

227 k-6

01000470129017

3.1.416.

     

227 k-7

01000470129009

3.1.417.

     

227 k-8

01000470129008

3.1.418.

     

227 k-9

01000470129004

3.1.419.

Maskavas iela 231A

104709947

Maskavas iela

231B

01000720457002

3.1.420.

     

231C

01000720457001

3.1.421.

Maskavas iela 239

101941914

Maskavas iela

239A

01000722021016

3.1.422.

     

241A

01000720052002

3.1.423.

Maskavas iela 243

101941971

Maskavas iela

243A

01000720051

3.1.424.

Maskavas iela 29

101943163

Maskavas iela

29A

01000430012003

3.1.425.

Maskavas iela 3

102615028

Maskavas iela

3A

01000040009002

3.1.426.

Maskavas iela 39

102615052

Maskavas iela

39A

01000430058002

3.1.427.

Maskavas iela 40

104601314

Maskavas iela

40A

01000410126003

3.1.428.

       

01000410126004

3.1.429.

Maskavas iela 43

101944036

Maskavas iela

45A

01000432008001

3.1.430.

       

01000432008002

3.1.431.

       

01000432008003

3.1.432.

       

01000432008005

3.1.433.

       

01000432008006

3.1.434.

       

01000432008

3.1.435.

Maskavas iela 48

101944382

Maskavas iela

46

01000430003002

3.1.436.

     

48A

01000430003001

3.1.437.

Maskavas iela 5

102644774

Maskavas iela

5A

01000040008003

3.1.438.

Maskavas iela 50

101944390

Maskavas iela

50A

01000430004002

3.1.439.

     

50B

01000430004003

3.1.440.

     

50C

01000430004004

3.1.441.

Maskavas iela 51

101944405

Maskavas iela

51A

01000430085002

3.1.442.

Maskavas iela 56

102615077

Maskavas iela

56A

01000430007001

3.1.443.

Maskavas iela 65

101944526

Maskavas iela

65A

01000430120002

3.1.444.

Maskavas iela 75/77

104601322

Maskavas iela

75A

01000432002

3.1.445.

Maskavas iela 81

101944663

Maskavas iela

81A

01000390137002

3.1.446.

     

81B

01000390137003

3.1.447.

     

81C

01000390137004

3.1.448.

Maskavas iela 82

102675366

Maskavas iela

82A

01000430073003

3.1.449.

Maskavas iela 85

101944696

Maskavas iela

85A

01000390152002

3.1.450.

     

85B

01000390152003

3.1.451.

Mazā Kalna iela 14/16

101946128

Mazā Kalna iela

14

01000440092001

3.1.452.

       

01000440092

3.1.453.

Mazā Kalna iela 29

101946257

Mazā Kalna iela

29A

01000450141002

3.1.454.

Mazā Kalna iela 5

101946312

Mazā Kalna iela

5A

01000440029003

3.1.455.

Mazā Kalna iela 7

101946337

Mazā Kalna iela

7A

01000440028001

3.1.456.

Mazā Kalna iela 9

101946378

Mazā Kalna iela

9A

01000440027002

3.1.457.

     

9B

01000440027004

3.1.458.

Mazā Krasta iela 38

102967540

Krasta iela

1

01000432010

3.1.459.

Mazā Krasta iela 73

104601402

Mazā Krasta iela

71

01000480002003

3.1.460.

Mazā Lubānas iela 10 k-2

103422770

Mazā Lubānas iela

7

01000470009001

3.1.461.

       

01000470009

3.1.462.

Mazā Lubānas iela 15

101946650

Mazā Lubānas iela

15A

01000470013003

3.1.463.

Puškina iela 12

101971297

Puškina iela

12 k-1

01000410077006

3.1.464.

Puškina iela 16

101971336

Puškina iela

16B

01000410051001

3.1.465.

Puškina iela 18

101971352

Puškina iela

18C

01000410046007

3.1.466.

       

01000410046004

3.1.467.

       

01000410046008

3.1.468.

       

01000410046003

3.1.469.

       

01000410046009

3.1.470.

       

01000410046006

3.1.471.

       

01000410046

3.1.472.

Puškina iela 19

101971360

Puškina iela

19A

01000410014003

3.1.473.

