Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2017. gada 16. augusta noteikumus Nr. 485 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība augļu, dārzeņu un piena piegādei izglītības iestādēm".
Ministru kabineta noteikumi Nr. 521

Rīgā 2015. gada 8. septembrī (prot. Nr. 45 81. §)
Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5. panta ceturto un septīto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs (turpmāk – atbalsts) saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 17. decembra Regulas (ES) Nr. 1308/2013, ar ko izveido lauksaimniecības produktu tirgu kopīgu organizāciju un atceļ Padomes Regulas (EEK) Nr. 922/72, (EEK) Nr. 234/79, (EK) Nr. 1037/2001 un (EK) Nr. 1234/2007, 26. pantu, Eiropas Komisijas 2008. gada 10. jūlija Regulu (EK) Nr. 657/2008, ar ko nosaka sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērot Padomes Regulu (EK) Nr. 1234/2007 attiecībā uz Kopienas atbalstu piena un dažu piena produktu piegādē izglītības iestāžu skolēniem (turpmāk – regula Nr. 657/2008), un Padomes 2013. gada 16. decembra Regulas (ES) Nr. 1370/2013 par konkrēta atbalsta un kompensāciju noteikšanas pasākumiem saistībā ar lauksaimniecības produktu tirgu kopīgo organizāciju 6. pantu.

2. Atbalsta piešķiršana, administrēšana un uzraudzība ir Lauku atbalsta dienesta (turpmāk – dienests) pārziņā.

II. Nosacījumi valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanai un atbalsta pretendentu apstiprināšanas kārtība

3. Atbalstu piešķir par regulas Nr. 657/2008 I pielikumā minēto I un II kategorijas produktu piegādi izglītojamiem regulas Nr. 657/2008 2. pantā minētajās vispārējās izglītības iestādēs, paredzot valsts līdzfinansējumu saskaņā ar šo noteikumu 7. un 8. punktu.

4. Atbalsta pretendents (turpmāk – pretendents) ir regulas Nr. 657/2008 6. panta 2. punktā minētā persona, kura ir reģistrēta vienotajā zemkopības nozares informācijas sistēmā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par vienoto zemkopības nozares informācijas sistēmu un kurai ir izsniegts dienesta apstiprinājums šo noteikumu 3. punktā minēto produktu piegādei.

5. Lai saņemtu šo noteikumu 4. punktā minēto apstiprinājumu, pretendents iesniedz dienestā iesniegumu (1. pielikums). Dienests piecu darbdienu laikā pēc minētā iesnieguma saņemšanas apstiprina pretendentu.

6. Pretendents, kas ir atvasināta publiska persona, šo noteikumu 3. punktā minētos produktus atbalsta periodā piegādā vispārējās izglītības iestādēm saskaņā ar normatīvajiem aktiem publisko iepirkumu jomā, ja vien šie noteikumi nenosaka citu kārtību.

7. Šo noteikumu 3. punktā minēto valsts līdzfinansējumu piešķir par termiski apstrādāta piena bez piedevām un aromatizētājiem (turpmāk – piens) piegādi pirmsskolas izglītības iestāžu un 1.–9. klases izglītojamiem, ja piens:

7.1. ražots atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām un to apliecina bioloģiskās lauksaimniecības jomu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktās kontroles institūcijas izsniegts sertifikāts vai izziņa par pārejas perioda uz bioloģisko lauksaimniecību uzsākšanu vai arī ražots atbilstoši nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām un to apliecina Pārtikas un veterinārā dienesta sertifikāts, kas izsniegts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par prasībām pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtību;

7.2. no ražošanas vietas līdz attiecīgajai izglītības iestādei transportēts ne tālāk par 250 kilometriem;

7.3. izglītojamiem izglītības iestādēs tiek izdalīts bez maksas.

