Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2015/4

Carnikavā 2015.gada 22.aprīlī

Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/14 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu ieguvei Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2015.gada 22.aprīļa lēmumu (prot. Nr.8, 7.§)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1 daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 16.07.2014. saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/14 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu ieguvei Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Izslēgt saistošo noteikumu 1.punktā vārdu "daļēja".

1.2. Papildināt saistošo noteikumu 3.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Saistošo noteikumu 5.2.-5.4.apakšpunktos minētajos gadījumos mācību maksu pilnībā sedz izglītojamais vai izglītojamā vecāki."

1.3. Izteikt saistošo noteikumu 5.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.2. sagatavošanas klasē mūzikā - 21,00 euro mēnesī jeb 189,00 euro mācību gadā";

1.4. Papildināt saistošo noteikumu 5.punktu ar 5.3. un 5.4.apakšpunktiem šādā redakcijā:

"5.3. sagatavošanas klasē mākslā - līdz 21,00 euro mēnesī jeb līdz 189,00 euro mācību gadā. Mācību maksa, ņemot vērā audzēkņu skaitu grupā, var tikt precizēta ar domes lēmumu, līdz attiecīgā mācību gada sākumam, bet nepārsniedzot šajā apakšpunktā minēto;

5.4. interešu izglītības apguvei - 10,00 euro par vienu mācību stundu."

1.5. Izteikt saistošo noteikumu 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Līdzfinansējums par izglītības ieguvi Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā jāsamaksā:

14.1. par 1.semestri līdz attiecīgā mācību gada 31.oktobrim;

14.2. par 2.semestri līdz attiecīgā mācību gada 28.februārim."

1.6. Izteikt saistošo noteikumu 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Gadījumos, kad līdzfinansējumu par izglītošanos nav iespējams samaksāt 14.punktā noteiktos termiņos, audzēkņu vecākiem/aizbildņiem ir rakstiski jāvienojas ar izglītības iestādes direktoru par citu maksājumu grafiku."

1.7. Izteikt saistošo noteikumu 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Ja audzēkņa mācību līdzfinansējums nav samaksāts 3 (trīs) mēnešus pēc grafikā norādītā termiņa, audzēkņa vecākiem/aizbildņiem ar skolas vadību jāslēdz savstarpēja vienošanās par parāda maksājumu grafiku. Ja tomēr jautājums nav atrisināms vienošanās ceļā, parāda piedziņa tiek risināta LR likumdošanā noteiktajā kārtībā."

2. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2015.gada 22.aprīlī


 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2015/4 "Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/14 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu ieguvei Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar Carnikavas novada domes 2014.gada 16.jūlija sēdes lēmumu (protokols Nr.18, 6.§) tika apstiprināti saistošie noteikumi "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu ieguvei Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā" (turpmāk tekstā - Noteikumi) Nr.SN/2014/14. Noteikumi paredz vecāku līdzfinansējuma maksu par profesionālās ievirzes izglītības programmas apguvi Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā (turpmāk tekstā - Skola) samaksāt katra mācību semestra pirmā mēneša laikā (noteikumu 14.punkts) par attiecīgo semestri. Praksē pierādījies, ka semestra pirmajā mācību mēnesī liela daļa vecāku, it īpaši septembrī pirmo kursu audzēkņu vecāki, vēl nav gatavi nomaksāt visu semestra maksu, nogaidot kā bērns adaptējas Skolā, saskaņojot nodarbību grafikus u.c. No daudziem audzēkņu vecākiem saņemti ierosinājumi pagarināt semestra līdzfinansējuma samaksas termiņu. Noteikumos nepieciešams noteikt audzēkņu vecāku pienākumu vienoties par citu maksājumu grafiku, ja līdzfinansējuma samaksu nav iespējams veikt noteiktajā termiņā. No 2015./2016. mācību gada Skolā plānots piedāvāt interešu izglītību mūzikā un mākslā. Noteikumos nepieciešams noteikt maksu par interešu izglītības apguvi.
2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi paredz izmaiņas saistībā ar līdzfinansējumu sagatavošanas klasēs mākslā un mūzikā, maksu par interešu izglītošanu, līdzfinansējuma samaksas un pagarināšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ir paredzama ietekme uz pašvaldības budžetu saistībā ar ienākumiem līdzfinansējuma veidā, kā arī izdevumiem saistībā ar programmu nodrošināšanu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersonas saistošo noteikumu piemērošanā var griezties Carnikavas novada domes Klientu apkalpošanas centrā vai Carnikavas Mūzikas un mākslas skolā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/14 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2015/4Pieņemts: 22.04.2015.Stājas spēkā: 29.05.2015.Zaudē spēku: 01.01.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Carnikavas novada vēstis, 217, 28.05.2015.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
274387
29.05.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"