Puškina iela 20A

101971408

Puškina iela

20B

01000410018005

3.1.474.

     

20C

01000410018008

3.1.475.

     

20D

01000410018006

3.1.476.

     

20E

01000410018009

3.1.477.

     

20F

01000410018010

3.1.478.

     

20G

01000410018012

3.1.479.

     

20H

01000410018011

3.1.480.

Puškina iela 3

101971432

Puškina iela

3A

01000410104002

3.1.481.

Rēznas iela 2

101976304

Rēznas iela

2A

01000470030007

3.1.482.

Rēznas iela 3

101976312

Rēznas iela

7A

01000460146002

3.1.483.

       

01000460146

3.1.484.

     

7B

01000460146001

3.1.485.

Rēznas iela 5

102616327

Rēznas iela

11

01000460132001

3.1.486.

       

01000460132004

3.1.487.

       

01000460132002

3.1.488.

       

01000460132005

3.1.489.

       

01000460132

3.1.490.

     

5B

01000460134005

3.1.491.

     

5C

01000460134054

3.1.492.

     

5D

01000460134053

3.1.493.

     

5E

01000460134052

3.1.494.

     

5F

01000460134050

3.1.495.

     

5J

01000462012002

3.1.496.

Rēznas iela 5A

105947714

Rēznas iela

5G

01000460134051

3.1.497.

     

5H

01000460134006

3.1.498.

     

5I

01000460134049

3.1.499.

Riepnieku iela 6

101977170

Riepnieku iela

8

01000410027002

3.1.500.

Rītupes iela 16

102676175

Rītupes iela

16A

01000720147002

3.1.501.

Rītupes iela 2/4

101977941

Rītupes iela

2

01000720026

3.1.502.

Rītupes iela 27

102697937

Rītupes iela

27A

01000722073

3.1.503.

Rītupes iela 5

104586434

Rītupes iela

5 k-1

01000720185005

3.1.504.

Rītupes iela 8/12

104601708

Rītupes iela

10

01000720025004

3.1.505.

     

10A

01000720025003

3.1.506.

     

10B

01000720025011

3.1.507.

     

4

01000720025006

3.1.508.

     

6

01000720025007

3.1.509.

       

01000720025002

3.1.510.

       

01000720025010

3.1.511.

       

01000722124

3.1.512.

     

8

01000720025005

3.1.513.

Salacas iela 16

102635427

Salacas iela

16A

01000720037

3.1.514.

Sarkanā iela 4

101985145

Sarkanā iela

4A

01000440082002

3.1.515.

     

4B

01000440082003

3.1.516.

Strūgu iela 1A

102001015

Strūgu iela

1B

01000430155

3.1.517.

Strūgu iela 2A

103061051

Strūgu iela

2D

01000430145004

3.1.518.

     

2E

01000430145003

3.1.519.

Toma iela 4

102008036

Toma iela

10

01000480197001

3.1.520.

     

4A

01000480135005

3.1.521.

Turgeņeva iela 1/3

102009608

Turgeņeva iela

1

01000410100001

3.1.522.

       

01000410100003

3.1.523.

       

01000410100005

3.1.524.

       

01000410100

3.1.525.

     

3

01000410100006

3.1.526.

     

3A

01000410100004

3.1.527.

Turgeņeva iela 10

105625765

Turgeņeva iela

8A

01000410001

3.1.528.

Turgeņeva iela 10/12

102009616

Turgeņeva iela

12

01000410003

3.1.529.

Turgeņeva iela 21A

102009698

Turgeņeva iela

21B

01000410014005

3.1.530.

Viļānu iela 14/16

102023217

Viļānu iela

12

01000460178020

3.1.531.

     

14

01000460178001

3.1.532.

       

01000460178

3.1.533.

     

16

01000460178002

3.1.534.

Viļānu iela 3

102023258

Viļānu iela

5

01000460060003

3.1.535.

Zilupes iela 12

103413230

Zilupes iela

10

01000720456001

3.1.536.

Zilupes iela 14

102618410

Zilupes iela

14 k-2

01000720273

3.1.537.

Zilupes iela 2

102031482

Zilupes iela

2A

01000472012007

3.1.538.

Zilupes iela 22

102031505

Zilupes iela

16

01000720159001

3.1.539.

       

01000720159

3.1.540.

