Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Jēkabpilī 2016.gada 8.septembrī
Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils pilsētā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldība piešķir un izmaksā studiju maksu studentiem ar mērķi veicināt kvalificētu speciālistu piesaisti Jēkabpils pilsētā.

2. Studiju maksu piešķir studentam, kurš studē rezidentūrā Latvijas valsts akreditētā izglītības iestādē un apgūst akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā kādā no Veselības ministrijas noteiktajām pamatspecialitātēm, apakšspecialitātēm vai papildspecialitātēm (turpmāk – pretendents).

II. Studiju maksas piešķiršanas kārtība

3. Studiju maksa pretendentam tiek piešķirta uz visu rezidentūras laiku.

4. Studiju maksas apmērs tiek noteikts atbilstoši izglītības iestādes noteiktajai maksai. No piešķirtās studiju maksas normatīvajos aktos noteiktā kārtībā pašvaldība ietur noteiktos obligātos nodokļu maksājumus.

5. Jēkabpils pilsētas dome ir tiesīga grozīt piešķirtās studiju maksas apmēru atbilstoši budžeta apropriācijai.

6. Pretendents ir tiesīgs pretendēt uz studiju maksas piešķiršanu, ja viņš atbilst šādiem kritērijiem:

6.1. pretendents apgūst kādu no Jēkabpils pilsētas domes noteiktajām atbalstāmajām ārstniecības specialitātēm;

6.2. pretendenta sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm;

6.3. pretendents apliecinājis gatavību stāties darba tiesiskajās attiecībās ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības specialitātē, par kuras apgūšanu maksāta mācību maksa, trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks apredzēts darba līgumā.

7. Pretendents, kurš pretendē uz studiju maksas piešķiršanu, iesniedz šādus dokumentus:

7.1. pieteikumu, kurā norādīts vārds, uzvārds, kontaktinformācija, izglītības iestāde (attiecīgi norādot adresi, valsti, tālruņus), fakultāte, rezidentūras programmas nosaukums (iegūstamā specialitāte) un rezidentūras uzsākšanas un beigšanas datums;

7.2. izziņa no augstskolas, kurā norādīts fakts par studijām rezidentūrā, norādot iegūstamo specialitāti, rezidentūras sākuma un beigu datums, noteiktās studiju maksas samaksas termiņi un apmērs;

7.3. sekmju izraksts par pēdējo noslēgto mācību gadu;

7.4. pašrocīgi parakstīts apliecinājums stāties darba tiesiskajās attiecībās ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai kādu no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības specialitātē, par kuras apgūšanas periodu ir maksāta studiju maksa, trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā.

8. Priekšroka saņemt studiju maksu ir tam pretendentam, kuram augstāka vidējā atzīme.

9. Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komiteja (turpmāk – Komiteja) izvērtē pretendentu pieteikumus un tiem pievienotos dokumentus un sagatavo lēmuma projektu.

10. Komiteja vērtē tikai tos pretendentu pieteikumus, kuru iesniegtie dokumenti pilnībā atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām.

11. Komitejai ir tiesības nepieciešamības gadījumā uzaicināt pretendentu uz Komitejas sēdi.

12. Lēmumu par studiju maksas piešķiršanu vai izmaksas pārtraukšanu pieņem Jēkabpils pilsētas dome.

13. Par studiju maksas saņemšanu pretendents vai izglītības iestāde slēdz līgumu ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību.

14. Pretendents, par kuru tiek maksāta studiju maksa, katru gadu līdz 1.oktobrim iesniedz pašvaldībā izglītības iestādes izsniegtu dokumentu, kas apliecina viņa sekmes vismaz 6.punktā noteiktajā līmenī un izziņu no izglītības iestādes, kas apliecina faktu par rezidentūras turpināšanu attiecīgajā specialitātē, par kuru tiek maksāta studiju maksa.

15. Pretendentam saņemtā studiju maksa nav jāatmaksā, izņemot šādus gadījumus:

15.1. pretendents izbeidz rezidentūru, neiegūstot noteikto specialitāti;

15.2. pretendenta sekmju vidējais vērtējums ir zemāks par 7 ballēm;

15.3. pretendents nepilda līguma par studiju maksas saņemšanu nosacījumus;

15.4. pretendents studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas nenostrādā SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai kādā no Jēkabpils pilsētas domes izveidotajām iestādēm trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā specialitātē, par kuru maksāta studiju maksa;

15.5. pretendents pašvaldībai nav iesniedzis 14.punktā noteikto informāciju;

15.6. pretendents sniedzis nepatiesas ziņas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs
Jēkabpils pilsētas domes 08.09.2016. saistošo noteikumu Nr.27 "Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsLikuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldība var izdot saistošos noteikumus. No likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4. un 6.punkta izriet, ka pašvaldības autonomajās funkcijās ietilpst gādāt par iedzīvotāju izglītību un nodrošināt veselības aprūpes pieejamību pašvaldības administratīvajā teritorijā. No minētajām funkcijām izriet arī pašvaldības tiesības sniegt finansiālu atbalstu studentiem, kas studē specialitātēs, kas nepieciešamas Jēkabpils pilsētai. Saistošo noteikumu mērķis ir sekmēt Jēkabpils studējošās jaunatnes atgriešanos Jēkabpilī, intelektuālo spēju attīstību, piesaistīt Jēkabpils pilsētas pašvaldībā kvalificētus speciālistus.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā piešķir un apmaksā studiju maksu rezidentam, studiju maksas piešķiršanas kritērijus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošajos noteikumos noteiktās kārtības izpildei Jēkabpils pilsētas dome gadskārtējā pašvaldības budžetā plānos līdzekļus, kas nepieciešami rezidentu studiju maksas piešķiršanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāStudiju maksas piešķiršana veicinās SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" kvalificētu speciālistu piesaisti un slimnīca iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmPrivātpersona par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas notikušas ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca".
Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils pilsētā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 27Pieņemts: 08.09.2016.Stājas spēkā: 22.09.2016.Zaudē spēku: 03.10.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 183, 21.09.2016. OP numurs: 2016/183.5
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
284859
22.09.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"