III. Valsts līdzfinansējuma aprēķināšanas kārtība

8. Lai noteiktu valsts līdzfinansējuma likmi:

8.1. Lauksaimniecības datu centrs kārtējā ceturksnī līdz tā pēdējā mēneša piecpadsmitajam datumam aprēķina un nosūta dienestam valsts vidējo svaigpiena iepirkuma cenu nākamajam ceturksnim, ņemot vērā triju iepriekšējo mēnešu svaigpiena iepirkuma cenas, kas apkopotas atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā tiek vākta un apkopota informācija par lauksaimniecības produktu cenām un tirdzniecības apjomiem;

8.2. zemkopības ministra izveidota komisija, kurā iekļauti Zemkopības ministrijas, dienesta, Lauksaimniecības datu centra, Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji (turpmāk – komisija), nosaka pārējo izmaksu apmēru un maksimālo atbalsta apmēru katram mācību gadam.

9. Dienests reizi ceturksnī, ņemot vērā valsts vidējo svaigpiena iepirkuma cenu kārtējā ceturksnī un pārējās izmaksas, kā arī lai kompensētu piemaksu par pienu, kas ražots atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām, un pievienotās vērtības nodokli, nosaka valsts līdzfinansējuma apmēru par vienu litru piena (turpmāk – likme):

9.1. iepakojumā, ne lielākā par 250 mililitriem;

9.2. iepakojumā, kas lielāks par 250 mililitriem.

10. Ja atbalsta apmērs pārsniedz maksimālo atbalsta apmēru, valsts līdzfinansējuma likmi samazina par pārsniegto daļu.

(Grozīts ar MK 06.12.2016. noteikumiem Nr. 764)

11. Dienests oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicē:

11.1. valsts līdzfinansējuma likmi nākamajam ceturksnim – līdz kārtējā ceturkšņa pēdējā mēneša divdesmit piektajam datumam;

11.2. pārējo izmaksu un maksimālā atbalsta apmēru – katru gadu līdz 15. jūlijam.

12. Komisija reizi mācību gadā pēc dienesta vai vismaz triju atbalsta pretendentu rakstiska pieprasījuma saņemšanas ir tiesīga pārskatīt kārtējam mācību gadam piemērojamo pārējo izmaksu un maksimālā atbalsta apmēru.

13. Dienests piecu darbdienu laikā pēc komisijas lēmuma pieņemšanas to publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Pārskatīto pārējo izmaksu vai maksimālā atbalsta apmēru piemēro, sākot ar nākamo mēnesi pēc publikācijas dienas.

IV. Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas un uzraudzības kārtība

14. Lai saņemtu atbalstu, pretendents dienestā iesniedz:

14.1. iesniegumu atbalsta saņemšanai par iepriekšējo kalendāra mēnesi (2. pielikums) (turpmāk – atbalsta iesniegums);

14.2. kopiju vispārējās izglītības iestādes apliecinājumam (3. pielikums) par to, ka tā pildīs šajos noteikumos noteiktās atbalsta programmas prasības un norādīs izglītojamo skaitu un mācību dienu skaitu izglītības iestādē, ja pretendents iesniegumu par attiecīgo izglītības iestādi kārtējā mācību gada laikā iesniedz pirmo reizi. Vispārējās izglītības iestāde minēto apliecinājumu sagatavo divos eksemplāros. Viens apliecinājuma eksemplārs glabājas vispārējās izglītības iestādē, bet otru atdod pretendentam;

14.3. vispārējās izglītības iestādei piegādāto produktu pavaddokumentu atvasinājumus vai to kopsavilkumu, kurā atbilstoši pavaddokumentu atvasinājumiem norāda vismaz šādu informāciju:

14.3.1. piegādes dokumenta datumu un numuru;

14.3.2. piegādātā produkta veidu, daudzumu un mērvienību;

14.3.3. cenu par mērvienību;

14.3.4. piegādātā produkta ražotāju;

14.3.5. vispārējās izglītības iestādes nosaukumu.

15. Izdevumi par šo noteikumu 3. punktā minēto produktu izdalīšanu izglītojamiem izglītības iestādē no iesniegumā norādītās kopējās atbalsta summas bez pievienotās vērtības nodokļa un šo noteikumu 17.2 punktā minētā palielinājuma veido:

15.1. ne vairāk kā trīs procentus – par pienu iepakojumā, ne lielākā par 250 mililitriem;

15.2. ne vairāk kā septiņus procentus – par pienu iepakojumā, kas lielāks par 250 mililitriem.