Zilupes iela 23

102031513

Zilupes iela

23A

01000720040002

3.1.541.

Zilupes iela 24

102031521

Zilupes iela

24B

01000722119

3.1.542.

Zilupes iela 25

102031538

Zilupes iela

25A

01000720193001

3.1.543.

Zilupes iela 27

102031546

Zilupes iela

27B

01000720042001

3.1.544.

Zilupes iela 7

102031634

Zilupes iela

7 k-1

01000720031011

3.1.545.

     

7 k-2

01000720031014

3.1.546.

     

7 k-3

01000720031004

3.1.547.

     

7 k-4

01000720031005

3.1.548.

     

7 k-5

01000720031012

3.1.549.

     

7 k-6

01000720031010

3.1.550.

     

7 k-7

01000720031008

3.1.551.

Žaņa Lipkes iela 3/5

104586514

Žaņa Lipkes iela

3

01000450002012

3.1.552.

       

01000450002001

3.1.553.

       

01000380073

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 14. un 19. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.2.1.

Augusta Deglava iela 155

101125714

Ulbrokas iela

32B

01000920583001

3.2.2.

       

01000920583

3.2.3.

Austuves iela 5C

103647115

Krasta iela

99B

01000722001

3.2.4.

Balvu iela 11

101818993

Dricānu iela

4A

01000482009

3.2.5.

Balvu iela 9

102673651

Dricānu iela

4

01000482034001

3.2.6.

       

01000482034

3.2.7.

Daugavpils iela 52

101875834

Jēkabpils iela

16

01000450038002

3.2.8.

     

16A

01000450038003

3.2.9.

     

16B

01000450038006

3.2.10.

Daugavpils iela 74

101875930

Žaņa Lipkes iela

4

01000450013003

3.2.11.

Daugavpils iela 76

101825660

Žaņa Lipkes iela

2

01000450012002

3.2.12.

Dzirnavu iela 143

101115857

Abrenes iela

2 k-1

01000400005001

3.2.13.

       

01000400005

3.2.14.

     

2 k-2

01000400005002

3.2.15.

Dzirnavu iela 145

101115865

Abrenes iela

4A

01000400006001

3.2.16.

       

01000400006

3.2.17.

Firsa Sadovņikova iela 11

101887920

Lāčplēša iela

106 k-2

01000400119

3.2.18.

Fridriķa iela 9

101831100

Varakļānu iela

1A

01000480100009

3.2.19.

     

1B

01000480101005

3.2.20.

     

2

01000482013003

3.2.21.

Gogoļa iela 23

101891012

Jēzusbaznīcas iela

18

01000410033002

3.2.22.

Jersikas iela 22

101904603

Mazā Kalna iela

1A

01000440073

3.2.23.

Jersikas iela 39

102642906

Sarkanā iela

2A

01000440081002

3.2.24.

     

2B

01000440081004

3.2.25.

Jersikas iela 45

101904708

Līksnas iela

9 k-2

01000440078009

3.2.26.

     

9 k-3

01000440078007

3.2.27.

Jēzusbaznīcas iela 8

101903972

Elijas iela

18 k-1

01000410067

3.2.28.

Katoļu iela 2

101842322

Ludzas iela

2A

01000390135001

3.2.29.

Katoļu iela 4

101842355

Lazdonas iela

1

01000390134002

3.2.30.

Kojusalas iela 10

101913821

Grēdu iela

9C

01000480061001

3.2.31.

       

01000480061

3.2.32.

Kojusalas iela 10A

105593451

Grēdu iela

9B

01000480057

3.2.33.

Kojusalas iela 21A

101843180

Dricānu iela

3

01000480090001

3.2.34.

     

3A

01000480090

3.2.35.

Krasta iela 2

104603551

Varšavas iela

4

01000430191

3.2.36.

Krasta iela 34

104776470

Varšavas iela

4

01000430191003

3.2.37.

       

01000430191004

3.2.38.

Krasta iela 50A

106005656

Kojusalas iela

8

01000482014001

3.2.39.

       

01000482014

3.2.40.

Krasta iela 54

101843687

Balvu iela

21

01000480194004

3.2.41.

Krāslavas iela 23

101915183

Spīdolas iela

3

01000400064001

3.2.42.

