Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Liepājā 2016.gada 28.janvārī (prot. Nr.1, 2.§)
Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2016.gadā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta pirmo, 11, trešo un ceturto daļu
I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā piešķir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus atsevišķām nodokļu maksātāju kategorijām par Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā esošo nekustamo īpašumu.

2. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāja (turpmāk – nodokļa maksātājs) atbilstību šo Noteikumu nosacījumiem izvērtē un lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu pieņem Liepājas pilsētas pašvaldības Nodokļu administrācija (turpmāk – Nodokļu administrācija).

3. Bērns šo Noteikumu izpratnē ir persona līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, bet, ja tā turpina mācības vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē, tad līdz dienai, kad persona sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā.

4. Pamata deklarētā dzīvesvieta Noteikumu izpratnē ir personas dzīvesvieta, kas deklarēta atbilstoši Dzīvesvietas deklarēšanas likumam un kas nav personas papildu adrese Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē.

II. NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA MAKSĀTĀJU KATEGORIJAS, KURAS VAR SAŅEMT NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA ATVIEGLOJUMU

5. Atvieglojumus taksācijas gadam nosaka nodokļa, kas aprēķināts saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta prasībām, maksātājiem:

5.1. 70% apmērā personām, kurām ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) lēmumu piešķirts maznodrošinātas personas vai ģimenes statuss;

5.2. 50% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas personām, kuru aprūpē taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un, ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem (atvieglojumu piemēro arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai īrnieks ir kāds no šajā apakšpunktā minētajiem bērniem);

5.3. 50% apmērā politiski represētajai personai vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par Liepājas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu, par kuru persona ir noslēgusi īres vai nomas līgumu ar pašvaldību;

5.4. 90% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas kapitālsabiedrībām, kurās Liepājas pilsētas pašvaldībai pieder kapitāla daļas un kuras veic pašvaldības deleģētos uzdevumus sporta jomā;

5.5. 90% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas kapitālsabiedrībām, kurās Liepājas pilsētas pašvaldībai pieder kapitāla daļas un kuras veic pašvaldības deleģētos uzdevumus kultūras jomā pašvaldībai piederošajos nekustamajos īpašumos;

5.6. 90% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa summas personām, kuras savu saimniecisko darbību veic Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošajās izglītības iestāžu telpās, nodrošinot izglītības iestāžu audzēkņu komplekso ēdināšanu;

5.7. 90% apmērā no aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa summas nodokļa maksātājiem (nomniekiem) par Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošajām ēkām (telpu grupām), kas tiek izmantotas (iznomātas) organizācijas (biedrības vai nodibinājuma), kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, darbības nodrošināšanai;

5.8. 70% apmērā no aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa summas Liepājas pilsētā esošo vēsturisko ēku (ēka, kas būvēta laikā līdz 1940.gadam) īpašniekiem (tiesiskajiem valdītājiem), ja ir veikta ēkas pilna fasāžu restaurācija vai atjaunošana vai pārbūve.

III. KĀRTĪBA, KĀDĀ TIEK PIEŠĶIRTI ATVIEGLOJUMI

6. Personai, kurai saskaņā ar šo Noteikumu 5.1.apakšpunkta nosacījumiem ir tiesības uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus par to periodu, kurā nodokļu maksātājs atbilst maznodrošinātas personas vai ģimenes statusam, balstoties uz Sociālā dienesta datiem par personas atbilstību šo Noteikumu nosacījumiem.

7. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.3., 5.7. un 5.8.apakšpunktā, atvieglojumus piešķir ar nākamo mēnesi pēc nepieciešamo dokumentu iesniegšanas, ja persona atbilst šo Noteikumu nosacījumiem.

8. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.2. un 5.3.apakšpunktā, piešķir atvieglojumus par šādiem nekustamā īpašuma objektiem:

8.1. par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi;

8.2. par telpu grupām, kuru funkcionālā izmantošana ir saistīta ar dzīvošanu (garāžām, autostāvvietām, pagrabiem, noliktavām un saimniecības telpām), un tām piekritīgo zemi.

9. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.3.apakšpunktā, atvieglojumus piešķir par nekustamo īpašumu, kas ir personas pamata deklarētā dzīvesvieta Liepājas pilsētā un netiek izmantots saimnieciskajā darbībā, izīrēts vai iznomāts.

