Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Liepājas pilsētas domes 2021. gada 19. augusta saistošos noteikumus Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā".
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Liepājā 2016.gada 25.februārī (prot. Nr.2, 2.§)
Par apbedīšanas pabalstu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka apbedīšanas pabalsta apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt apbedīšanas pabalstu.

2. Apbedīšanas pabalsts ir paredzēts ar personas apbedīšanu saistītu izdevumu daļējai segšanai.

3. Apbedīšanas pabalstu piešķir un izmaksā Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests).

4. Apbedīšanas pabalstu ir tiesības saņemt personai, kura faktiski uzņēmusies apbedīšanu:

4.1. ja mirusi persona, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā, un par šo personu nav tiesību saņemt valsts apbedīšanas pabalstu;

4.2. ja mirusi persona, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā, un par šo personu piešķirtā valsts apbedīšanas pabalsta apmērs ir mazāks par noteikumu 5.punktā noteikto apbedīšanas pabalsta apmēru.

5. Apbedīšanas pabalsta apmērs ir līdz 300 euro un tas ietver izdevumus par šādiem apbedīšanas pakalpojumiem:

5.1. zārka iegāde;

5.2. morga pakalpojumi;

5.3. transporta pakalpojumi;

5.4. pakalpojumi kapsētā (kapa rakšana, instrumentu noma, dvieļu komplekta izmantošana, nesēju - racēju pakalpojumi).

6. Noteikumu 4.2.apakšpunktā noteiktajā gadījumā apbedīšanas pabalstu piešķir atbilstoši starpībai starp noteikumu 5.punktā noteikto apbedīšanas pabalsta apmēru un valsts piešķirto apbedīšanas pabalstu.

7. Apbedīšanas pabalsta saņemšanai, pabalsta pieprasītājs Sociālajā dienestā uzrāda personu apliecinošu dokumentu, iesniedz iesniegumu un apbedīšanas izdevumus apliecinošus dokumentus (kases čeks, stingrās uzskaites kvīts vai faktūrrēķins).

8. Ja pabalsta pieprasītājam nav tiesību saņemt apbedīšanas pabalstu, Sociālais dienests pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu, norādot atteikuma pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

9. Sociālā dienesta lēmumu var apstrīdēt Liepājas pilsētas domē. Liepājas pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

10. Apbedīšanas pabalstu Sociālas dienests pārskaita pabalsta saņēmēja kontā, izmaksā kredītiestādē vai pārskaita pakalpojuma sniedzēja kontā saskaņā ar preču pavadzīmi - rēķinu.

11. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
Saistošo noteikumu "Par apbedīšanas pabalstu"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAr Liepājas pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.23 "LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS KAPSĒTU DARBĪBAS UN UZTURĒŠANAS SAISTOŠIE NOTEIKUMI" atzīti par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2005.gada 25.augusta saistošie noteikumi Nr.18 "PAR VIENREIZĒJU APBEDĪŠANAS PABALSTU", kuri noteica kārtību, kādā tiek pieprasīts un piešķirts vienreizējs sociālās palīdzības pabalsts apbedīšanas izdevumu segšanai. Saistošie noteikumi Nr.18 paredzēja apbedīšanas pabalsta izmaksu personai, kura uzņēmusies apbedīšanu, ja mirusi persona, kurai nav tiesības uz valsts apbedīšanas pabalstu.

Ir nepieciešams arī turpmāk nodrošināt materiālu atbalstu, daļēji kompensējot apbedīšanas izdevumus, personām, kuras uzņēmušās apbedīšanu, ja mirusi persona, par kuru nav tiesību saņemt valsts apbedīšanas pabalstu. Vienlaicīgi ir nepieciešams nodrošināt vienlīdzīgas tiesības saņemt apbedīšanas pabalstu arī personām, kuras uzņēmušās apbedīšanu, ja mirusi persona, par kuras apbedīšanu piešķirtā valsts apbedīšanas pabalsta apmērs ir mazāks par pašvaldības noteiktā apbedīšanas pabalsta apmēru, izmaksājot pabalsta starpību.

Līdz ar to, ir nepieciešams apstiprināt jaunus saistošos noteikumus, turpmāk – noteikumu projekts.

2. Īss projekta satura izklāstsNoteikumu projekts paredz:

1) noteikt, ka apbedīšanas pabalstu būs tiesības saņemt personai, kura faktiski uzņēmusies apbedīšanu:

– ja mirusi persona, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā un par šo personu nav tiesību saņemt valsts apbedīšanas pabalstu;

– ja mirusi persona, kuras pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā, un par šo personu piešķirtā valsts apbedīšanas pabalsta apmērs ir mazāks par pašvaldības noteikto apbedīšanas pabalsta apmēru;

2) noteikt apbedīšanas pabalsta apmēru līdz 300 euro, bet gadījumā, ja ir piešķirts valsts apbedīšanas pabalsts, pašvaldības apbedīšanas pabalstu piešķir atbilstoši starpībai starp pašvaldības noteikto apbedīšanas pabalsta apmēru un valsts piešķirto apbedīšanas pabalstu;

3) noteikt pabalsta pieprasīšanas un izmaksas kārtību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuApbedīšanas pabalsta izmaksai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) 2016.gada budžetā ir paredzēti 15000 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijāNav tiešas ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas domes mājas lapā www.liepaja.lv.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par apbedīšanas pabalstu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 25.02.2016.Stājas spēkā: 11.03.2016.Zaudē spēku: 01.10.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 49, 10.03.2016. OP numurs: 2016/49.22
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
280805
11.03.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"