Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2019. gada 30. aprīļa noteikumus Nr. 185 "Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.725

Rīgā 2014.gada 25.novembrī (prot. Nr.65 32.§)
Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā esošās informācijas pieprasīšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
14.1 panta pirmo un astoto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pieprasāma un nododama atklātībai transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā (turpmāk – reģistrs) un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā (turpmāk – informatīvā sistēma) esošā informācija, pieejamās informācijas apjomu, kā arī personas, kurām informācija nepieciešama darba vai dienesta funkciju veikšanai.

2. Reģistrā un informatīvajā sistēmā esošā informācija ir vispārpieejama informācija, ja šajos noteikumos vai citos normatīvajos aktos par informācijas apriti nav noteikts citādi.

3. Ceļu satiksmes drošības direkcija no reģistra un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra no informatīvās sistēmas var izsniegt:

3.1. vispārpieejamo informāciju:

3.1.1. rakstiski;

3.1.2. izmantojot elektronisko datu nesējus;

3.1.3. izmantojot tiešsaistes datu pārraidi;

3.1.4. pa tālruni, ja vispārpieejamā informācija nesatur personas datus;

3.2. ierobežotas pieejamības informāciju:

3.2.1. rakstiski;

3.2.2. izmantojot elektronisko datu nesējus;

3.2.3. izmantojot tiešsaistes datu pārraidi.

4. Informācija par fiziskajai personai piederošu transportlīdzekli, ja tiek identificēti personas dati, ir ierobežotas pieejamības informācija. Minēto informāciju ir tiesības iegūt:

4.1. tiesībaizsardzības iestādēm;

4.2. valsts un pašvaldību iestādēm;

4.3. zvērinātiem tiesu izpildītājiem, zvērinātiem notāriem un zvērinātiem advokātiem amata pienākumu izpildei;

4.4. sertificētiem administratoriem maksātnespējas lietās attiecībā uz parādnieka pārstāvjiem;

4.5. kredītiestādēm, finanšu iestādēm, kas sniedz finanšu līzinga pakalpojumus, un apdrošināšanas sabiedrībām par fizisku personu, ar kuru tās dibina, groza vai izbeidz līgumsaistības;

4.6. Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam tā darbības nodrošināšanai;

4.7. kredītinformācijas birojam klienta vai iespējamā klienta kredītspējas izvērtēšanai vai sava kredītriska pārvaldībai.

5. Ja šo noteikumu 4. punktā minēto informāciju pieprasa, iesniedzot attiecīgu iesniegumu, tajā norāda:

5.1. informācijas pieprasītāja vārdu, uzvārdu un personas kodu (juridiskajai personai – nosaukumu un reģistrācijas numuru);

5.2. informācijas nepieciešamības pamatojumu un tās izmantošanas mērķi;

5.3. nepieciešamās informācijas apjomu un izsniegšanas veidu;

5.4. informāciju par fizisko personu, par kuru tiek pieprasīta informācija, – vārdu, uzvārdu un personas kodu vai transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru.

6. Iesniegumā norādītās informācijas patiesumu informācijas pieprasītājs apliecina ar parakstu.

7. Izmantojot tiešsaistes datu pārraidi, reģistrā iekļauto informāciju izsniedz, pamatojoties uz rakstisku vienošanos starp Ceļu satiksmes drošības direkciju vai Valsts tehniskās uzraudzības aģentūru un informācijas saņēmēju. Tiešsaistes datos norāda ziņas par informācijas pieprasītāju, izsniedzamās informācijas apjomu, informācijas izmantošanas mērķi, ziņas par personu, kas pieprasa informāciju, un citas ziņas, kas nepieciešamas informācijas pieprasīšanai un izsniegšanai.

8. Fiziskā persona informāciju par tai piederošiem transportlīdzekļiem ir tiesīga bez maksas rakstiski saņemt ne biežāk kā divas reizes gadā.

9. Fiziskā persona, saņemot informāciju, uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Ja informāciju saņem informācijas pieprasītāja (fiziskas personas) pilnvarota persona, tā uzrāda notariāli apliecinātu pilnvaru un personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

10. Juridiskās personas pārstāvis, saņemot informāciju, uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai transportlīdzekļa vadītāja apliecību un dokumentu, kas apliecina informācijas saņēmēja (juridiskas personas) pārstāvības tiesības.

11. Ceļu satiksmes drošības direkcijas atteikumu izsniegt informāciju persona var apstrīdēt Satiksmes ministrijā, bet Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras atteikumu – Zemkopības ministrijā. Satiksmes ministrijas un Zemkopības ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā normatīvajos aktos par administratīvo procesu noteiktajā kārtībā.

12. Šo noteikumu 4.7. apakšpunkts stājas spēkā 2015. gada 1. janvārī.

13. Noteikumi piemērojami ar 2014. gada 1. decembri.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministra vietā –
ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 725Pieņemts: 25.11.2014.Stājas spēkā: 04.12.2014.Piemērojams ar: 01.12.2014.Zaudē spēku: 03.05.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 240, 03.12.2014. OP numurs: 2014/240.1
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
270653
04.12.2014
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"