Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.100

Rīgā 2000.gada 14.martā (prot. Nr.12, 13.§)
Kārtība, kādā bezdarbniekam piešķir un izmaksā stipendiju profesionālās apmācības vai pārkvalificēšanās laikā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" 11.panta trešo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā bezdarbniekam piešķir un izmaksā stipendiju profesionālās apmācības vai pārkvalificēšanās laikā (turpmāk — stipendija).

2. Stipendiju bezdarbniekam piešķir bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Nodarbinātības valsts dienests" (turpmāk — Nodarbinātības valsts dienests) attiecīgā rajona vai pilsētas filiāle, pamatojoties uz bezdarbnieka profesionālās apmācības vai pārkvalificēšanās līgumu, kuru slēdz Nodarbinātības valsts dienests un bezdarbnieks un kurā noteikti profesionālās apmācības vai pārkvalificēšanās (turpmāk — mācības) nosacījumi, mācību laiks un stipendijas saņemšanas kārtība. Līgumu Nodarbinātības valsts dienesta vārdā paraksta Nodarbinātības valsts dienesta attiecīgā rajona vai pilsētas filiāles (turpmāk — Nodarbinātības valsts dienesta filiāle) vadītājs.

3. Stipendiju bezdarbniekam aprēķina un izmaksā mācību iestāde, pamatojoties uz līgumu, kuru slēdz Nodarbinātības valsts dienests un attiecīgā mācību iestāde un kurā noteikti Nodarbinātības valsts dienesta un mācību iestādes savstarpējie pienākumi un tiesības mācību laikā.

4. Šo noteikumu 2. un 3.punktā noteikto līgumu paraugus apstiprina labklājības ministrs.

5. Stipendiju bezdarbniekam aprēķina proporcionāli mācību laika kalendāra dienu skaitam attiecīgajā mācību mēnesī, izmantojot šādu formulu:

 

S =Vmin x 0,5 x Km, kur
K
S — stipendijas apmērs bezdarbniekam par attiecīgo mācību mēnesi;

Vmin — valstī noteiktā minimālā mēnešalga (amatalga);

K — kalendāra dienu skaits attiecīgajā mācību mēnesī;

Km — mācību laika kalendāra dienu skaits.

6. Stipendiju par mācību mēnesi bezdarbniekam izmaksā līdz nākamā mēneša septītajam datumam.

7. Stipendiju bezdarbniekam maksā arī par laiku, kad mācības kavētas attaisnojošu iemeslu dēļ. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma slimība vai slima bērna kopšana, ierašanās tiesībaizsardzības iestādē pēc izsaukuma, laulātā vai pirmās pakāpes radinieka nāve, transporta nekursēšana vai reisa atcelšana konkrētajā mācību dienā. Attaisnojošu iemeslu apliecinošs dokuments ir darbnespējas lapa, tiesībaizsardzības iestādes izsaukums, rakstiska izziņa par transporta nekursēšanu vai reisa atcelšanu, laulātā vai pirmās pakāpes radinieka miršanas apliecības kopija.

8. Par neattaisnoti kavētām mācību dienām stipendiju nemaksā.

9. Stipendijas izmaksu pārtrauc, pamatojoties uz mācību iestādes rīkojumu par bezdarbnieka atskaitīšanu no mācībām, ja bezdarbnieks bez attaisnojoša iemesla nav ieradies uz mācībām 14 kalendāra dienas pēc kārtas.

10. Stipendijas izmaksu pēc šo noteikumu 9.punktā noteiktās stipendijas izmaksas pārtraukšanas mācību iestāde ir tiesīga atjaunot, ja bezdarbnieks mācību iestādē uzrāda attaisnojošu iemeslu apliecinošu dokumentu.

11. Bezdarbnieks zaudē tiesības uz stipendiju, ja viņš zaudē bezdarbnieka statusu.

12. Nodarbinātības valsts dienesta filiāle, pamatojoties uz mācību iestāžu iesniegtajiem rēķiniem, pārskaita tām stipendiju izmaksai nepieciešamās summas par iepriekšējo mēnesi.

13. Ja bezdarbnieks neattaisnojošu iemeslu dēļ pārtrauc mācības vai neierodas uz eksāmena kārtošanu, viņš atmaksā saņemto stipendiju Nodarbinātības valsts dienesta filiālē. Ja bezdarbnieks izmaksāto stipendiju neatmaksā labprātīgi, attiecīgo summu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piedzen tiesas ceļā.

14. Personām, kurām stipendija piešķirta līdz 1999.gada 31.decembrim un tās izmaksa turpinās pēc 2000.gada 1.janvāra, stipendiju izmaksā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kuri bija spēkā stipendijas piešķiršanas dienā.

15. Noteikumi ir spēkā līdz 2001.gada 31.decembrim.  

Ministru prezidents A.Šķēle

Labklājības ministrs R.Jurdžs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā bezdarbniekam piešķir un izmaksā stipendiju profesionālās apmācības vai pārkvalificēšanās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 100Pieņemts: 14.03.2000.Stājas spēkā: 18.03.2000.Zaudē spēku: 01.01.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 100/101, 17.03.2000.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
2944
18.03.2000
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"