Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.289

Rīgā 2014.gada 5.decembrī

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr.44 5.p.)

Grozījumi "Licenču kredītiestādes un krājaizdevu sabiedrības darbības veikšanai izsniegšanas, atsevišķu kredītiestāžu un krājaizdevu sabiedrību darbību reglamentējošo atļauju saņemšanas, dokumentu saskaņošanas un informācijas sniegšanas normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma
7. panta pirmās daļas 1. punktu, Kredītiestāžu likuma
13. panta ceturto daļu, 50. panta trešo daļu un 57. panta 1.1 daļu,
Krājaizdevu sabiedrību likuma 9. panta pirmo daļu
un 11. panta pirmo un otro daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2009. gada 25. septembra normatīvajos noteikumos Nr. 112 "Licenču kredītiestādes un krājaizdevu sabiedrības darbības veikšanai izsniegšanas, atsevišķu kredītiestāžu un krājaizdevu sabiedrību darbību reglamentējošo atļauju saņemšanas, dokumentu saskaņošanas un informācijas sniegšanas normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu izdošanas pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 7. panta pirmās daļas 1. punktu, Kredītiestāžu likuma 13. panta ceturto daļu, 50. panta trešo daļu un 57. panta 1.1 daļu, Krājaizdevu sabiedrību likuma 9. panta pirmo daļu un 11. panta pirmo un otro daļu".

2. Izteikt 2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. kredītiestāde ar Komisiju saskaņo dividenžu (arī ārkārtas dividenžu) izmaksu, ja ziņojumā, ko sniedzis zvērināts revidents vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība (tālāk tekstā - zvērināts revidents), kura pārbaudījusi finanšu pārskatus, ir piezīmes;".

3. Papildināt noteikumus ar 2.4.1 un 2.4.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4.1 kredītiestāde paziņo Komisijai par nodomu izmaksāt dividendes (arī ārkārtas dividendes);

2.4.2 krājaizdevu sabiedrība paziņo Komisijai par nodomu izmaksāt dividendes;".

4. Papildināt noteikumus ar VIII1 daļu šādā redakcijā:

"VIII.1 Kredītiestāžu paziņojums par nodomu izmaksāt dividendes (arī ārkārtas dividendes)

29.1 Kredītiestāde, paziņojot par nodomu izmaksāt dividendes, iesniedz Komisijai iesniegumu, norādot paredzamo dividenžu apmēru, kuram pievieno šādus dokumentus:

29.11. kredītiestādes gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu par kredītiestādes gada pārskatu;

29.12. citu papildu informāciju, kas nepieciešama, lai Komisija varētu izvērtēt vai dividenžu izmaksas rezultātā kredītiestāde turpmāk spēs ievērot Kredītiestāžu likumā un tieši piemērojamajos Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktos rādītājus un ierobežojumus.

29.2 Kredītiestāde, paziņojot par nodomu izmaksāt ārkārtas dividendes, iesniedz Komisijai iesniegumu, norādot paredzamo dividenžu apmēru, kuram pievieno šādus dokumentus:

29.21. starpperioda finanšu pārskatus par periodu, par kuru tiek noteiktas ārkārtas dividendes, ja no pārskata gada sākuma līdz ārkārtas dividenžu noteikšanas datumam ir pagājuši mazāk nekā seši mēneši;

29.22. starpperioda finanšu pārskatus par periodu, par kuru tiek noteiktas ārkārtas dividendes, kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu par kredītiestādes starpperioda finanšu pārskatiem, ja no pārskata gada sākuma līdz ārkārtas dividenžu noteikšanas datumam ir pagājuši seši mēneši vai vairāk;

29.23. citu papildu informāciju, kas nepieciešama, lai Komisija varētu izvērtēt vai dividenžu izmaksas rezultātā kredītiestāde turpmāk spēs ievērot Kredītiestāžu likumā un tieši piemērojamajos Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktos rādītājus un ierobežojumus.

29.3 Noteikumu 29.2 punktā minētos starpperioda finanšu pārskatus sagatavo atbilstoši gada pārskata sagatavošanu regulējošā normatīvā akta prasībām vai 34. Starptautiskā grāmatvedības standarta prasībām."

5. Izteikt IX daļu šādā redakcijā:

"IX. Kredītiestāžu dividenžu (arī ārkārtas dividenžu) izmaksa, ja zvērināta revidenta ziņojums ir ar piezīmēm

30. Lai kredītiestāde saņemtu atļauju izmaksāt dividendes (arī ārkārtas dividendes), ja zvērināta revidenta ziņojums par kredītiestādes finanšu pārskatiem ir ar piezīmēm vai zvērināts revidents ir atteicies sniegt atzinumu vai arī sniedzis negatīvu atzinumu, kredītiestāde iesniedz Komisijai iesniegumu, norādot paredzamo dividenžu (arī ārkārtas dividenžu) apmēru un paskaidrojot zvērināta revidenta piezīmju, atteikuma sniegt atzinumu vai sniegtā negatīvā atzinuma iemeslus."

6. Papildināt noteikumus ar IX1 daļu šādā redakcijā:

"IX.1 Krājaizdevu sabiedrību paziņojums par nodomu izmaksāt dividendes

30.1 Krājaizdevu sabiedrība, paziņojot par nodomu izmaksāt dividendes, iesniedz Komisijai iesniegumu, norādot paredzamo dividenžu apmēru, kuram pievieno šādus dokumentus:

30.11. krājaizdevu sabiedrības gada pārskatu kopā ar krājaizdevu sabiedrības revīzijas komisijas vai Krājaizdevu sabiedrību likuma 23. panta otrajā daļā minētajā gadījumā zvērināta revidenta ziņojumu par krājaizdevu sabiedrības gada pārskatu;

30.12. citu papildu informāciju, kas nepieciešama, lai Komisija varētu izvērtēt vai dividenžu izmaksas rezultātā krājaizdevu sabiedrība turpmāk spēs ievērot kapitāla pietiekamības prasības un riska darījumu ierobežojumus."

7. Papildināt 50. punktu aiz cipara "26." ar cipariem "29.1, 29.2" un aiz cipara "30." ar ciparu "30.1".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs K.Zakulis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Licenču kredītiestādes un krājaizdevu sabiedrības darbības veikšanai izsniegšanas, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 289Pieņemts: 05.12.2014.Stājas spēkā: 11.12.2014.Zaudē spēku: 05.11.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 246, 10.12.2014. OP numurs: 2014/246.27
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
270839
11.12.2014
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"