Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 157

Rīgā 2019. gada 16. aprīlī (prot. Nr. 20 7. §)
Noteikumi par šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas kārtību un valsts nodevu
Izdoti saskaņā ar Ieroču aprites likuma
58. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču (turpmāk – ieroči) dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas kārtību, dezaktivētā šaujamieroča reģistrācijas kārtību, kā arī kārtību, kādā maksājama valsts nodeva par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu, un nodevas apmēru.

2. Komersants, kuram izsniegta licence ieroču dezaktivēšanai (turpmāk – komersants), pēc ieroča saņemšanas no fiziskās vai juridiskās personas, kurai Valsts policija izsniegusi attiecīgu ieroča atļauju, veic pasākumus ieroča dezaktivēšanai. Pēc ieroča dezaktivēšanas komersants ieroci un iesniegumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma (1. pielikums) izsniegšanu iesniedz Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē (turpmāk – pārvalde).

3. Nacionālo bruņoto spēku ieroču dezaktivēšanu veic Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienība, kas pēc ieroča dezaktivēšanas ieroci un iesniegumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu iesniedz pārvaldē.

4. Ja personas rīcībā esoša ieroča dezaktivēšanu apliecina Valsts policijas izsniegta izziņa, bet ierocis nav dezaktivēts atbilstoši Komisijas 2018. gada 5. marta Īstenošanas regulai (ES) 2018/337, ar kuru groza Īstenošanas regulu (ES) 2015/2403, ar ko izstrādā kopīgas pamatnostādnes par dezaktivēšanas standartiem un metodēm, lai nodrošinātu, ka dezaktivētie šaujamieroči tiek padarīti neatgriezeniski neizmantojami (turpmāk – regula 2018/337), vai laikposmā no 2016. gada 8. aprīļa līdz 2018. gada 27. jūnijam atbilstoši Komisijas 2015. gada 15. decembra Īstenošanas regulai (ES)   2015/2403 (turpmāk – regula 2015/2403), un persona vēlas izvest ieroci ārpus Latvijas, lai saņemtu ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu, tā iesniedz ieroci komersantam ieroča dezaktivēšanai atbilstoši regulai 2018/337. Pēc ieroča dezaktivēšanas komersants ieroci un iesniegumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu iesniedz pārvaldē.

5. Iesniegumā par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu norāda:

5.1. iesniedzēja nosaukumu, vienoto reģistrācijas numuru, adresi, elektroniskā pasta adresi un tālruņa numuru;

5.2. datumu, kad komersantam izsniegta licence ieroču dezaktivēšanai, un tās numuru (neattiecas uz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem);

5.3. dezaktivētā ieroča kategoriju, veidu, marku (sistēmu), modeli, kalibru, sēriju un numuru;

5.4. ieroča realizēšanas atļaujas izsniegšanas datumu un numuru vai šo noteikumu 3. punktā minētajā gadījumā – Valsts policijas izziņas izsniegšanas datumu un numuru (neattiecas uz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem);

5.5. iesniedzēja darbinieka vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja personai nav personas koda, – dzimšanas datumu, personu apliecinoša dokumenta numuru un izdošanas datumu, valsti un institūciju, kas dokumentu izdevusi), kurš tiesīgs iesniegumu un dezaktivēto ieroci nodot pārvaldē, kā arī saņemt dezaktivēto ieroci un ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu;

5.6. pēc iesniedzēja ieskatiem – pielikumā pievienotos dokumentus (dezaktivētā ieroča tehniskās specifikācijas dokumentus un tamlīdzīgi).

6. Pārvalde, saņemot šo noteikumu 5. punktā minēto iesniegumu, iesniedzēja klātbūtnē:

6.1. pārbauda iesniedzēja darbinieka personību pēc viņa uzrādītā personu apliecinošā dokumenta;

6.2. pārbauda, vai iesniegumā norādīta visa nepieciešamā informācija un informācija par ieroci atbilst ieroča marķējumā un ieroča realizācijas atļaujā vai Valsts policijas izziņā norādītajai informācijai (izņemot valsts un pašvaldību iestādes, kurām tiesības iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot ieročus piešķirtas saskaņā ar likumu);

6.3. izdara ierakstu par ieroča saņemšanu dezaktivēto ieroču uzskaites žurnālā (2. pielikums);

6.4. pēc pieprasījuma izsniedz iesniedzēja darbiniekam iesnieguma kopiju ar atzīmi par ieroča saņemšanu.

7. Valsts nodevu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu 95,15 euro apmērā samaksā pirms šo noteikumu 5. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas ar tāda maksājumu pakalpojuma sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

8. Pārvalde mēneša laikā pēc šo noteikumu 5. punktā minētā iesnieguma un ieroča saņemšanas dienas saskaņā ar regulas 2015/2403 3. panta 4. punktu pieņem lēmumu par ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu vai par atteikumu izsniegt ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu un par to paziņo iesniedzējam Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā.

9. Ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu, valsts nodevu neatmaksā.

10. Ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu, iesniedzējs pēc konstatēto trūkumu novēršanas ir tiesīgs no jauna iesniegt šo noteikumu 5. punktā minēto iesniegumu ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma saņemšanai vispārējā kārtībā.

11. Saņemot dezaktivēto ieroci un ieroča dezaktivēšanas apliecinājumu vai tikai ieroci, ja pārvalde pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt dezaktivēšanas apliecinājumu, iesniedzēja darbinieks uzrāda personu apliecinošu dokumentu un parakstās par dezaktivētā ieroča un apliecinājuma vai ieroča saņemšanu dezaktivēto ieroču uzskaites žurnālā.

12. Vienas darbdienas laikā pēc ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas pārvalde Ieroču reģistrā izdara atzīmi par ieroča dezaktivēšanu, norādot:

12.1. iesniedzēja nosaukumu, vienoto reģistrācijas numuru, adresi, elektroniskā pasta adresi un tālruņa numuru;

12.2. ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma numuru un izsniegšanas datumu.

13. Šo noteikumu 12. punkts stājas spēkā 2019. gada 14. decembrī.

Ministru prezidenta vietā –
finanšu ministrs J. Reirs

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens
1. pielikums
Ministru kabineta
2019. gada 16. aprīļa
noteikumiem Nr. 157
Dezaktivētu šaujamieroču apliecinājuma paraugs

Valsts policijas
Kriminālistikas pārvalde
(Logotips)

DEZAKTIVĒŠANAS APLIECINĀJUMS
DEACTIVATION CERTIFICATE

Apliecinājuma numurs
Certificate number

Dezaktivēšanas pasākumi atbilst šaujamieroču dezaktivēšanas tehniskajām specifikācijām, kas noteiktas Komisijas 2018. gada 5. marta Īstenošanas regulas (ES) 2018/337 I pielikumā.

The deactivation measures conform to the requirements of the technical specifications for the deactivation of firearms as set out in Annex I to Commission Implementing Regulation (EU) 2018/337 of 5 March 2018.

Dezaktivēšanu veikušās struktūras nosaukums
Name of entity that performed the deactivation

Valsts Latvija
Country

Dezaktivēšanas apliecināšanas datums/gads
Date/year of certification of the deactivation

Dezaktivētā šaujamieroča ražotājs/zīmols
Manufacturer/brand of firearm deactivated

Tips
Type

Marka/modelis
Make/Model

Kalibrs:
Calibre

Sērijas numurs(-i)
Serial number(s)

Piezīmes
Remarks

EU LV VP 18 
 

(atbildīgās personas vārds, uzvārds, amats, paraksts)
(name, title and signature of the responsible person)

PIEZĪME. Šis apliecinājums ir svarīgs dokuments. Dezaktivētā šaujamieroča īpašniekam tas jāglabā pastāvīgi. Dezaktivētā šaujamieroča būtiskās sastāvdaļas, uz kurām šis apliecinājums attiecas, ir marķētas ar oficiālu pārbaudes marķējumu; šo marķējumu nedrīkst noņemt vai mainīt.

PLEASE NOTE: This certificate is an important document. It should be retained by the owner of the deactivated firearm at all times. The essential components of the deactivated to which this certificate relates have been marked with an official inspection mark; these marks must not be removed or altered.

BRĪDINĀJUMS. Dezaktivēšanas apliecinājuma viltošana var veidot noziedzīga nodarījuma sastāvu atbilstoši Krimināllikuma 275. pantam.

WARNING: Forging a deactivation certificate could constitute an offence under the national law.

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens
2. pielikums
Ministru kabineta
2019. gada 16. aprīļa
noteikumiem Nr. 157
Dezaktivēto ieroču uzskaites žurnāls
Žurnāla glabāšanas minimālais termiņš* ir līdz  
 

(datums**)

 
   

Nr.

p. k.

Iesniedzēja nosaukums un vienotais reģistrācijas numurs, kā arī iesniedzēja pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods (dzimšanas datums, ja personas kods nav piešķirts)

Ieroča kategorija,

veids

Marka (sistēma)/ Modelis

Kalibrs

Sērija un numurs

Reģistrācijas numurs

Informācija par ieroča saņemšanu pārvaldē

(ieroci saņēmušās amatpersonas vārds, uzvārds, paraksts un datums)

Informācija par ieroča nodošanu iesniedzējam

(iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods (dzimšanas datums, ja personas kods nav piešķirts), paraksts un datums)

Piezīmes

(informācija par dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanu (dezaktivēšanas datums un apliecinājuma Nr.) u. tml.)

1.

         

2.

         

3.

         

Piezīmes.

1. * Žurnāls glabājams vismaz 20 gadus pēc ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas saskaņā ar Īstenošanas regulas (ES) 2015/2403 3. panta 6. punktu.

2. ** Aizpilda pēc pēdējā žurnālā reģistrētā ieroča dezaktivēšanas apliecinājuma izsniegšanas.

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču dezaktivēšanas apliecinājuma .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 157Pieņemts: 16.04.2019.Stājas spēkā: 19.04.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 79, 18.04.2019. OP numurs: 2019/79.2
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
306302
19.04.2019
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"