Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.157

Rīgā 2015.gada 7.aprīlī (prot. Nr.18 5.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumos Nr.946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos"

Izdoti saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma
17.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 163. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 3.6. apakšpunktu aiz vārdiem "gaisa kuģi, kuģi" ar vārdiem "lauka virtuves, pārvietojamie vadības centri".

2. Papildināt noteikumus ar 3.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.10. psihologu un kapelānu atbalsts."

3. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Lai novērstu avārijas Valsts civilās aizsardzības plānā minētajos enerģētikas uzņēmumos un likvidētu to radītās sekas, Nacionālie bruņotie spēki un Valsts civilās aizsardzības plānā un pašvaldību civilās aizsardzības plānos noteiktie par energoapgādes drošību atbildīgie izpildītāji (turpmāk - par energoapgādi atbildīgās institūcijas) sadarbojas tā, kā to nosaka noslēgtās savstarpējās vienošanās."

4. Papildināt IV nodaļu ar 24.1 un 24.2 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Pieprasīt, lai Nacionālie bruņotie spēki novērstu avārijas Valsts civilās aizsardzības plānā minētajos enerģētikas uzņēmumos un likvidētu to radītās sekas, izmantojot gaisa kuģi, ir tiesīgs par energoapgādi atbildīgās institūcijas vadītājs (vai viņa pilnvarotā persona), par to informējot Nacionālo bruņoto spēku atbildīgo amatpersonu. Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par saņemto pieprasījumu ziņo Nacionālo bruņoto spēku komandierim (vai viņa pilnvarotajai personai), kā arī ziņo par energoapgādi atbildīgās institūcijas vadītājam (vai viņa pilnvarotajai personai) par Nacionālo bruņoto spēku komandiera (vai viņa pilnvarotās personas) lēmumu un gaisa kuģa un tā apkalpes gatavību novērst avārijas enerģētikas uzņēmumos un likvidēt to radītās sekas, izmantojot gaisa kuģi. Pēc šo darbību veikšanas Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona saskaņo lidojumus ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas gaisa satiksme". Par energoapgādi atbildīgās institūcijas darbinieki, atrodoties gaisa kuģī, ievēro drošības noteikumus.

24.2 Pieprasīt, lai Nacionālie bruņotie spēki veic meklēšanas darbus, kas saistīti ar pazudušu cilvēku meklēšanu un glābšanu, izmantojot gaisa kuģi, ir tiesīgs Valsts policijas operatīvās vadības struktūrvienības vadītājs vai Valsts policijas teritoriālās policijas pārvaldes operatīvās vadības struktūrvienības vadītājs, par to informējot Nacionālo bruņoto spēku atbildīgo amatpersonu. Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par saņemto pieprasījumu ziņo Nacionālo bruņoto spēku komandierim (vai viņa pilnvarotajai personai), kā arī ziņo Valsts policijas operatīvās vadības struktūrvienības vadītājam vai Valsts policijas teritoriālās policijas pārvaldes operatīvās vadības struktūrvienības vadītājam par Nacionālo bruņoto spēku komandiera (vai viņa pilnvarotās personas) lēmumu un gaisa kuģa un tā apkalpes gatavību veikt meklēšanas un glābšanas darbus, izmantojot gaisa kuģi. Pēc šo darbību veikšanas Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona saskaņo lidojumus ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas gaisa satiksme". Valsts policijas amatpersonas, atrodoties gaisa kuģī, ievēro drošības noteikumus."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumos Nr.946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 157Pieņemts: 07.04.2015.Stājas spēkā: 10.04.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 69, 09.04.2015. OP numurs: 2015/69.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Politikas plānošanas dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
273301
10.04.2015
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"