Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS 
lēmums Nr. 21

Par «Instrukcijas par balsošanas kārtību ārvalstīs pa pastu» apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Instrukciju par balsošanas kārtību ārvalstīs pa pastu».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīga 1993. gada 1. aprīlī

INSTRUKCIJA
par balsošanas kārtību ārvalstīs pa pastu

1. Vēlēšanas balsojot pa pastu vada un uzrauga vietējā vēlēšanu komisija (turpmāk - komisija).

2.  Vēlētājs, kas dzīvo ārvalstīs, var 5. Saeimas vēlēšanās nodot savu balsi pa pastu tikai tajā valstī, kurā viņš ir reģistrēts kā Latvijas pilsonis attiecīgā Latvijas Republikas konsulārā iestādē, neatkarīgi no dzīves vietas.

3.  Lai balsotu pa pastu, vēlētājs iesniedz rakstisku pieprasījumu komisijai ne vēlāk kā 1993. gada 19. maijā. Pieprasījumā jāuzrāda vēlētāja vārds, uzvārds, adrese un personas kods.

4.  Komisija pārbauda, vai pieprasījuma iesniedzējs ir reģistrēts konsulārā iestādē attiecīgā valstī un ir vēlētājs. Pēc šādas pārbaudes, komisija kopā ar Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu sarakstiem piesūta vēlētājam vēlēšanu zīmes un vēlēšanu aploksni, kā arī informāciju par šīs instrukcijas 5. punkta prasībām. Vēlēšanu aploksni apzīmogo ar komisijas zīmogu. Ja iesniedzējs nav attiecīgā valstī reģistrēts vēlētājs, vai viņa pieprasījums saņemts pēc 1993. gada 19. maija, pieprasījumu kopā ar attiecīgu izziņu nosūta atpakaļ. Par izsūtītajām vēlēšanu zīmēm un aploksnēm komisija sastāda sarakstu.

5. Vēlētājs izvēlās vēlēšanu zīmi, kas atbilst tam kandidātu sarakstam, par kuru viņš balso, var izdarīt tajā pieļautās atzīmes, ieliek to vēlēšanu aploksnē un aploksni aizlīmē. Aizlīmētu vēlēšanu aploksni kopā ar savas pases vai Pilsonības un imigrācijas departamenta izdotas reģistrācijas lapas kopiju, kur redzams, ka viņš ir Latvijas pilsonis un viņa personas kods, vēlētājs ievieto lielākā aploksnē un pa pastu nosūta komisijai. Uz ārējās aploksnes jānorāda, ka tā satur vēlēšanu aploksni.

6. Komisija aploksnes ar atzīmi, ka tās satur vēlēšanu aploksni, kas saņemtas ne vēlāk kā 1993. gada 2. jūnijā, neatplēstas iemet šim nolūkam paredzētajā vēlēšanu kastē. Ja šī aploksne ir uzplēsta tās saturu ievieto kopā ar atplēsto aploksni citā aploksnē, to aizlīmē un iemet minētajā kastē.

7. Pēc vēlētāju sarakstu saņemšanas no visiem vēlēšanu iecirkņiem komisija atver vēlēšanu kasti, kas satur pa pastu nodotās vēlēšanu aploksnes, un to iztukšo. Komisija katru ārējo aploksni uzplēš un pārbauda, vai vēlētājs nav jau nobalsojis personīgi un vai vēlēšanu aploksne ir apzīmogota ar komisijas zīmogu. Ja kāds vēlētājs ir jau nobalsojis personīgi, vēlēšanu aploksne nav apzīmogota ar komisijas zīmogu vai vēlētājs nav pievienojis nepieciešamo pases vai reģistrācijas lapas kopiju, visu ārējās aploksnes saturu ieliek atpakaļ ārējā aploksnē un to pievieno nederīgajām vēlēšanu zīmēm, atzīmējot to protokolā. Pārējās vēlēšanu aploksnes, kas atzītas par derīgām, iemet vēlēšanu kastē, sastādot vēlētāju sarakstu.

8. Pēc tam, kad visas derīgās vēlēšanu aploksnes ir ievietotas vēlēšanu kastē, komisija to atver, uzplēš vēlēšanu aploksnes, saskaita balsis un sastāda protokolu, pēc kā šīs balsis pieskaita iecirkņu protokolos uzrādītajiem rezultātiem.

9. Aploksnes, kas satur vēlēšanu aploksnes, kuras saņemtas pēc 1993. gada 2. jūnija, nosūta vēlētājam atpakaļ, sastādot par to protokolu.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par «Instrukcijas par balsošanas kārtību ārvalstīs pa pastu» apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 21Pieņemts: 01.04.1993.Stājas spēkā: 01.04.1993.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 11, 08.04.1993.; Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 14/15, 15.04.1993.; Diena, 72, 16.04.1993.
286268
01.04.1993
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"