Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 794

Rīgā 2016. gada 13. decembrī (prot. Nr. 68 36. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi" apakšpasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi" apakšpasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai"" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 242. nr.; 2016, 107. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. uzņēmuma ekonomisko un vides rādītāju jautājumiem, ja konsultāciju saņēmējs ir juridiska vai fiziska persona, kura veic saimniecisko darbību lauku apvidū lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē un kuras apgrozījums pēdējā noslēgtajā gadā nepārsniedz 15 000 euro, ņemot vērā saistītos uzņēmumus (tai skaitā vienu vienotu uzņēmumu), atbilstoši normatīvajiem aktiem par Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalsta lauksaimniecībai un lauku un zivsaimniecības attīstībai finansējuma administrēšanu 2014.-2020. gada plānošanas periodā;".

2. Izteikt 14.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.2. uzrāda dokumentu, kas apliecina šo noteikumu pielikuma 3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja iesaistes veidu lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē, un iesniedz tā kopiju, izņemot gadījumu, ja gala labuma guvējs Lauku atbalsta dienestā līdz kārtējā gada 15. jūnijam ir iesniedzis ikgadējo vienoto iesniegumu atbalsta maksājumiem par lauksaimniecībā izmantojamo zemi vai kompensācijas maksājumiem par Natura 2000 meža teritorijām vai tam ir apstiprināts projekta iesniegums kādā no investīciju pasākuma "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā" apakšpasākumiem."

3. Papildināt 17.3. apakšpunktu aiz vārda "aktu" ar vārdiem "kas Elektroniskās pieteikšanās sistēmā izveidots kā pārskats par ceturksni".

4. Papildināt noteikumus ar 17.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.5. tā dokumenta kopiju, kas apliecina šo noteikumu pielikuma 3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja iesaistes veidu lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē, izņemot gadījumu, ja gala labuma guvējs Lauku atbalsta dienestā līdz kārtējā gada 15. jūnijam ir iesniedzis ikgadējo vienoto iesniegumu atbalsta maksājumiem par lauksaimniecībā izmantojamo zemi vai kompensācijas maksājumiem par Natura 2000 meža teritorijām vai tam ir apstiprināts projekta iesniegums kādā no investīciju pasākuma "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā" apakšpasākumiem."

5. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Atbalsta apmēru kumulē ar pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības" saņemto atbalstu par konsultāciju pakalpojuma izmaksām, neietverot finansējumu par projekta iesnieguma izstrādi vai saskaņošanu un nepārsniedzot šo noteikumu 21. punktā minēto robežlielumu."

6. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2015. gada 8. decembra
noteikumiem Nr. 695

Reģistrācijas veidlapa

Nr.
p. k.
Informācija par konsultācijas saņēmēju
1. Konsultācijas saņēmēja vārds, uzvārds  
2. Konsultācijas saņēmēja personas kods  
3. Konsultācijas saņēmēja iesaistes veids lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē (atzīmēt atbilstošo) Saimniecības īpašnieks, lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieks, tiesiskais valdītājs:

īpašuma tiesības

nomas līgums

uz pilnvaras pamata

Cits konsultāciju saņēmējs:

darbinieks, strādnieks

saimniecības, lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieka, tiesiskā valdītāja ģimenes loceklis vai persona, ar kuru ir kopīga mājsaimniecība, ja tie ir iesaistīti gala labuma guvēja saimnieciskajā darbībā

Konsultācijas saņēmēja kontaktinformācija
4. Tālruņa numurs  
5. E-pasta adrese  
Informācija par gala labuma guvēju
6. Gala labuma guvējs
(juridiskas personas nosaukums vai fiziskas personas vārds, uzvārds)
 
7. Gala labuma guvēja reģistrācijas numurs (juridiskai personai) vai personas kods (fiziskai personai)  
8. LAD klienta numurs
 
9. Gala labuma guvēja statuss

(atzīmēt atbilstošo)

juridiska persona, kas iesaistīta lauksaimniecības nozarē

juridiska persona, kas iesaistīta mežsaimniecības nozarē

fiziska persona, kas iesaistīta lauksaimniecības nozarē

fiziska persona, kas iesaistīta mežsaimniecības nozarē

fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību lauksaimniecības nozarē

fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību mežsaimniecības nozarē

lauksaimniecības zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs

meža zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs

9.1. Gala labuma guvējs atbilst šādai pazīmei (atzīmēt, ja atbilst) juridiska vai fiziska persona, kura veic saimniecisko darbību lauku apvidū lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē un kuras apgrozījums pēdējā noslēgtajā gadā nepārsniedz 15 000 euro, ņemot vērā saistītos uzņēmumus (tai skaitā vienu vienotu uzņēmumu), atbilstoši normatīvajiem aktiem par Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalsta lauksaimniecībai un lauku un zivsaimniecības attīstībai finansējuma administrēšanu 2014.-2020. gada plānošanas periodā
9.2. Gala labuma guvējs līdz kārtējā gada 15. jūnijam Lauku atbalsta dienestā ir iesniedzis ikgadējo vienoto iesniegumu atbalsta maksājumiem (atzīmēt, ja attiecas) par lauksaimniecībā izmantojamo zemi

par Natura 2000 meža teritorijām

9.3. Gala labuma guvējam ir apstiprināts projekta iesniegums kādā no investīciju pasākuma "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā" apakšpasākumiem (ja attiecas, norādīt projekta iesnieguma numuru)  
10. Nekustamā īpašuma (lauksaimniecības vai meža zemes) adrese (ja attiecas)

(norāda vismaz viena nekustamā īpašuma adresi, kurš ir reģistrēts zemesgrāmatā uz gala labuma guvēja vārda vai par kuru ir noslēgts nomas līgums ar vismaz 12 mēnešus ilgu termiņu no brīža, kad pieprasīta konsultācija)

 
11. Nekustamā īpašuma (lauksaimniecības vai meža zemes) kadastra numurs (ja attiecas) (norāda vismaz viena nekustamā īpašuma kadastra numuru, kurš ir reģistrēts zemesgrāmatā uz gala labuma guvēja vārda vai par kuru ir noslēgts nomas līgums ar vismaz 12 mēnešus ilgu termiņu no brīža, kad pieprasīta konsultācija)  
12. Paredzētās konsultācijas laiks un vieta

 

13. Piezīmes (ja attiecas)

 

 
Apliecinu, ka:

gala labuma guvējs ir atbalsta saņēmējs pasākuma "Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstība" apakšpasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības" (atzīmēt ar x, ja attiecas);

konsultācijas sniegšanas brīdī saskaņā ar Komisijas 2014. gada 25. jūnija Regulas (ES) Nr. 702/2014, ar kuru konkrētas atbalsta kategorijas lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē un lauku apvidos atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. pantu, 2. panta 14. punktu gala labuma guvējs neatbilst nevienai no grūtībās nonākuša uzņēmuma pazīmēm, kas noteiktas normatīvajos aktos par kārtību, kādā administrē plānošanas perioda 2014.-2020. gadam finansējumu no Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai (attiecināms uz gala labuma guvēju, kas piesakās konsultācijām par mežsaimniecības nozares jautājumiem. Atzīmēt ar x, ja gala labuma guvējs neatbilst minētajām pazīmēm).

 

Iesniedzējs

  (vārds, uzvārds, paraksts*)   (datums*)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 794Pieņemts: 13.12.2016.Stājas spēkā: 16.12.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 245, 15.12.2016. OP numurs: 2016/245.25
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
287402
16.12.2016
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"