(Grozīts ar MK 06.12.2016. noteikumiem Nr. 764)

16. Ja dienests konstatē, ka ir pārsniegts šo noteikumu 15. punktā minēto izdevumu apmērs, tas, aprēķinot izmaksājamo atbalsta summu, piemēro proporcionālu samazinājumu.

17. Dienests triju mēnešu laikā pēc pareizi aizpildīta un derīga atbalsta iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par atbalsta izmaksu un saskaņā ar regulas Nr. 657/2008 12. pantu izmaksā atbalstu.

17.1 Lauksaimniecības datu centrs katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam informē dienestu par valsts vidējo svaigpiena iepirkuma cenu iepriekšējā mēnesī, kas noteikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā tiek vākta un apkopota informācija par lauksaimniecības produktu cenām un tirdzniecības apjomiem.

(MK 06.12.2016. noteikumu Nr. 764 redakcijā, sk. 30.1 punktu)

17.2 Ja šo noteikumu 17.1 punktā minētā cena mēnesī, par kuru iesniegts atbalsta iesniegums, vismaz par 12 procentiem pārsniedz valsts vidējo svaigpiena iepirkuma cenu attiecīgajam ceturksnim, atbalstu palielina par cenas starpību uz visu atbalsta iesniegumā apstiprināto piena daudzumu, nepārsniedzot maksimālo atbalsta apmēru.

(MK 06.12.2016. noteikumu Nr. 764 redakcijā, sk. 30.1 punktu)

17.3 Dienests katru mēnesi līdz divdesmit piektajam datumam savā tīmekļvietnē publisko informāciju par starpību procentos starp vidējo svaigpiena iepirkuma cenu iepriekšējā mēnesī un vidējo svaigpiena iepirkuma cenu attiecīgajam ceturksnim un par atbalsta palielinājumu, kas paredzēts par vienu litru piena un saskaņā ar šo noteikumu 17.2 punktu tiek piemērots atbalsta iesniegumiem par iepriekšējo mēnesi.

(MK 06.12.2016. noteikumu Nr. 764 redakcijā, sk. 30.1 punktu)

17.4 Ja pretendents nav piena pārstrādes uzņēmums, tas šo noteikumu 17.2 punktā minēto atbalsta palielinājumu vienlaikus ar norēķiniem par piegādātajiem piena produktiem pilnā apmērā pārskaita piena pārstrādes uzņēmumam, kas piegādājis pienu.

(MK 06.12.2016. noteikumu Nr. 764 redakcijā, sk. 30.1 punktu)

18. Pēc atbalsta maksājuma saņemšanas pretendents šo noteikumu 14.1., 14.3. un 22.1. apakšpunktā minētos dokumentus vai to atvasinājumus glabā piecus gadus un pēc pieprasījuma tos uzrāda dienestam.

19. Ja regulas Nr. 657/2008 6. panta 2. punkta "c" apakšpunktā minētais pretendents ir Pārtikas un veterinārā dienesta atzīts piena pārstrādes uzņēmums, valsts līdzfinansējumu reizi trijos mēnešos tam piešķir šādā kārtībā:

19.1. pēc šo noteikumu 14. punktā minēto dokumentu iesniegšanas pretendents dienestā rakstiski iesniedz valsts līdzfinansējuma maksājuma pieprasījumu triju mēnešu laikposmam;

19.2. dienests 15 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 19.1. apakšpunktā minētā pieprasījuma saņemšanas, ievērojot atbalsta iesniegumā norādīto piegādāto produktu daudzumu, aprēķina valsts līdzfinansējumu laikposmam, kas ietver mēnesi, par kuru iesniegts atbalsta iesniegums, un divus nākamos mēnešus, bet neietver šo noteikumu 17.2 punktā minēto palielinājumu;

19.3. ja pretendents šo noteikumu 19.2. apakšpunktā minētā laikposma pēdējos divos mēnešos piegādā vairāk produktu nekā pirmajā mēnesī, dienests aprēķina un izmaksā pretendentam valsts līdzfinansējuma atlikumu;

19.4. ja pretendents šo noteikumu 19.2. apakšpunktā minētā laikposma pēdējos divos mēnešos piegādā mazāk produktu nekā pirmajā mēnesī, dienests attiecīgo summu ietur no aprēķinātās valsts līdzfinansējuma summas par nākamo piegādes mēnesi.

