Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Jēkabpilī 2017.gada 15.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 12.pantu, 43.panta
trešo daļu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2012., 194.nr.; 2013., 10.nr., 16.nr., 224.nr., 247.nr.; 2014., 223.nr.; 2015., 231.nr., 243.nr.; 2016., 88.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 6.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.8. apbedīšanas pabalsts."

2. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Tiesības saņemt materiālo atbalstu, izņemot ikmēneša pabalstu aizgādņiem un apbedīšanas pabalstu, ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai, kuras pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā. Tiesības saņemt ikmēneša pabalstu aizgādņiem ir šo noteikumu 42.5 punktā minētajām personām, bet apbedīšanas pabalstu - 42.21 punktā minētajām personām."

3. Aizstāt 12.punktā vārdu "apakšpunktā" ar vārdu "apakšnodaļā".

4. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Pabalsta apmērs ir 40 euro par katru šo saistošo noteikumu 22.punktā minēto izglītojamo."

5. Aizstāt 42.5 punktā vārdus un skaitli "kura atbilst šo noteikumu 7.punkta nosacījumiem" ar vārdiem "kuru Jēkabpils bāriņtiesa ir iecēlusi par aizgādni vai pagaidu aizgādni (turpmāk - aizgādnis) pilngadīgai personai, kurai tiesa ir ierobežojusi rīcībspēju vai kurai tiesa ir nodibinājusi pagaidu aizgādnību (turpmāk - aizgādnībā esoša persona)".

6. Aizstāt 42.13 punktā skaitli un vārdus "10.datumam par iepriekšējo mēnesi" ar vārdiem "beigām".

7. Izteikt 42.19 punktu šādā redakcijā:

"42.19 Ja Dienests konstatē, ka ikmēneša pabalsts aizgādnim ir nepamatoti izmaksāts aizgādņa vainas dēļ, aizgādnim sniedzot nepatiesu vai nepilnīgu informāciju, vai nepaziņojot par pārmaiņām, kas varētu ietekmēt tiesības uz šo pabalstu vai tā apmēru, Dienests nepamatoti izmaksāto ikmēneša pabalstu aizgādnim atgūst, ieturot nākamajos mēnešos izmaksājamā pabalsta summu līdz pārmaksātās summas atgūšanai, vai aizgādnis pārmaksāto summu atmaksā labprātīgi, ja pabalsta izmaksa tiek izbeigta vai pārtraukta. Ja aizgādnis nepamatoti saņemto ikmēneša pabalstu aizgādnim neatmaksā labprātīgi vai pabalsta izmaksa tiek izbeigta vai pārtraukta pirms parāds ir dzēsts, attiecīgo summu Dienests piedzen tiesas ceļā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā."

8. Papildināt saistošos noteikumus ar 8.3 nodaļu šādā redakcijā:

"8.3 Apbedīšanas pabalsts

42.21 Tiesības saņemt apbedīšanas pabalstu ir personai, kura uzņēmusies mirušas personas, kuras pēdējā deklarētā pamata dzīvesvieta bija Jēkabpils pilsētā, apbedīšanu.

42.22 Apbedīšanas pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no miršanas apliecības izsniegšanas dienas, uzrādot miršanas apliecības oriģinālu un lēmumu par valsts apbedīšanas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu.

42.23 Pabalstu piešķir mirušās personas apbedīšanas izdevumu samaksai, ja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra atteikusi piešķirt valsts apbedīšanas pabalstu vai piešķirtā pabalsta summa ir mazāka par 80 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

42.24 Apbedīšanas pabalsta maksimālā summa ir 80 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Valsts apbedīšanas pabalsta atteikuma gadījumā, pabalstu piešķir pilnā apmērā. Ja valsts apbedīšanas pabalsta summa ir mazāka, to aprēķina kā starpību starp maksimālo summu un saņemto valsts apbedīšanas pabalstu.

42.25 Pabalstu neizmaksā gadījumos, ja mirusī persona ir atradusies valsts vai pašvaldības pilnā vai daļēji apmaksātā ilgstošas sociālās aprūpes iestādē.

42.26 Ja mirušajai personai nav apgādnieku un personu, kas uzņemtos apbedīšanu, Dienests sedz ar apbedīšanu saistītos un citus izdevumus (mirušā transportēšana, uzglabāšana u.c.). Apmaksu veic saskaņā ar noslēgto līgumu ar pakalpojumu sniedzēju."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Saistošo noteikumu Nr.12 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā"";
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Patlaban ir spēkā Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošie noteikumi Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā" (turpmāk - saistošie noteikumi), kas izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 12.pantu, 43.panta trešo daļu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu.

