Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2019. gada 16. aprīļa noteikumus Nr. 157 "Noteikumi par šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas kārtību un valsts nodevu".
Ministru kabineta noteikumi Nr. 154

Rīgā 2017. gada 21. martā (prot. Nr. 14 10. §)
Šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču dezaktivēšanas apliecinājumu izsniegšanas un valsts nodevas maksāšanas kārtība

1. Noteikumi nosaka šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču (turpmāk – ieroči) dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas kārtību, kā arī kārtību un apmēru, kādā maksājama valsts nodeva par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu.

2. Komersants, kuram izsniegta speciālā atļauja (licence) šaujamieroču izgatavošanai vai remontam (turpmāk – ieroču remonta uzņēmums), pēc ieroča saņemšanas no fiziskās vai juridiskās personas, kurai Valsts policija izsniegusi attiecīgu ieroča atļauju, veic pasākumus ieroča dezaktivēšanai. Pēc ieroča dezaktivēšanas ieroču remonta uzņēmuma vadītājs vai darbinieks, kuram Valsts policija izsniegusi atļauju darbam ar ieročiem (turpmāk – komersanta darbinieks), iesniedz ieroci un iesniegumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē (turpmāk – pārvalde).

3. Ja personas rīcībā esoša ieroča dezaktivēšanu apliecina Valsts policijas izsniegta izziņa vai atzinums, bet ierocis nav dezaktivēts atbilstoši Komisijas 2015. gada 15. decembra Īstenošanas regulai (ES) 2015/2403, ar ko izstrādā kopīgas pamatnostādnes par dezaktivēšanas standartiem un metodēm, lai nodrošinātu, ka dezaktivētie šaujamieroči tiek padarīti neatgriezeniski neizmantojami (turpmāk – Komisijas Īstenošanas regula (ES) 2015/2403) un persona vēlas izvest ieroci ārpus Latvijas, lai saņemtu ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu, tā iesniedz ieroci ieroču remonta uzņēmumā ieroča dezaktivēšanai atbilstoši Komisijas Īstenošanas regulai (ES) 2015/2403. Pēc ieroča dezaktivēšanas komersanta darbinieks iesniedz ieroci un iesniegumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu pārvaldē.

4. Iesniegumā par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu norāda:

4.1. ieroču remonta uzņēmuma nosaukumu, vienoto reģistrācijas numuru, adresi, elektroniskā pasta adresi (ja tāda ir) un tālruņa numuru;

4.2. datumu, kad ieroču remonta uzņēmumam izsniegta speciālā atļauja (licence) šaujamieroču izgatavošanai vai remontam, un tās numuru;

4.3. dezaktivētā ieroča kategoriju, veidu, marku (sistēmu), modeli, kalibru, sēriju un numuru;

4.4. ieroča realizēšanas atļaujas izsniegšanas datumu un numuru vai šo noteikumu 3. punktā minētajā gadījumā Valsts policijas izziņas vai atzinuma izsniegšanas datumu un numuru;

4.5. komersanta darbinieka vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja personai nav personas koda, – dzimšanas datumu, personu apliecinoša dokumenta numuru un izdošanas datumu, valsti un institūciju, kas dokumentu izdevusi), kurš tiesīgs pārvaldē nodot iesniegumu ar dezaktivēto ieroci, kā arī saņemt dezaktivēto ieroci un ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu (1. pielikums);

4.6. pēc komersanta darbinieka ieskatiem – pielikumā pievienotos dokumentus (dezaktivētā ieroča tehniskās specifikācijas dokumentus un tamlīdzīgi).

5. Pārvalde, saņemot šo noteikumu 4. punktā minēto iesniegumu, iesniedzēja klātbūtnē:

5.1. pārbauda komersanta darbinieka personu pēc viņa uzrādītā personu apliecinošā dokumenta;

5.2. pārbauda, vai iesniegumā norādīta visa nepieciešamā informācija un informācija par ieroci atbilst ieroča marķējumā un ieroča realizācijas atļaujā (izņemot valsts un pašvaldību iestādes, kurām tiesības iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot ieročus piešķirtas saskaņā ar likumu) vai Valsts policijas izziņā vai atzinumā norādītajai informācijai;

5.3. izdara ierakstu par ieroča saņemšanu dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanai saņemto un nodoto ieroču žurnālā (2. pielikums);

5.4. pēc pieprasījuma izsniedz komersanta darbiniekam iesnieguma kopiju ar atzīmi par ieroča saņemšanu.

6. Valsts nodevu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu 95,15 euro apmērā samaksā pirms šo noteikumu 4. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas ar tāda maksājumu pakalpojuma sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

7. Pārvalde mēneša laikā pēc šo noteikumu 4. punktā minētā iesnieguma un ieroča saņemšanas dienas saskaņā ar Komisijas Īstenošanas regulas (ES) 2015/2403 3. panta 4. punktu pieņem lēmumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu vai par atteikumu izsniegt ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu un par to paziņo ieroču remonta uzņēmumam Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā.

8. Ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt dezaktivēšanas apliecinājumu, valsts nodevu neatmaksā.

9. Ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu, ieroču remonta uzņēmumam pēc konstatēto trūkumu novēršanas ir tiesības no jauna iesniegt šo noteikumu 4. punktā minēto iesniegumu ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma saņemšanai vispārējā kārtībā.

10. Saņemot dezaktivēto ieroci un ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu vai ieroci (ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt dezaktivēšanas apliecinājumu), komersanta darbinieks uzrāda personu apliecinošu dokumentu un parakstās par dezaktivētā ieroča un apliecinājuma vai ieroča saņemšanu dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanai saņemto un nodoto ieroču žurnālā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
1. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 21. marta
noteikumiem Nr. 154
Dezaktivētu šaujamieroču apliecinājuma paraugs

Valsts policijas
Kriminālistikas pārvalde
(Logotips)

DEZAKTIVĒŠANAS APLIECINĀJUMS
DEACTIVATION CERTIFICATE

Apliecinājuma numurs:
Certificate number

Dezaktivēšanas pasākumi atbilst kopējām minimālajām tehniskajām specifikācijām, kas noteiktas Komisijas Īstenošanas regulas (ES) 2015/2403 I pielikumā.
The deactivation measures conform to the requirements of the common minimum technical specifications set out in Annex I to Commission Implementing Regulation (EU) 2015/2403.

Iestādes nosaukums, kas veikusi dezaktivēšanu:
Name of entity that performed the deactivation

Valsts: Latvija
Country

Dezaktivēšanas apliecināšanas datums/gads:
Date/year of certification of the deactivation

Dezaktivētā šaujamieroča ražotājs/zīmols:
Manufacturer/brand of firearm deactivated

Tips:
Type

Marka/modelis:
Make/Model

Kalibrs:
Calibre

Sērijas numurs(-i):
Serial number(s)

ES LV VP 16 
 

(atbildīgās personas vārds, uzvārds, amats, paraksts)
(name, title and signature of the responsible person)

PIEZĪME. Šis apliecinājums ir svarīgs dokuments. Dezaktivētā šaujamieroča īpašniekam tas jāglabā vienmēr. Dezaktivētā šaujamieroča būtiskās sastāvdaļas, uz kurām šis apliecinājums attiecas, ir marķētas ar oficiālu pārbaudes marķējumu; šo marķējumu nedrīkst noņemt vai mainīt.
PLEASE NOTE: This certificate is an important document. It should be retained by the owner of the deactivated firearm at all times. The essential components of the deactivated to which this certificate relates have been marked with an official inspection mark; these marks must not be removed or altered.

BRĪDINĀJUMS. Dezaktivēšanas apliecinājuma viltošanu atzīst par noziedzīgu nodarījumu saskaņā ar valsts tiesību aktiem.
WARNING: Forging a deactivation certificate could constitute an offence under the national law.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
2. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 21. marta
noteikumiem Nr. 154
Dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanai saņemto un nodoto ieroču žurnāls
Žurnāla glabāšanas minimālais termiņš* ir līdz  
 

(datums)**

 
 

Nr.
p.k.

Iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods (dzimšanas datums, ja personas kods nav piešķirts) un komersanta nosaukums un vienotais reģistrācijas numurs

Ieroča kategorija, veids

Marka (sistēma)/ modelis

Kalibrs

Sērija un numurs

Reģistrācijas numurs

Informācija par ieroča saņemšanu pārvaldē
(ieroci saņēmušās amatpersonas vārds, uzvārds, paraksts un ieroča saņemšanas datums)

Informācija par ieroča nodošanu iesniedzējam
(iesniedzēja vārds, uzvārds (dzimšanas datums, ja personas kods nav piešķirts), paraksts un ieroča saņemšanas datums)

Piezīmes
(informācija par dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu (dezaktivēšanas datums un apliecinājuma nr.) u. tml.)

1.

         

2.

         

3.

         

Piezīmes.
1. * Žurnāls glabājams vismaz 20 gadus pēc ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas saskaņā ar Komisijas Īstenošanas regulas (ES) 2015/2403 3. panta 6. punktu.
2. ** Datumu aizpilda pēc pēdējā žurnālā reģistrētā ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču dezaktivēšanas apliecinājumu izsniegšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 154Pieņemts: 21.03.2017.Stājas spēkā: 24.03.2017.Zaudē spēku: 10.04.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 23.03.2017. OP numurs: 2017/61.4
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
289584
24.03.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"