(Grozīts ar MK 06.12.2016. noteikumiem Nr. 764)

20. Ja piena pārstrādes uzņēmums informē dienestu par to, ka pretendents nav laikus norēķinājies par piegādātajiem piena produktiem, dienests pieprasa pretendentam piecu darbdienu laikā iesniegt maksājumu apliecinošus dokumentus par saņemtajiem piena produktiem laikposmā, par kuru pretendents iesniedzis iesniegumu atbalsta saņemšanai.

21. Ja pretendents maksājumu apliecinošus dokumentus šo noteikumu 19. punktā minētajā termiņā neiesniedz, dienests pieņem lēmumu līdz attiecīgo dokumentu iesniegšanas brīdim pārtraukt atbalsta piešķiršanu pretendentam.

22. Vispārējās izglītības iestāde, kurai pretendents piegādā piena produktus saskaņā ar šiem noteikumiem:

22.1. katru mēnesi, pamatojoties uz izglītojamo apmeklējumu, sagatavo pārskatu par piegādāto piena produktu izdalīšanu (4. pielikums), norādot informāciju par iepirkto un izdalīto piena produktu daudzumu. Pārskatu sagatavo divos eksemplāros. Viens pārskata eksemplārs glabājas vispārējās izglītības iestādē, bet otru iesniedz pretendentam. Ja pretendents ir vispārējās izglītības iestāde, pārskatu sagatavo vienā eksemplārā. Prasība iesniegt noteiktu dokumentu eksemplāru skaitu nav attiecināma, ja dokumentus iesniedz atbilstoši normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu apriti noteiktajām prasībām;

22.2. glabā ēdienkartes piecus gadus pēc to produktu izdalīšanas perioda beigām, kuri izlietoti saskaņā ar attiecīgo ēdienkarti, un pēc pieprasījuma tās uzrāda dienestam;

22.3. atbilstoši šo noteikumu 3. pielikuma 2. daļā minētajai tabulai "Informācija par skolēnu skaitu" informē pretendentu par izglītojamo skaita izmaiņām mēnesī, par kuru sagatavots pārskats par piegādāto produktu izlietojumu.

23. Dienests kontrolē uzskaites dokumentus, kas saistīti ar atbalsta īstenošanu, un veic pretendentu un vispārējās izglītības iestāžu pārbaudi. Dienests par veiktajām pārbaudēm sagatavo kontroles ziņojumu.

24. Piena produktus piegādā un realizē saskaņā ar pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Piegādi attaisnojošajos dokumentos atsevišķā ierakstā norāda atbalsta programmai paredzētos piena produktus.

25. Pārtikas un veterinārais dienests pēc dienesta rakstiska pieprasījuma saņemšanas pārbauda atbalsta programmā iesaistīto vispārējās izglītības iestāžu un pretendentu atbilstību pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un piena produktu atbilstību regulas Nr. 657/2008 3. panta 4. punkta prasībām. Par veiktajām pārbaudēm Pārtikas un veterinārais dienests sagatavo rakstisku pārskatu un nosūta to dienestam.

26. Dienests saskaņā ar regulas Nr. 657/2008 17. pantā noteiktajām prasībām sniedz informāciju Eiropas Komisijai.

V. Noslēguma jautājumi

27. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumus Nr. 106 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 22. nr.; 2012, 22., 123. nr.; 2013, 168. nr.; 2014, 48. nr.; 2015, 14., 30. nr.).

28. Dienesta apstiprinājums, kas piešķirts saskaņā ar Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumiem Nr. 106 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs" ir spēkā.