Saskaņā ar saistošo noteikumu 24.punktu pabalsts, uzsākot mācību gadu, piešķirams, izsniedzot talonus skolas piederumu iegādei tirdzniecības vietā, ar kuru pašvaldības sociālais dienests ir noslēdzis līgumu. Pabalsta apmērs ir piesaistīts valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai, proti, talona vērtība sastāda 10% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Pabalsta saņēmēji ir izglītojamie no daudzbērnu ģimenēm.

Lai nodrošinātu pabalsta saņēmējiem iespēju izmantot pabalstu atbilstoši individuālām, specifiskām vajadzībām, ņemot vērā izglītojamo iesaisti arī profesionālās ievirzes izglītības iestāžu (mūzikas un mākslas skola, sporta skola) programmu apguvē, iegādājoties nepieciešamos skolas piederumus dažādās tirdzniecības vietās, t.sk., internetveikalos, kā arī mazinātu administratīvo slogu, nepieciešams mainīt saistošo noteikumu normu par pabalsta, uzsākot mācību gadu, piešķiršanu, izsniedzot talonus skolas piederumu iegādei uz pabalsta, uzsākot mācību gadu, piešķiršanu naudas izteiksmē.

Saistošo noteikumu 42.19 punkts nosaka, ka aizgādņa vainas dēļ nepamatoti saņemto pabalsta summu aizgādnis atmaksā labprātīgi.

Ikmēneša pabalsta aizgādņiem (turpmāk - pabalsts) apmērs ir atkarīgs no tā, vai aizgādnībā esošā persona dzīvo vai nedzīvo ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā (turpmāk - sociālās aprūpes iestāde) vai specializētajā ārstniecības iestādē personām ar garīga rakstura traucējumiem (turpmāk - ārstniecības iestāde personām ar GRT). Ja aizgādnībā esošā persona nedzīvo sociālās aprūpes iestādē vai ārstniecības iestādē personām ar GRT, pabalsta apmērs ir 30 euro, savukārt, ja dzīvo - 15 euro. Līdz ar to, ja aizgādnis nekavējoties neinformē pašvaldības sociālo dienestu, piemēram, par aizgādnībā esošās personas ievietošanu sociālās aprūpes iestādē vai ārstniecības iestādē personām ar GRT, aizgādnis turpina saņemt pabalstu 30 euro, lai gan viņam pienāktos 15 euro.

Lai aizgādņa vainas dēļ nepamatoti izmaksātās pabalsta summas varētu atgūt ieskaita ceļā, tādējādi minimizējot pārmaksāto pabalstu summu neatgūšanas riskus, veicami grozījumi saistošajos noteikumos, paredzot, ka pašvaldības sociālais dienests aizgādņa vainas dēļ nepamatoti izmaksātās pabalsta summas atgūst, samazinot nākamajā mēnesī izmaksājamā pabalsta summu par pārmaksāto summu vai neizmaksājot ikmēneša pabalstu aizgādņiem līdz pārmaksātās summas atgūšanai. Savukārt, aizgādnis labprātīgi atmaksā nepamatoti saņemtās pabalsta summas, ja pabalsta izmaksa tiek izbeigta vai pārtraukta.

Patlaban apbedīšanas pabalsta pieprasīšanas un piešķiršanas kārtība tiek reglamentēta ar Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.32 "Saistošie noteikumi par vienreizēju pabalstu piešķiršanu Jēkabpils pilsētā". Lai unificētu no pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas izrietošā regulējumu, saistošajos noteikumos veicami tehniski grozījumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz:

1. Noteikt, ka pabalsta, uzsākot mācību gadu, apmērs ir 40 euro, un tas tiek piešķirts skaidrā naudā, nevis izsniedzot talonus skolas piederumu iegādei.

2. Noteikt, ka pašvaldības sociālais dienests atgūst aizgādņa vainas dēļ (aizgādnis sniedzis nepatiesu vai nepilnīgu informāciju vai nav paziņojis par pārmaiņām, kas varētu ietekmēt tiesības uz ikmēneša pabalstu aizgādņiem vai tā apmēru) nepamatoti izmaksāto ikmēneša pabalstu aizgādņiem, samazinot nākamajā mēnesī izmaksājamā pabalsta summu par pārmaksāto summu vai neizmaksājot piešķirto ikmēneša pabalstu aizgādņiem līdz pārmaksātās summas atgūšanai, vai aizgādnis pārmaksāto summu atmaksā labprātīgi, ja pabalsta izmaksa tiek izbeigta vai pārtraukta.

3. Noteikt, ka ikmēneša pabalsts aizgādņiem izmaksājams par kārtējo, nevis iepriekšējo mēnesi.

4. Papildināt saistošos noteikumus ar jaunu nodaļu "Apbedīšanas pabalsts".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ir veiktas ar sabiedriskā labuma biedrību "Jēkabpils NVO resursu centrs".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 12Pieņemts: 15.06.2017.Stājas spēkā: 01.07.2017.Zaudē spēku: 18.01.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 30.06.2017. OP numurs: 2017/129.22
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
291918
01.07.2017
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"