Lāčplēša iela 104

101119093

Abrenes iela

17

01000400030005

3.2.43.

Lāčplēša iela 109

101118348

Kalupes iela

1A

01000402014001

3.2.44.

       

01000402014

3.2.45.

Lāčplēša iela 110

101119157

Firsa Sadovņikova iela

10

01000430046002

3.2.46.

Lāčplēša iela 112

101119173

Dagdas iela

1

01000430147002

3.2.47.

Lāčplēša iela 117

101118403

Krāslavas iela

27

01000400061002

3.2.48.

Lāčplēša iela 121

101118436

Spīdolas iela

2

01000400067005

3.2.49.

Lāčplēša iela 121A

103324172

Spīdolas iela

2

01000400067007

3.2.50.

       

01000400067006

3.2.51.

       

01000400067002

3.2.52.

     

2 k-1

01000400067008

3.2.53.

     

2 k-2

01000400067009

3.2.54.

     

2 k-3

01000400067011

3.2.55.

     

2 k-4

01000402008006

3.2.56.

     

2 k-5

01000402008007

3.2.57.

Lāčplēša iela 147

101118686

Natana Barkana iela

3

01000430158001

3.2.58.

       

01000430158

3.2.59.

Līksnas iela 12

101930758

Virsaišu iela

1A

01000460055002

3.2.60.

Lomonosova iela 1

101932962

Aiviekstes iela

13

01000462021007

3.2.61.

     

17A

01000462021006

3.2.62.

     

19

01000460157002

3.2.63.

     

21

01000462046

3.2.64.

     

8

01000460134048

3.2.65.

   

Lauvas iela

4

01000462003006

3.2.66.

       

01000462018

3.2.67.

     

8A

01000462019001

3.2.68.

Lomonosova iela 1 k-1

103409464

Lauvas iela

6

01000462039001

3.2.69.

       

01000462019

3.2.70.

Lomonosova iela 1 k-16

103408985

Aiviekstes iela

12

01000462003062

3.2.71.

       

01000462029

3.2.72.

Lomonosova iela 1 k-18

103409005

Aiviekstes iela

16

01000462003022

3.2.73.

       

01000462028

3.2.74.

     

18

01000462003020

3.2.75.

     

20

01000462003021

3.2.76.

Lomonosova iela 1 k-19

103000693

Aiviekstes iela

14

01000462000010

3.2.77.

       

01000462000

3.2.78.

Lomonosova iela 1 k-20

104643675

Aiviekstes iela

21

01000462003008

3.2.79.

Lomonosova iela 1 k-21

103107213

Aiviekstes iela

24

01000460146038

3.2.80.

Lomonosova iela 1 k-22

106360693

Aiviekstes iela

11

01000462003004

3.2.81.

       

01000460009

3.2.82.

Lomonosova iela 1 k-8

103408936

Aiviekstes iela

9

01000462003009

3.2.83.

       

01000462030

3.2.84.

Lomonosova iela 10

104456886

Aiviekstes iela

6

01000460130004

3.2.85.

Lomonosova iela 1A k-1

106333022

Lauvas iela

8

01000462039002

3.2.86.

Lomonosova iela 1B k-9

106333014

Aiviekstes iela

17

01000462021004

3.2.87.

Lomonosova iela 1C k-9

106333006

Aiviekstes iela

15

01000462021003

3.2.88.

Lomonosova iela 1D k-9

106332994

Aiviekstes iela

22

01000462021001

3.2.89.

Lomonosova iela 7A

101933160

Aiviekstes iela

10

01000460134030

3.2.90.

Lomonosova iela 8A

101933208

Aiviekstes iela

5A

01000462010001

3.2.91.

       

01000462010

3.2.92.

Lubānas iela 18

102614700

Pļaviņu iela

15

01000472013001

3.2.93.

       

01000472021

3.2.94.

Lubānas iela 35

101933964

Saikavas iela

2A

01000470054002

3.2.95.

Ludzas iela 13/15

101934845

Daugavpils iela

9

01000390128001

3.2.96.

       

01000390128

3.2.97.

Ludzas iela 89

101935613

Viļānu iela

12

01000460039002

3.2.98.

Maskavas iela 108/110

101940648

Pirts iela

11

01000430131003

3.2.99.

     

13

01000430131002

3.2.100.