29. Šajos noteikumos minēto pārējo izmaksu un maksimālā atbalsta apmēru 2015./2016. mācību gadam, kā arī valsts līdzfinansējuma likmi 2015. gada ceturtajam ceturksnim komisija nosaka līdz 2015. gada 25. septembrim.

30. Šo noteikumu 6. punktā minēto prasību piemēro publiskajiem iepirkumiem, kas izsludināti pēc 2015. gada 1. oktobra.

30.1 Šo noteikumu 17.1, 17.2, 17.3 un 17.4 punktā minētās prasības piemēro produktiem, kas piegādāti, sākot ar 2016. gada 1. oktobri.

(MK 06.12.2016. noteikumu Nr. 764 redakcijā)

31. Noteikumi stājas spēkā 2015. gada 1. oktobrī.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministra vietā –
labklājības ministrs Uldis Augulis

1.pielikums

Ministru kabineta
2015. gada 8. septembra
noteikumiem Nr. 521
Iesniegums apstiprinājuma saņemšanai
Lauku atbalsta dienestamAizpilda Lauku atbalsta dienests

Pieteikuma Nr. ____________________

Saņemšanas datums ________________

1. Vispārīgā informācija
 
Komersants, iestāde vai vispārējās izglītības iestāde  
 veids un nosaukums 
Vienotais reģistrācijas Nr. LAD klienta Nr.  
 
Adrese LV- 
 
Tālruņa numurs Faksa numurs  
 
Kontaktpersona Tālruņa numurs  
 
2. Apstiprināšanas nosacījumi
Saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādēm, kuri paredzēti izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs, apņemos:

• piegādāt atbalsta produktus tikai Eiropas Komisijas 2008. gada 10. jūlija Regulas (EK) Nr.  657/2008, ar ko nosaka sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērot Padomes Regulu (EK) Nr.  1234/2007 attiecībā uz Kopienas atbalstu piena un dažu piena produktu piegādē izglītības iestāžu skolēniem, 2. pantā minētajām izglītības iestādēm;

• izmantot atbalsta produktus patēriņam tikai Eiropas Komisijas 2008. gada 10. jūlija Regulas (EK) Nr.  657/2008, ar ko nosaka sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērot Padomes Regulu (EK) Nr.  1234/2007 attiecībā uz Kopienas atbalstu piena un dažu piena produktu piegādē izglītības iestāžu skolēniem, 2. pantā minēto izglītības iestāžu izglītojamiem*;

• izvietot Eiropas skolām paredzētā piena plakātu pie izglītības iestādes galvenās ieejas*;

• uzskaitīt gan atbalsta produktu ražotājus, norādot to nosaukumu un adresi, gan vispārējās izglītības iestādēm piegādāto produktu daudzumu, norādot vispārējās izglītības iestāžu nosaukumu un adresi, un visas piegādes apliecināt ar maksājumus un darījumus apliecinošiem dokumentiem;

• atļaut Lauku atbalsta dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta un Eiropas Savienības audita pārstāvjiem veikt pārbaudes saistībā ar atbalsta programmu par piena produktu piegādi izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs un pēc pieprasījuma uzrādīt tiem apliecinošos dokumentus, kā arī atļaut veikt padziļinātu grāmatvedības pārbaudi un preču fizisko pārbaudi;

• atmaksāt jebkuru neattaisnoti saņemtu atbalsta summu;

• ar atbalsta produktu piegādēm saistīto dokumentāciju vai tās atvasinājumus par periodu, uz kuru attiecas saņemtais atbalsts, glabāt piecus gadus un pēc pieprasījuma uzrādīt tos Lauku atbalsta dienestam;

• uzglabāt ēdienkartes piecus gadus pēc to produktu izdalīšanas perioda beigām, kuri izlietoti saskaņā ar attiecīgo ēdienkarti, un pēc pieprasījuma uzrādīt tās Lauku atbalsta dienestam*;

• norēķināties par atbalsta produktu uzglabāšanu un izdalīšanu skolā.