10. Nodokļu atvieglojumus 5.4. un 5.5.apakšpunktā minētajām personām piešķir par taksācijas gadu, ja ir noslēgts deleģēšanas līgums ar Liepājas pilsētas pašvaldību.

11. Nodokļu atvieglojumus 5.6.apakšpunktā minētajām personām piešķir par taksācijas gadu, ja ir spēkā telpu nomas līgums ar Liepājas pilsētas pašvaldību.

12. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.7.apakšpunktā, atvieglojumus piešķir, ja ir spēkā nomas līgums ar Liepājas pilsētas pašvaldību, organizācijai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss un ēka (telpu grupa) tiek izmantota sabiedriskā labuma darbības jomā.

13. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.8.apakšpunktā, atvieglojumus piešķir par ēkām, ja tajās nav notikušas nesaskaņotas pārbūves un kurās šo Noteikumu 5.8.apakšpunktā norādītie būvdarbi veikti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un pabeigti (tas ir, būvdarbi pieņemti ekspluatācijā vai veikta atzīme ēkas fasādes apliecinājuma kartē par būvdarbu pabeigšanu) 2015.gadā.

14. Personām, kuras minētas šo Noteikumu 5.7. un 5.8.apakšpunktā, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi netiek piešķirti, ja ir nekustamā īpašuma nodokļa parādi Liepājas pilsētas pašvaldības budžetam par iepriekšējiem taksācijas gadiem.

15. Ja personai ir tiesības saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus uz likuma un saistošo noteikumu pamata, Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus atbilstoši vienam, personai vislabvēlīgākajam, nosacījumam.

16. Par atvieglojumu piešķiršanu Nodokļu administrācija paziņo nodokļa maksātājam nosūtot administratīvo aktu – nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu.

IV. ATVIEGLOJUMU PIEŠĶIRŠANAI NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI

17. Noteikumu 5.1.apakšpunktā minētajām personām nav jāiesniedz iesniegums Nodokļu administrācijā.

18. Nodokļu maksātāju kategorijām, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji un pretendē uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, Liepājas pilsētas pašvaldībā jāiesniedz "Uzskaites veidlapa par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta piešķiršanai", kas apstiprināta ar Ministru kabineta 2014.gada 2.decembra noteikumiem Nr.740 "De minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un uzskaites veidlapu paraugi".

19. Lai izvērtētu atvieglojumu piešķiršanu, nodokļa maksātāji, kuri atbilst šo Noteikumu 5.3., 5.7. un 5.8.apakšpunktā minētajai nodokļa maksātāja kategorijai, līdz taksācijas gada 1.decembrim, bet nodokļa maksātāji, kuri atbilst šo Noteikumu 5.2., 5.4. – 5.6.apakšpunktā minētajai nodokļa maksātāja kategorijai, līdz taksācijas gada 31.decembrim, iesniedz Liepājas pilsētas pašvaldībā motivētu iesniegumu, kuram pievieno:

19.1. Noteikumu 5.2.apakšpunktā minētā nodokļa maksātāju kategorija – izziņu no mācību iestādes, kas apliecina, ka bērns mācās vispārējā vidējās vai profesionālās izglītības iestādē. Par bērniem, kuri iegūst izglītību Liepājas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, izziņa nav jāiesniedz, informācija tiks iegūta no Liepājas pilsētas pašvaldības rīcībā esošo informācijas sistēmu datiem;

19.2. Noteikumu 5.3.apakšpunktā minētā nodokļa maksātāju kategorija – politiski represētās personas apliecības kopiju;

19.3. Noteikumu 5.4., 5.5. un 5.7.apakšpunktā (ja nodokļa maksātājs īpašumā veic saimniecisko darbību) minētā nodokļa maksātāju kategorija – de minimis atbalsta uzskaites veidlapu, saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem;

19.4. Noteikumu 5.6.apakšpunktā minētā nodokļa maksātāju kategorija – nomas līguma kopiju un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem;

19.5. Noteikumu 5.8.apakšpunktā minētā nodokļa maksātāju kategorija (ja nodokļa maksātājs veic saimniecisko darbību) – de minimis atbalsta uzskaites veidlapu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem. Aktu par būves pieņemšanu ekspluatācijā vai ēkas fasādes apliecinājuma karti ar atzīmi par būvdarbu pabeigšanu Nodokļu administrācija iegūst Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS BŪVVALDE".