Maskavas iela 112

101940680

Pirts iela

15

01000430132003

3.2.101.

     

17

01000430132002

3.2.102.

Maskavas iela 116

102645011

Grebenščikova iela

10

01000480003006

3.2.103.

     

12

01000480003007

3.2.104.

     

8

01000480003004

3.2.105.

Maskavas iela 121

101940752

Jersikas iela

30

01000440075

3.2.106.

   

Mazā Kalna iela

1A

01000440133002

3.2.107.

Maskavas iela 122/128

104601234

Mazā Krasta iela

75

01000480008003

3.2.108.

       

01000480008008

3.2.109.

       

01000480008005

3.2.110.

       

01000480008006

3.2.111.

     

75A

01000480008004

3.2.112.

     

75B

01000480008002

3.2.113.

     

75C

01000480008007

3.2.114.

     

75D

01000480008001

3.2.115.

Maskavas iela 134

101940898

Toma iela

1

01000480012003

3.2.116.

Maskavas iela 139

101940937

Līksnas iela

3

01000440119003

3.2.117.

       

01000440119002

3.2.118.

       

01000440119001

3.2.119.

       

01000440119005

3.2.120.

       

01000440119

3.2.121.

Maskavas iela 14A

101941071

Turgeņeva iela

2

01000040033001

3.2.122.

     

2A

01000040033

3.2.123.

Maskavas iela 160

101941168

Kojusalas iela

7

01000480027011

3.2.124.

     

9

01000480027001

3.2.125.

       

01000480027008

3.2.126.

       

01000480027006

3.2.127.

       

01000480027007

3.2.128.

       

01000480027010

3.2.129.

       

01000480027009

3.2.130.

       

01000480027002

3.2.131.

       

01000480027004

3.2.132.

       

01000480027003

3.2.133.

       

01000480027005

3.2.134.

       

01000480027

3.2.135.

Maskavas iela 168A

101941248

Dricānu iela

2

01000480108001

3.2.136.

       

01000480108005

3.2.137.

       

01000480108002

3.2.138.

       

01000480108006

3.2.139.

       

01000480108

3.2.140.

Maskavas iela 17/19

104612544

Elijas iela

18 k-1

01000410067005

3.2.141.

     

18 k-2

01000410067011

3.2.142.

     

18 k-3

01000410066002

3.2.143.

Maskavas iela 170 k-1

104579742

Dricānu iela

1

01000480115001

3.2.144.

       

01000480115

3.2.145.

Maskavas iela 185

101941393

Lomonosova iela

14A

01000460123030

3.2.146.

Maskavas iela 192

101941457

Grēdu iela

15

01000480070009

3.2.147.

     

15A

01000480070011

3.2.148.

     

15B

01000480070013

3.2.149.

Maskavas iela 192A

105345531

Krīdenera dambis

2

01000482067

3.2.150.

Maskavas iela 194A

101941473

Krīdenera dambis

5

01000480203002

3.2.151.

       

01000480203006

3.2.152.

       

01000480203008

3.2.153.

       

01000480203009

3.2.154.

       

01000480203004

3.2.155.

       

01000480203001

3.2.156.

       

01000480203

3.2.157.

Maskavas iela 194B

105579457

Krīdenera dambis

7

01000482076

3.2.158.

Maskavas iela 198A

101941520

Krīdenera dambis

9

01000482011002

3.2.159.

       

01000482011001

3.2.160.

       

01000482011003

3.2.161.

       

01000482011004

3.2.162.

       

01000482011

3.2.163.

Maskavas iela 215

101941658

Pļaviņu iela

23

01000470091001

3.2.164.

       

01000470091

3.2.165.

Maskavas iela 219A

101941721

Pļaviņu iela

25

01000470090001

3.2.166.

       

01000470112

3.2.167.

     

25A

01000470090

3.2.168.

Maskavas iela 221

102614991

Dzērvju iela

1

01000470117001

3.2.169.

Maskavas iela 229

105601496

Dzērvju iela

2

01000470129005

3.2.170.

       

01000470129007

3.2.171.

       

01000470129003

3.2.172.

       

01000470129

3.2.173.

Maskavas iela 41

101943854

Strūgu iela

2F

01000430057025

3.2.174.

       

01000430057005

3.2.175.