Apzinos, ka gadījumā, ja neievērošu atbalsta saņemšanas nosacījumus, atbalstu var atteikt vai samazināt tā apmēru, kā arī par apzināti vai neapzināti sniegtu nepatiesu informāciju varu zaudēt apstiprinājumu.

 

Pielikumā:
1. 
2. 

 

Datums   

Izglītības iestādes atbildīgā persona/pilnvarotā persona**:

vārds, uzvārds   
amats   
paraksts   

Z.v.

Piezīmes.

1. * Attiecināms tikai tad, ja atbalsta pretendents ir vispārējās izglītības iestāde.

2. ** Jāpievieno pilnvaras oriģināls.

3.  Dokumenta rekvizītus "datums", "paraksts" un "Z.v." neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministra vietā –
labklājības ministrs Uldis Augulis

2.pielikums

Ministru kabineta
2015. gada 8. septembra
noteikumiem Nr. 521
Iesniegums atbalsta saņemšanai

Lauku atbalsta dienestam

Aizpilda Lauku atbalsta dienests

Pieteikuma Nr. ____________________

Saņemšanas datums ________________

 
Pretendents:
Komersants, iestāde vai vispārējās izglītības iestāde  
 veids un nosaukums 
Vienotais reģistrācijas Nr. LAD klienta Nr.  
 
Adrese LV- 
 
Kontaktpersona Tālruņa numurs  
 
Kontaktpersonas
e-pasta adrese
 Faksa numurs  
 

Svarīgi. Šā iesnieguma neatņemamas sastāvdaļas ir:

• A daļa par Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu;

• B daļa par valsts līdzfinansējuma piešķiršanu;

• C daļa, kurā norādītas visas apgādājamās vispārējās izglītības iestādes, to adrese un piegādātais piena un piena produktu daudzums saskaņā ar produktu kategorijām.

Dati par atbalsta saņēmējiem tiek publiskoti saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 1306/2013 par kopējās lauksaimniecības politikas finansēšanu, pārvaldību un uzraudzību, Komisijas Īstenošanas regulu Nr. 908/2014, ar ko paredz noteikumus par to, kā Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 1306/2013 piemēro attiecībā uz maksājumu aģentūrām un citām struktūrām, finanšu pārvaldību, grāmatojumu noskaidrošanu, noteikumiem par pārbaudēm, nodrošinājumu un pārredzamību, un Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 508/2014 par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu un ar ko atceļ Padomes Regulas (EK) Nr. 2328/2003, (EK) Nr. 861/2006, (EK) Nr. 1198/2006 un (EK) Nr. 791/2007 un Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 1255/2011.

Šā iesnieguma B un C daļā sniegtā informācija tiek izmantota statistikas datu ieguvei un publicēšanai par atbalsta programmas darbības rādītājiem.

Saglabājiet aizpildītā iesnieguma kopiju!

Atbalsta produktu piegādes mēnesis ________________________________________

A daļa. Eiropas Savienības atbalsta aprēķins

KategorijaDaudzums, kg
(1 l x 1,03 = kg)
Atbalsta likme, EUR/kgAtbalsts,
EUR
I kategorija (produkta veids)
1. Termiski apstrādāts piens iepakojumā, ne lielākā par 250 ml
Bioloģiskais 0,1815 
Pārējais 0,1815 
2. Termiski apstrādāts piens iepakojumā, kas lielāks par 250 ml
Bioloģiskais 0,1815 
Pārējais 0,1815 
3. Kefīrs 0,1815 
II kategorija (produkta veids)
  0,1634 

KOPĀ

   

Piezīme. * Saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 8. septembra noteikumu Nr. 521 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk – noteikumi) 15. punktu izdevumi par produktu uzglabāšanu un izdalīšanu no atbalsta iesniegumā norādītās kopējās pieteiktās atbalsta summas veido ne vairāk kā 3 % par pienu iepakojumā, ne lielākā par 250 ml, vai ne vairāk kā 7 % par pienu iepakojumā, kas lielāks par 250 ml.