20. Nodokļu administrācijai ir tiesības pārbaudīt datus par nodokļa maksātāju, izmantojot Liepājas pilsētas pašvaldībai pieejamās datu bāzes un pieprasīt papildu informāciju pašvaldības iestādēs.

V. TIESĪBU ZAUDĒŠANA UZ ATVIEGLOJUMIEM

21. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs ir atbildīgs par Noteikumos paredzētajā kārtībā sniegto ziņu patiesumu.

22. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāja tiesības uz Noteikumos paredzētajā kārtībā piešķirtajiem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem izbeidzas ar nākamo kalendāro mēnesi:

22.1. pēc 5.1., 5.2. un 5.3.apakšpunktā minētā attiecīgā ģimenes (personas) statusa zaudēšanas;

22.2. pēc 5.6.apakšpunktā minētā nomas līguma izbeigšanas;

22.3. pēc 5.7.apakšpunktā minētā attiecīgā sabiedriskā labuma organizācijas statusa zaudēšanas;

22.4. pēc komercsabiedrības, individuālā komersanta vai fiziskas personas pasludināšanas par maksātnespējīgu.

23. Nodokļa maksātājs, saņemot Nodokļu administrācijas nosūtīto nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu vai motivēto atteikumu, var:

23.1. apstrīdēt, vēršoties pie Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja;

23.2. Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
Saistošo noteikumu "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2016.gadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsLikuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punkts nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldība var izdot saistošos noteikumus.

Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta ceturtā daļa paredz, ka pašvaldība var izdot saistošus noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām 25%; 50%; 70% vai 90% apmērā.

Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta pirmās daļas 1.apakšpunkts paredz, ka pašvaldība piešķir nodokļa atvieglojumu nodokļa maksātājiem, kuriem tā ir piešķīrusi trūcīgas vai maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu, trūcīgām personām – 90% no aprēķinātās nodokļa summas un maznodrošinātām personām – līdz 90% no aprēķinātās nodokļa summas par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusam, attiecībā uz šā likuma 3.panta pirmās daļas 2.punktā un 12 daļā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem un tiem piekritīgo zemi. Pašvaldībai ir jānosaka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu likme personām, kurām piešķirts maznodrošinātas personas (ģimenes) statuss. Atvieglojumi tiek piešķirti nodokļa maksātāju kategorijai – maznodrošinātām personām. Atvieglojumu piemērošana nepalielina nodokļu ieņēmumus, administrēšanai nav nepieciešami ievērojami izdevumi, jo informācija no Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) par maznodrošinātas personas statusu tiek saņemta elektroniski.

No 2013.gada 1.janvāra stājās spēkā grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", kas paredz nodokļa atvieglojumu piešķiršanu jaunai nodokļu maksātāju kategorijai – daudzbērnu ģimenēm (personām, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem). Faktiski lielākā daļa bērnu 18 gadu vecumā vēl turpina mācības vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādēs. Tādēļ šie saistošie noteikumi nosaka vecuma slieksni – līdz bērns sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā, tādējādi palielinot atvieglojuma saņēmēju loku;

Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta otrā daļa paredz, ka politiski represētajām personām par zemi, kā arī par šā likuma 3.panta pirmās daļas 2.punktā un 12 daļā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem, kas ir šo personu īpašumā vai valdījumā, nekustamā īpašuma nodokļa summa ir samazināma par 50%, ja nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā. Ja nekustamais īpašums daļēji tiek izmantots saimnieciskajā darbībā, šai daļai nodokļa samazinājums netiek piemērots. Iepriekš minētos atvieglojumus ir tiesīgi pieprasīt arī pašvaldības dzīvokļu īrnieki, jo 2015.gada 13.augustā ir pieņemti Liepājas pilsētas domes (turpmāk – Dome) saistošie noteikumi Nr.17 "PAR NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA PIEMĒROŠANU LIEPĀJAS PILSĒTAS ADMINISTRATĪVAJĀ TERITORIJĀ 2016.GADĀ" (publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 2015.gada 16.septembrī), kur noteikts, ka pašvaldības dzīvokļu īrnieki ir nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji.

