Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS 
lēmums Nr. 9

Par «Instrukcijas par rajonu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un republikas pilsētu vēlēšanu komisiju izveidošanu» apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Instrukciju par rajonu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un republikas pilsētu vēlēšanu komisiju izveidošanu».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 28. janvāri

INSTRUKCIJA PAR RAJONU RĪGAS PILSĒTAS RAJONU (PRIEKŠPILSĒTU) UN REPUBLIKAS PILSĒTU VĒLĒŠANU KOMISIJU IZVEIDOŠANU

1. Saskaņā ar likumu «Par 5. Saeimas vēlēšanām» katrā rajonā, Rīgas pilsētas rajonā (priekšpilsētā) un republikas pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī nodibināma attiecīgā rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas vēlēšanu komisija.

2. Vēlēšanu komisijas izveidojamas no personām, kuras ir reģistrētas kā Latvijas pilsoņi, sasniegušas 18 gadu vecumu un kurām saskaņā ar likumu «Par 5. Saeimas vēlēšanām» ir tiesības vēlēt.

3. Tiesības pieteikt rajonu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un republikas pilsētu vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus ir sabiedriskajām organizācijām, atsevišķiem vēlētājiem un to grupām.

Pieteikumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, dzimšanas gads, personas kods, darbavieta un nodarbošanās. Tam pievienojams pieteiktā kandidāta rakstveida paziņojums, ka viņš piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

Kandidāti piesakāmi attiecīgajā pašvaldībā līdz 1993. gada 15. martam.

4. Viena un tā pati persona vienlaikus nevar būt citas vēlēšanu komisijas loceklis.

Persona, kas pieteikta par deputāta kandidātu nevar būt rajona, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) vai republikas pilsētu vēlēšanu komisijas loceklis.

5. Centrālās vēlēšanu komisijas priekšstāvju kandidāti rajona, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un republikas pilsētu vēlēšanu komisijās piesakāmi Centrālajā vēlēšanu komisijā līdz 1993. gada 15. martam, ievērojot šīs instrukcijas 2.- 4. punkta noteikumus.

6. Ja kādai vēlēšanu komisijai ir pieteikti vairāki Centrālās vēlēšanu komisijas priekšstāvju kandidāti, Centrālā vēlēšanu komisija atklātā sēdē noteiktā kārtībā balso par visiem pieteiktajiem kandidātiem un nosaka savu priekšstāvi katra rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas vēlēšanu komisijā. Par ievēlētu uzskatāms tas kandidāts, kurš saņēmis visvairāk balsu. Savu lēmumu Centrālā vēlēšanu komisija paziņo attiecīgajai pašvaldībai.

7. Katra rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas tiesas tiesneši no sava vidus ievēlē priekšstāvi attiecīgajā vēlēšanu komisijā. Tiesas priekšsēdētājs paziņo priekšstāvja vardu un uzvārdu attiecīgajai pašvaldībai līdz 1993. gada 12. aprīlim.

8. Katra rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas Tautas deputātu padome vai pagaidu valde ievēlē septiņus vēlēšanu komisijas locekļus.

Balsošana par kandidātiem pašvaldībās notiek kārtībā, kāda noteikta likumos par pašvaldībām. Par ievēlētiem uzskatāmi tie kandidāti, kuri saņēmuši visvairāk balsu, taču ne mazāk, kā nepieciešams lēmuma pieņemšanai.

9. Rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu noformē ar lēmumu.

10. Rajona, Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) un republikas pilsētas vēlēšanu komisija uzskatāma par nodibinātu, kad attiecīgā Tautas deputātu padome vai pagaidu valde ievēlējusi likumā noteikto vēlēšanu komisijas locekļu skaitu un saņēmusi lēmumu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšstāvi un paziņojumu par tiesnešu priekšstāvi.

Par vēlēšanu komisijas nodibināšanu un tās sastāvu attiecīgā pašvaldība līdz 1993. gada 16. aprīlim paziņo apgabala vēlēšanu komisijai un sniedz paziņojumu vietējā laikrakstā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par «Instrukcijas par rajonu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un republikas pilsētu vēlēšanu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 9Pieņemts: 28.01.1993.Stājas spēkā: 28.01.1993.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 5/6, 11.02.1993.; Diena, 24, 05.02.1993.
285757
28.01.1993
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"