B daļa. Valsts līdzfinansējuma aprēķins
(paskaidrojumi aizpildīšanai – zem tabulas)

KategorijaDaudzums, l
(1 kg / 1,03 = l)
Atbalsta likme, EUR/l
(tai skaitā PVN)
Atbalsts,
EUR
1. Termiski apstrādāts piens iepakojumā, ne lielākā par 250 ml
Bioloģiskais   
Pārējais   
2. Termiski apstrādāts piens iepakojumā, kas lielāks par 250 ml
Bioloģiskais   
Pārējais   

KOPĀ

   
Apliecinu, ka:

1) par atbalsta programmā pārskata mēnesī izglītojamiem izdalīto termiski apstrādātā piena daudzumu, kas pieteikts valsts līdzfinansējumam, no izglītojamiem netika ieturēta samaksa;

2) izdevumi par produktu izdalīšanu izglītojamiem izglītības iestādēs no pieprasītās atbalsta summas bez PVN veido ne vairāk kā 3 % par pienu iepakojumā, ne lielākā par 250 ml, un ne vairāk kā 7 % par pienu iepakojumā, kas lielāks par 250 ml.

Paskaidrojumi.

1 Valsts līdzfinansējuma likme tiek samazināta, ja kopējā atbalsta likme (par 1 litru), ko veido valsts līdzfinansējuma likmes un šā iesnieguma A daļā norādītās Eiropas Savienības atbalsta likmes summa, pārsniedz maksimālo atbalsta apmēru atbilstoši oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētajai informācijai.

2 Kopējā pieteiktā atbalsta summa ir valsts līdzfinansējuma un Eiropas Savienības atbalsta summa, no kuras atskaitīts pievienotās vērtības nodoklis.

3 Izdevumi par produktu uzglabāšanu un izdalīšanu no tabulas 4. ailē norādītās summas veido ne vairāk kā 3 % par pienu iepakojumā, ne lielākā par 250 ml, vai ne vairāk kā 7 % par pienu iepakojumā, kas lielāks par 250 ml.

Datums   
Amats, vārds, uzvārds, paraksts   

C daļa

Atbalsta produktu piegādes mēnesis _________________________________________

Informācija valsts līdzfinansējumam

Informācija ES atbalstam

Informācija par noteikumu 15. punkta piemērošanu (vajadzīgo atzīmēt ar "X")

Nr. p. k.Vispārējās izglītības iestādesAtbalsta produktu izdales dienu skaits mēnesīProduktsVidējais izsniegto porciju skaits mācību dienā

Atbalsta produktu atlikums mēneša sākumā

Atbalsta produktu atlikums mēneša beigās

Izlietotā piena daudzums pirmsskolas un
1.–9. klases izglītojamiem
(litri)

Izlietotā piena un piena produktu daudzums
(kg)

pirmsskolas un
1.–9. klases izglītojamiem
(valsts līdzfinansējums)

pirmsskolas un
1.–12. klases izglītojamiem
(ES atbalsts)

I kategorija

II kategorija

ne vairāk kā 3 %

ne vairāk kā 7 %

nosaukumsadrese
Amats, vārds, uzvārds, paraksts   

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministra vietā –
labklājības ministrs Uldis Augulis

3.pielikums

Ministru kabineta
2015. gada 8. septembra
noteikumiem Nr. 521
Vispārējās izglītības iestādes apliecinājums
1. Informācija par vispārējās izglītības iestādi
Nosaukums Reģistrācijas Nr. 
Adrese Tālruņa Nr. 
E-pasta adrese 
 
Kontaktpersonas vārds, uzvārds Tālruņa Nr. 
E-pasta adrese 


2. Informācija par skolēnu skaitu
Kopējais izglītojamo skaitsPirmsskolas izglītojamo skaits1. klases
izglītojamo skaits
2.–9. klases izglītojamo skaits10.–12. klases izglītojamo skaits
     