Lai nodrošinātu efektīvu un kvalitatīvu sporta infrastruktūras (stadionu) apsaimniekošanu, Liepājas pilsētas pašvaldība slēdz Deleģēšanas līgumu ar pašvaldības kapitālsabiedrību, kura pilda no likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 6.punktā ietilpstošās autonomās funkcijas izrietošu uzdevumu – sporta infrastruktūras apsaimniekošanu.

Lai nodrošinātu efektīvu un kvalitatīvu pašvaldībai piederošu kultūras pasākumiem paredzētu ēku apsaimniekošanu, Liepājas pilsētas pašvaldība slēdz Deleģēšanas līgumu ar pašvaldības kapitālsabiedrībām, kuras pilda no likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 5.punktā ietilpstošās autonomās funkcijas izrietošu uzdevumu – organizatoriska un finansiāla palīdzība kultūras iestādēm un pasākumiem.

Ministru kabinets 2014.gada 16.decembrī pieņēma noteikumus Nr.760 "Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā biedrībai un nodibinājumam piederošās ēkas un inženierbūves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli" (stājās spēkā ar 2016.gada 1.janvāri). Pašvaldība vēlas sniegt atbalstu sabiedriskā labuma organizācijām, kuras nomā pašvaldībai piederošas ēkas (telpu grupas) savai sabiedriskā labuma darbības veikšanai.

Pašvaldība vēlas atbalstīt un veicināt valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļu saglabāšanu sabiedrības interesēs un uzlabot Liepājas pilsētas iedzīvotāju dzīves vides kvalitāti.

Nosakot nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, pašvaldība ir ievērojusi likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.1 panta pirmās daļas 1., 2. un 3.punktā noteiktos principus.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošo noteikumu projekts paredz:

1. Nodokļa atvieglojumus piemēros par nekustamo īpašumu, tātad par zemi un ēkām, nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuriem ar Sociālā dienesta lēmumu piešķirts maznodrošinātas personas (ģimenes) statuss. Maznodrošinātām personām paredzēti atvieglojumi 70% apmērā (maznodrošinātas personas (ģimenes) statuss tiek piešķirts, pamatojoties uz Domes 2010.gada 18.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.5 "PAR ĢIMENES VAI ATSEVIŠĶI DZĪVOJOŠAS PERSONAS ATZĪŠANU PAR MAZNODROŠINĀTU LIEPĀJAS PAŠVALDĪBĀ", kuri stājās spēkā 2010.gada 31.martā)

2. Nodokļa atvieglojumus 50% apmērā piemēros nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem – personām, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni (līdz bērns sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā) par īpašumu (zemi un ēkām), kas ir minēto personu deklarētā dzīvesvieta.

3. Nodokļa atvieglojumus 50% apmērā piemēros politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par Liepājas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu, par kuru persona ir noslēgusi īres vai nomas līgumu ar pašvaldību. Atvieglojumi tiks piemēroti ar nākamo mēnesi pēc iesnieguma saņemšanas par Liepājas pilsētā esošo īpašumu, kura ir personas deklarētā dzīves vieta.

4. Nodokļa atvieglojumus no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas 90% apmērā kapitālsabiedrībām, kurās Liepājas pilsētas pašvaldībai pieder kapitāla daļas un kuras veic pašvaldības deleģētos uzdevumus sporta vai kultūras jomā.

5. Nodokļa atvieglojumus no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas 90% apmērā par pašvaldības izglītības iestāžu telpām, kuras tiek izmantotas audzēkņu kompleksajai ēdināšanai.

6. Nodokļa atvieglojumus no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas 90% apmērā sabiedriskā labuma organizācijām, kuras nomā pašvaldībai piederošas ēkas (telpu grupas) savas darbības nodrošināšanai sabiedriskā labuma jomā.

