Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Jūrmalā 2015.gada 21.janvārī (prot. Nr.1, 2.p.)

Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 9.oktobra saistošo noteikumu Nr.30 "Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41.panta pirmās daļas 1.punktu

1. Atzīt par spēku zaudējušiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 9.oktobra saistošos noteikumus Nr.30 "Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs".

2. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2015.gada 21.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.1 "Par Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 9.oktobra saistošo noteikumu Nr.30 "Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 41.panta pirmās daļas 1.punktam Jūrmalas pilsētas dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 9.oktobra saistošos noteikumus Nr.30 "Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs", tā kā ir saņemtas Jūrmalas pilsētas pašvaldības iedzīvotāju sūdzības par noteikumu pielietošanu un nav uzsākta to īstenošana.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 9.oktobra saistošos noteikumus Nr.30 "Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Jūrmalas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs", tā kā nav uzsākta to īstenošana.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināma.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināma.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Ievērojot Ministru kabineta 2012.gada 28.februāra noteikumu Nr.149 "Noteikumi par kārtību, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un atskaitīti no tām, un obligātajām prasībām pārcelšanai uz nākamo klasi" 4.7.apakšpunktā pašvaldībai doto deleģējumu, kas paredz, ka vecākiem vai citam bērna likumiskajam pārstāvim (turpmāk - vecāki) pirms bērna uzņemšanas vispārējās izglītības iestādē vai pilngadīgai personai pirms iestāšanās izglītības iestādē ir tiesības iepazīties ar izglītības iestādes dibinātāja noteikto kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par izglītojamā uzņemšanu izglītības iestādē, un to pieņemšanas termiņi (ja tādi ir noteikti).

Jūrmalas pilsētas dome izstrādās jaunu kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par izglītojamā uzņemšanu izglītības iestādē, un to pieņemšanas termiņus, par ko izglītības iestāžu vadītāji savlaicīgi informēs vecākus.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi atzīti par spēkā neesošiem, pamatojoties uz izglītojamo likumisko pārstāvju sūdzībām par vienlīdzības principa neievērošanu, kas saņemtas Jūrmalas pilsētas pašvaldībā. Ņemot vērā, ka saistošo noteikumu piemērošana nav uzsākta, tas neietekmē izglītojamo tiesības.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 9.oktobra saistošo noteikumu Nr.30 "Kārtība bērnu .. Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 21.01.2015.Stājas spēkā: 10.02.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 27, 09.02.2015. OP numurs: 2015/27.11
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
272065
10.02.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"