Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS 
 lēmums Nr. 29

Par kārtību, kādā Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās personas piedalās 5. Saeimas vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Kārtību, kādā Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās personas piedalās 5. Saeimas vēlēšanās».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 1. aprīlī

APSTIPRINĀTA
 Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē 1993. gada 1. aprīli

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. Kramiņš

Kārtība, kādā Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās personas piedalās 5. Saeimas vēlēšanās

Saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem «Par 5. Saeimas vēlēšanām», «Par Aizsardzības spēkiem», Augstākās Padomes Prezidija Nolikumu par Drošības dienestu, kā arī Latvijas Republikas Aizsardzības spēku iekārtas reglamentu aktīvā militārā dienesta karavīriem un darbiniekiem ir aktīvās un pasīvās vēlēšanu tiesības.

1. 5. Saeimā var tikt ievēlēti Latvijas pilsoņi, kuri vēlēšanu pirmajā dienā ir vecāki par 21 gadu. Sakarā ar to, ka Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā un Latvijas Republikas Drošības dienestā esošie pilsoņi netiek ierobežoti savās tiesībās tikt ievēlētiem par Saeimas deputātiem, bet nedrīkst piedalīties politisko partiju un citu sabiedriski politisko organizāciju un kustību darbībā, tiek noteikta šāda kārtība, kādā viņi piedalās priekšvēlēšanu kampaņā:

1.1. Militārpersonai ir tiesības tikt iekļautai jebkurā deputātu kandidātu sarakstā un tā uzskatāma par Saeimas deputāta kandidātu no brīža, kad kandidātu saraksts iesniegts Centrālajā vēlēšanu komisijā.

1.2. Militārpersona, kura ir Saeimas deputāta kandidāts, iesniedz aizsardzības ministram vai Latvijas Republikas Drošības dienesta priekšniekam iesniegumu, uz kura pamata tai tiek piešķirts papildatvaļinājums uz priekšvēlēšanu kampaņas laiku, nesaglabājot atalgojumu.

1.3. Vēlēšanu kampaņas laikā militārpersona, kas kandidē uz Saeimas deputāta amatu, nav tiesīga nēsāt formas tērpu.

1.4. Ievēlēšanas gadījumā militārpersona tiek atbrīvota no dienesta pienākumiem uz deputāta pilnvaru laiku, ieskaitot šo laiku izdienas stāžā bez atalgojuma saglabāšanas. Šie paši nosacījumi ir spēkā, ja militārpersonai jāstājas pie deputāta pienākumu pildīšanas saskaņā ar Latvijas Republikas likuma «Par 5. Saeimas vēlēšanām» 57. un 58. pantu.

1.5.  Neievēlēšanas gadījumā militārpersona atsāk pildīt savus iepriekšējos dienesta pienākumus.

2. Karavīri, Latvijas pilsoņi, balso par deputātu kandidātiem tuvākajā vēlēšanu iecirknī un vēlēšanu laikā atbrīvojami no dienesta pienākumiem uz laiku, kas nepieciešams balsošanai.

2.1. Militārpersonas drīkst piedalīties priekšvēlēšanu sapulcēs ar tiešo priekšnieku atļauju. Sapulcēs tām jābūt civilapģērbā.

2.2. Nav atļauts rīkot priekšvēlēšanu sapulces Aizsardzības spēku iestādēs, vienībās, daļās un apakšvienībās.

2.3. Aizsardzības spēku iestādēs, vienībās, daļās un apakšvienībās jābūt pieejamai informācijai par deputātu kandidātu sarakstiem, politisko un sabiedrisko organizāciju, to apvienību un koalīciju programmām. To nodrošina Aizsardzības spēku štābs.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 29Pieņemts: 01.04.1993.Stājas spēkā: 01.04.1993.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 16/17, 29.04.1993.; Diena, 77, 23.04.1993.
286080
01.04.1993
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"