7. Nodokļa atvieglojumus no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas 70% apmērā Liepājas pilsētā esošo valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļu, tai skaitā valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa – Liepājas pilsētas vēsturiskā centra ēku īpašniekiem (tiesiskajiem valdītājiem), ja ir veikta ēkas pilna restaurācija vai atjaunošana vai pārbūve.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu1. Prognozējam, ka 2016.gadā piešķirtie atvieglojumi maznodrošinātām personām samazinās prognozētos budžeta ieņēmumus ne vairāk kā par ~56000 EUR (2015.gadā piešķirti atvieglojumi 3330 personām 55061,55 euro apmērā). Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti tikai par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst maznodrošinātas personas statusam un ne visām maznodrošinātām personām ir īpašumi vai īres līgumi.

2. 2015.gadā piešķirti atvieglojumi 480 daudzbērnu ģimenēm 11852 euro apmērā, 2016.gadā atvieglojumu summu prognozējam tajā pašā apmērā.

3. 2015.gadā piešķirti kopējie atvieglojumi 185 politiski represētām personām 8367 euro apmērā, 2016.gadā atvieglojumu summu prognozējam tajā pašā apmērā.

4. 2015.gadā piešķirti atvieglojumi kapitālsabiedrībai, kura veic pašvaldības deleģētos uzdevumus sporta jomā 13491 euro apmērā.

2016.gadā atvieglojumus paredzam iepriekšējā gada līmenī kapitālsabiedrībām, kuras veic pašvaldības deleģētos uzdevumus sporta jomā 13491 euro, bet kultūras jomā – 34120,35 euro apmērā.

5. 2016.gadā paredzamie nodokļa atvieglojumi par pašvaldības izglītības iestāžu telpām, kuras tiek izmantotas audzēkņu kompleksajai ēdināšanai ir 1878,99 euro (90%).

6. 2016.gadā prognozējam nodokļa atvieglojumus 6782 euro apmērā 20 sabiedriskā labuma organizācijām, kuras nomā pašvaldībai piederošas ēkas (telpu grupas) savas darbības nodrošināšanai sabiedriskā labuma jomā.

7. 2016.gadā prognozējam nodokļa atvieglojumus 4278,39 euro apmērā (70%) valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļiem (pieņemšanas-nodošanas akts parakstīts 2015.g.).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un apstiprināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pēc tam tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.

Liepājas pilsētas pašvaldības Nodokļu administrācija (turpmāk – Nodokļu administrācija) saņem informāciju no Sociālā dienesta par personām un periodiem, kurām ar Sociālā dienesta lēmumu piešķirts maznodrošinātas personas (ģimenes) statuss. Pēc informācijas saņemšanas Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem un nosūta nodokļa pārrēķinu – maksāšanas paziņojumu. Nodokļa maksātājiem pašiem iesniegumi par atvieglojumu piemērošanu pašvaldībā nav jāiesniedz.

Personām ar 3 un vairāk bērniem (no 18 gadiem līdz 20 gadu vecuma sasniegšanai), kuras atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, nodokļa atvieglojumu saņemšanai jāiesniedz rakstisks iesniegums Nodokļu administrācijai, nepieciešamības gadījumā pievienojot dokumentus, kas apliecina, ka persona turpina mācības.

Pēc represēto personu iesniegumu saņemšanas Nodokļu administrācija veiks nekustamā īpašuma nodokļa pārrēķinu, piešķirot atvieglojumus ar nākamo mēnesi, un nosūtīs maksāšanas paziņojumu.

Kapitālsabiedrībām, kuras veic pašvaldības deleģētos uzdevumus sporta vai kultūras jomā, ja noslēgts deleģēšanas līgums un iesniegts iesniegums un de minimis atbalsta uzskaites veidlapa, atvieglojumus piešķir ar nākamo mēnesi pēc deleģējuma līguma noslēgšanas.

Par pašvaldības izglītības iestāžu telpām, kuras tiek izmantotas audzēkņu kompleksajai ēdināšanai, sabiedriskā labuma organizācijām, kuras atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām un ēku – valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļu īpašniekiem, piešķir pēc motivēta iesnieguma saņemšanas. Pēc iesnieguma saņemšanas Nodokļu administrācija veiks nekustamā īpašuma nodokļa pārrēķinu un nosūtīs maksāšanas paziņojumu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas nav notikušas.
Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2016.gadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 28.01.2016.Stājas spēkā: 01.03.2016.Zaudē spēku: 01.01.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 41, 29.02.2016. OP numurs: 2016/41.6
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
280560
01.03.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"