Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 559

Rīgā 2017. gada 19. septembrī (prot. Nr. 47 7. §)
Noteikumi par kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu
Izdoti saskaņā ar Fizisko personu elektroniskās
identifikācijas likuma
12. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālo summu un termiņu, kā arī izņēmuma gadījumus, kad apdrošināšanas sabiedrība nesedz kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja radītos zaudējumus.

2. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā (turpmāk – apdrošināšanas līgums) nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas termiņu (turpmāk – apdrošināšanas termiņš). Apdrošināšanas termiņš nav īsāks par vienu gadu.

3. Apdrošināšanas līgumā nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja pagarināto ziņošanas termiņu. Ar pagarināto ziņošanas termiņu saprot laika periodu pēc apdrošināšanas termiņa beigām, kurā kvalificēts vai kvalificēts paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzējs var iesniegt apdrošināšanas sabiedrībai rakstveida apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu par trešajai personai nodarītajiem zaudējumiem, kuru cēlonis ir notikums, kas ir noticis apdrošināšanas termiņā. Pagarinātais ziņošanas termiņš ir trīs gadi.

4. Kvalificēta elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālā summa ir 500 000 euro.

5. Kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālā summa ir 1 000 000 euro.

6. Apdrošināšanas sabiedrība nesedz kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja radītos zaudējumus, kas radušies ārpus kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzējam normatīvajos aktos noteiktajām prasībām nodrošināt pakalpojuma atbilstošu pieejamību vai datu integritāti un konfidencialitāti.

7. Noteikumi stājas spēkā 2018. gada 1. janvārī.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 559Pieņemts: 19.09.2017.Stājas spēkā: 01.01.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 188, 21.09.2017. OP numurs: 2017/188.2
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
293653
01.01.2018
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"