       

01000430057004

3.2.176.

       

01000430057010

3.2.177.

       

01000430057026

3.2.178.

       

01000430057024

3.2.179.

       

01000430057

3.2.180.

Maskavas iela 56

102615077

Mazā Krasta iela

35

01000430007003

3.2.181.

Maskavas iela 58

101944470

Speķa iela

2

01000430009002

3.2.182.

Maskavas iela 58B

105790895

Mazā Krasta iela

37A

01000430009003

3.2.183.

Maskavas iela 94

101944784

Pirts iela

1

01000430122003

3.2.184.

     

3

01000430122002

3.2.185.

Maskavas iela 97

101944823

Jersikas iela

2A

01000440053002

3.2.186.

Mazā Krasta iela 65

103547903

Pirts iela

4

01000430141001

3.2.187.

       

01000430141

3.2.188.

Mazā Krasta iela 73

104601402

Grebenščikova iela

2

01000480002001

3.2.189.

     

4

01000480002002

3.2.190.

     

6

01000480002008

3.2.191.

Mazā Krasta iela 79

105345716

Toma iela

11

01000480009012

3.2.192.

     

13

01000480009015

3.2.193.

     

15

01000482012016

3.2.194.

     

5

01000480009014

3.2.195.

       

01000480009

3.2.196.

     

7

01000480009027

3.2.197.

     

9

01000480009013

3.2.198.

Puškina iela 14

102697463

Elijas iela

10A

01000410079003

3.2.199.

Puškina iela 20A

101971408

Gogoļa iela

15

01000410018001

3.2.200.

Rēznas iela 10 k-1

105529990

Mazā Lubānas iela

6

01000470021001

3.2.201.

       

01000470021

3.2.202.

Rēznas iela 10 k-2

101976240

Mazā Lubānas iela

8

01000470190002

3.2.203.

       

01000470190

3.2.204.

Rēznas iela 10 k-4

105947048

Mazā Lubānas iela

9

01000470005

3.2.205.

Rēznas iela 10 k-5

105955600

Mazā Lubānas iela

7A

01000470004

3.2.206.

Rēznas iela 10B

101976265

Mazā Lubānas iela

3

01000470006002

3.2.207.

Rēznas iela 10C

102616310

Mazā Lubānas iela

11

01000470010003

3.2.208.

Rēznas iela 10D

104982882

Mazā Lubānas iela

5

01000470021002

3.2.209.

       

01000470019

3.2.210.

Rītupes iela 26

101977982

Indrupes iela

8

01000720145002

3.2.211.

Rītupes iela 3/5

101978010

Salaspils iela

2 k-1

01000720373001

3.2.212.

       

01000720373

3.2.213.

Rītupes iela 6

101978084

Dzērvju iela

11

01000720144

3.2.214.

Rītupes iela 7/9

101978107

Salaspils iela

2 k-2

01000720006001

3.2.215.

       

01000720006

3.2.216.

Salacas iela 14

101983656

Ogres iela

1A

01000720386001

3.2.217.

       

01000720386

3.2.218.

     

1B

01000720386002

3.2.219.

       

01000722190

3.2.220.

Salacas iela 21

101983703

Indrupes iela

8A

01000722128

3.2.221.

Turgeņeva iela 25

102009704

Dzirnavu iela

118B

01000410011002

3.2.222.

Zilupes iela 7

102031634

Dzērvju iela

6

01000720031002

3.2.223.

     

8

01000720031001

3.2.224.

   

Salacas iela

6

01000720031018

3.2.225.

     

8

01000720031013

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunktu, 9. un 14. punktu:

Nr.p.k.

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.3.1.

13. janvāra iela

8A

01000040171

3.3.2.

 

8B

01000040170

3.3.3.

Aiviekstes iela

24

01000460157

3.3.4.

Dzērvju iela

3A

01000470119

3.3.5.

Dzirnavu iela

151A

01000402005

3.3.6.

 

155

01000430036

3.3.7.

 

163

01000430016001

3.3.8.

 

165

01000430016002

3.3.9.

 

167

01000430016005

3.3.10.

Firsa Sadovņikova iela

23

01000400094

3.3.11.

 

27

01000400095

3.3.12.

Gogoļa iela

1A

01000040144014

3.3.13.