Datums, no kura vispārējās izglītības iestādē mainījies skolēnu skaits* 


3. Informācija par mācību dienu skaitu
 Mēnesis

VIII

IX

X

XI

XII

I

II

III

IV

V

VI

VII

Mācību dienu skaitsskolēniem            
pirmsskolēniem            
Papildu brīvdienas 1. klases skolēniem mācību gada otrajā semestrī (datums "no–līdz") 


4. Atbalsta programmas nosacījumi vispārējās izglītības iestādei
Saskaņā ar normatīvajiem aktiem par Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādēm izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs apliecinu, ka:

1) ir zināms, ka atbalsta programmai produktus var saņemt tikai no Pārtikas un veterinārā dienesta atzīta piena pārstrādes uzņēmuma vai Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrēta pārtikas produktu piegādātāja;

2) atbalstam pieteiktie produkti tiks izmantoti patēriņam vienīgi minētās vispārējās izglītības iestādes izglītojamiem;

3) atbalstam pieteiktie produkti netiks izmantoti maltīšu gatavošanai;

4) ir zināms, ka maksimālais atbalstāmais produktu daudzums ir 0,25 l piena ekvivalenta vienam izglītojamam mācību dienā;

5) minētajā vispārējās izglītības iestādē tiks uzskaitīts izglītojamiem izdalīto produktu daudzums atbilstoši izglītojamo apmeklējumam vispārējās izglītības iestādē;

6) Lauku atbalsta dienestam un Eiropas Savienības audita pārstāvjiem tiks atļautas pārbaudes saskaņā ar atbalsta programmu;

7) ar atbalsta produktu piegādēm saistītie dokumenti tiks glabāti piecus gadus pēc apstiprinājuma saņemšanas un uzrādīti pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma.

Datums** __________________

Izglītības iestādes vadītājs   
(vārds, uzvārds) (paraksts**)

Piezīmes.

1. * Aizpilda, ja skolēnu skaits ir mainījies pēc sākotnējā apliecinājuma iesniegšanas kārtējā mācību gadā.

2. ** Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministra vietā –
labklājības ministrs Uldis Augulis

4.pielikums

Ministru kabineta
2015. gada 8. septembra
noteikumiem Nr. 521
Pārskats par piegādāto piena produktu izdalīšanu
 
 

(gads, mēnesis)

Vispārējās izglītības iestāde 
 

(nosaukums, adrese)

 

1. Produktu atlikums mēneša sākumā

Produkta veidsMērvienībaDaudzums

2. Produktu izlietojums

DatumsProdukta veidsMērvienībaIzglītības iestādei piegādātie produkti (daudzums)1Izlietoto porciju skaits2 (gab.)Izglītojamiem izdalīto produktu izlietojums (daudzums)
piens pirmsskolas un 1.–9. klases izglītojamiemprodukti pirmsskolas un 1.–12. klases izglītojamiempiens pirmsskolas un 1.–9. klases izglītojamiem1produkti pirmsskolas un 1.–12. klases izglītojamiem1
12345678
KOPĀ

3. Produktu atlikums mēneša beigās

Produkta veidsMērvienībaDaudzums
Pārskatu sagatavoja   
(vārds, uzvārds) (paraksts3)

Piezīmes.

1 Tabulas 4., 7. un 8. ailē katra produkta daudzumu norāda tajās mērvienībās, kas norādītas tabulas 3. ailē.

2 Maksimālais porcijas lielums – 0,25 l piena ekvivalenta vienam izglītojamam dienā.

3 Dokumenta rekvizītu "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Zemkopības ministra vietā –
labklājības ministrs Uldis Augulis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība piena .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 521Pieņemts: 08.09.2015.Stājas spēkā: 01.10.2015.Zaudē spēku: 24.08.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 184, 21.09.2015. OP numurs: 2015/184.2
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
276616
{"selected":{"value":"09.12.2016","content":"<font class='s-1'>09.12.2016.-23.08.2017.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"09.12.2016","iso_value":"2016\/12\/09","content":"<font class='s-1'>09.12.2016.-23.08.2017.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"01.10.2015","iso_value":"2015\/10\/01","content":"<font class='s-1'>01.10.2015.-08.12.2016.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
09.12.2016
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"