Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 37

Rīgā 2017. gada 17. janvārī (prot. Nr. 3 15. §)
Noteikumi par kārtību, kādā iemaksājama un atmaksājama drošības nauda par transportlīdzekļa atsavināšanas aizlieguma dzēšanu, un drošības naudas apmēru
Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
10. panta trīspadsmito daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. par transportlīdzekļa atsavināšanas aizlieguma dzēšanu iemaksājamās drošības naudas apmēru;

1.2. drošības naudas iemaksāšanas un atmaksāšanas kārtību.

2. Noteikumi attiecas uz juridiskajām personām (turpmāk – persona), kuras savā īpašumā vai turējumā reģistrē Ceļu satiksmes likuma 10. panta desmitajā daļā minēto transportlīdzekli.

3. Drošības naudas apmērs atbilst summai, kas aprēķināta, attaisnojuma dokumentā, kas noformēts atbilstoši grāmatvedību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, norādītajai transportlīdzekļa vērtībai piemērojot pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – nodoklis) standartlikmi.

4. Persona iemaksā drošības naudu Valsts ieņēmumu dienesta deponēto naudas līdzekļu uzskaites kontā un iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu par transportlīdzekļa atsavināšanas aizlieguma dzēšanu, norādot maksājuma dokumenta numuru un datumu un transportlīdzekļa identifikācijas numuru.

5. Valsts ieņēmumu dienests divu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4. punktā minētā iesnieguma saņemšanas dzēš atsavināšanas aizliegumu transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

6. Kad iesniegta nodokļa deklarācija, kurā norādīts transportlīdzekļa atsavināšanas darījums, par kuru samaksāta drošības nauda, persona iemaksātās drošības naudas atmaksu pieprasa, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu par drošības naudas atmaksu. Iesniegumā norāda transportlīdzekļa identifikācijas numuru un personas kontu kredītiestādē, uz kuru veicama drošības naudas atmaksa. Personai ir tiesības lūgt drošības naudu atmaksāt, to novirzot personas nodokļu maksājumu segšanai. Iesniegumam pievieno attaisnojuma dokumentu vai darījumu apliecinošu dokumentu par transportlīdzekļa atsavināšanu.

7. Valsts ieņēmumu dienests 15 dienu laikā pēc šo noteikumu 6. punktā minētā iesnieguma saņemšanas veic nodokļu administrēšanas pasākumus un pieņem lēmumu par iemaksātās drošības naudas atmaksāšanu vai ieskaitīšanu valsts budžeta kontā.

8. Ja persona nav iesniegusi šo noteikumu 6. punktā minēto iesniegumu, Valsts ieņēmumu dienests 30 dienu laikā pēc tam, kad saņemta nodokļa deklarācija, kurā norādīts transportlīdzekļa atsavināšanas darījums, par kuru samaksāta drošības nauda, veic nodokļu administrēšanas pasākumus un pieņem lēmumu par drošības naudas atmaksāšanu vai ieskaitīšanu valsts budžeta kontā.

9. Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības pagarināt šo noteikumu 7. un 8. punktā minēto termiņu līdz dienai, kad ir pabeigti nodokļu administrēšanas pasākumi un pieņemts lēmums par drošības naudas atmaksāšanu vai ieskaitīšanu valsts budžeta kontā.

10. Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības neatmaksāt drošības naudu un pieņemt lēmumu par iemaksātās drošības naudas ieskaitīšanu valsts budžeta kontā, ja valsts budžetā maksājamais nodoklis par transportlīdzekļa atsavināšanu ir nepamatoti samazināts.

11. Ja viena gada laikā pēc drošības naudas iemaksāšanas Valsts ieņēmumu dienesta deponēto naudas līdzekļu uzskaites kontā transportlīdzeklis nav atsavināts, Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu par drošības naudas atmaksāšanu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kārtību, kādā iemaksājama un atmaksājama drošības nauda par transportlīdzekļa .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 37Pieņemts: 17.01.2017.Stājas spēkā: 25.01.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 19, 24.01.2017. OP numurs: 2017/19.5
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
288234
25.01.2017
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"