 

1B

01000040144015

3.3.14.

 

1C

01000040144016

3.3.15.

Grēdu iela

3A

01000480047

3.3.16.

Indrupes iela

8

01000720324

3.3.17.

Jersikas iela

17

01000440040

3.3.18.

Jēkabpils iela

2A

01000400037

3.3.19.

Katoļu iela

37

01000390060001

3.3.20.

Krasta iela

48

01000480187

3.3.21.

 

5

01000482016

3.3.22.

Krāslavas iela

1A

01000400098

3.3.23.

Lauvas iela

12

01000462017

3.3.24.

Lāčplēša iela

98A

01000400034

3.3.25.

Līksnas iela

14

01000460053

3.3.26.

Ludzas iela

13

01000390128009

3.3.27.

 

30

01000440011

3.3.28.

 

79

01000460018002

3.3.29.

Maskavas iela

116

01000480003

3.3.30.

 

126

01000480118

3.3.31.

 

165A

01000460114

3.3.32.

 

227

01000472025

3.3.33.

 

243B

01000720050

3.3.34.

 

40A

01000410126005

3.3.35.

Mazā Krasta iela

75

01000480008

3.3.36.

Mazā Lubānas iela

11

01000470062

3.3.37.

 

13

01000470012

3.3.38.

 

8A

01000470008

3.3.39.

Pļaviņu iela

15A

01000470029

3.3.40.

Rēznas iela

5G

01000460139

3.3.41.

Spīdolas iela

2

01000400143

3.3.42.

Toma iela

10

01000480197

3.3.43.

Turgeņeva iela

2

01000040034

3.3.44.

Varakļānu iela

1A

01000480100

3.3.45.

 

1B

01000480101

3.3.46.

Viļānu iela

12

01000460042

3.3.47.

Virsaišu iela

12

01000460076001

3.3.48.

 

7

01000462005

3.3.49.

Zilupes iela

16A

01000720304

3.3.50.

 

24A

01000722038

3.3.51.

 

3

01000720164

[3.4.] likvidēt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 30. punktu:

Nr.p.k.

Likvidējamā adrese

Klasifikatora kods

Kadastra apzīmējums

3.4.1.

Austuves iela

5C

103647115

 

3.4.2.

Gaiziņa iela

5

101831375

 

3.4.3.

Gaiziņa iela

5 k-13

106247894

 

3.4.4.

Gaiziņa iela

5 k-14

106247900

 

3.4.5.

Gogoļa iela

2B

106312386

 

3.4.6.

Kalna iela

5/7

101908161

01000450055003

3.4.7.

Kalna iela

5/7

101908161

01000450055001

3.4.8.

Katoļu iela

37

101912305

01000390040001

3.4.9.

Katoļu iela

39

101912313

01000390041001, 01000390041003

3.4.10.

Kojusalas iela

6

102674782

01000480054001, 01000480054002, 01000480054003

3.4.11.

Kojusalas iela

4

101913901

01000480054

3.4.12.

Krasta iela

2

104603551

01000430191001

3.4.13.

Maskavas iela

75/77

104601322

01000432002001

3.4.14.

Maskavas iela

75/77

101944614

01000430115002

3.4.15.

Maskavas iela

75/77

101944614

01000430115001

3.4.16.

Maskavas iela

228

103844157

01000720180

3.4.17.

Prāgas iela

2

102616005

01000040167

3.4.18.

Puškina iela

9

101971498

 

3.4.19.

Rēznas iela

9 k-6

106224633

 

3.4.20.

Rēznas iela

9 k-7

106224641

 

3.4.21.

Slāvu iela

5

101993433

 

3.4.22.

Spīķeru iela

8

102637471

01000040161

3.4.23.

Turgeņeva iela

4 k-3

106245890

 

3.4.24.

Turgeņeva iela

4 k-2

106245882

 

3.4.25.

Turgeņeva iela

6 k-3

106245150

 

3.4.26.

Viļānu iela

14/16

102023217

01000460178024

[3.5.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I. Vircavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Maskavas forštates apkaimē Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde Veids: lēmums Numurs: BV-18-82-lsPieņemts: 23.05.2018.Stājas spēkā: 01.06.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 107, 01.06.2018. OP numurs: 2018/107.9
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
299369
01.06.2018
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"