Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.676

Rīgā 2014.gada 3.novembrī (prot. Nr.59 3.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 20.novembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā politiski represētajām personām, dzēšot privatizācijas sertifikātus, izmaksā kompensāciju naudā"
Izdoti saskaņā ar likuma
"Par privatizācijas sertifikātiem"
9.panta piekto daļu un 17.panta astoto daļu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 20. novembra noteikumos Nr. 782 "Kārtība, kādā politiski represētajām personām, dzēšot privatizācijas sertifikātus, izmaksā kompensāciju naudā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 184. nr.; 2013, 188. nr.) šādus grozījumus:

2.  Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Reizi ceturksnī institūcija, kurai, pamatojoties uz likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 3.1 panta pirmo daļu, ir deleģēts valsts pārvaldes uzdevums administrēt privatizācijas sertifikātu apriti (turpmāk – administrēšanas institūcija), pieprasa no pārvaldes aktuālo informāciju par personām, kurām piešķirts politiski represētās personas statuss un izsniegta politiski represētās personas apliecība. Vienlaikus ar politiski represēto personu sarakstu pārvalde nosūta informāciju par politiski represēto personu (personas kods, vārds, uzvārds, dzimums, miršanas datums (ja persona ir mirusi), Latvijas valstiskās piederības zaudēšanas datums (ja persona ir zaudējusi valstisko piederību), deklarētās dzīvesvietas adrese, politiski represētās personas apliecības numurs un izdošanas datums), bet šo noteikumu 3.3. apakšpunktā minētajā gadījumā – arī informāciju par personas izsūtījumā, nometinājumā vai ieslodzījumā pavadīto gadu skaitu (norādot arī mēnešu un dienu skaitu). Šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētajā gadījumā administrēšanas institūcijā ziņas par izsūtījumā, nometinājumā vai ieslodzījumā pavadīto gadu skaitu pieprasa no attiecīgās pašvaldības."

3. Aizstāt 6. punktā vārdus "Privatizācijas aģentūra" ar vārdiem "Administrēšanas institūcija".

4.  Izteikt 8., 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"8. Administrēšanas institūcija atver institūcijā, kurai, pamatojoties uz likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 3.1 panta pirmo daļu, ir deleģēts valsts pārvaldes uzdevums apkalpot privatizācijas sertifikātu kontus (turpmāk – privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija), fonda kontu, kurā tiek ieskaitīti dzēšanai paredzētie politiski represēto personu sertifikāti.

9. Kompensācijas saņēmēju sarakstus administrēšanas institūcija nosūta privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošai institūcijai.

10. Pamatojoties uz administrēšanas institūcijas sarakstos sniegto informāciju, privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija divu nedēļu laikā pēc saraksta saņemšanas nosūta (ierakstītā sūtījumā) kompensācijas saņēmējam uzaicinājumu dzēst sertifikātus, norādot dzēšamo sertifikātu skaitu un saņemamās kompensācijas apmēru, kā arī nosūta sertifikātu dzēšanas iesnieguma veidlapu (kopā ar paskaidrojumu par tās aizpildīšanu un darbībām, kuras veicamas attiecīgās personas tiesību izmantošanai)."

5. Svītrot 11. punktu.

6. Aizstāt 12. punktā vārdu "banka" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija" (attiecīgā locījumā).

7. Svītrot 12.2. apakšpunktu.

8. Aizstāt 13. un 15. punktā vārdu "banka" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija" (attiecīgā locījumā).

9. Svītrot 16. punktā vārdus "no kompensācijas saņēmēja konta".

10. Izteikt 18., 19., 20. un 21. punktu šādā redakcijā:

"18. Reizi mēnesī privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija nosūta administrēšanas institūcijai informāciju par kompensācijas saņēmējiem, kuri ir iesnieguši sertifikātu dzēšanas iesniegumus, norādot kompensācijas saņēmēja vārdu, uzvārdu, personas kodu, šo noteikumu 10. punktā minētā uzaicinājuma nosūtīšanas datumu, uz fonda kontu pārskaitīto sertifikātu skaitu un kompensācijas saņēmējiem izmaksājamo kopējo naudas summu, kā arī kredītiestādes konta numuru, uz kuru pārskaitīt kompensāciju izmaksām paredzētos naudas līdzekļus.

19. Naudu kompensācijas saņēmējiem izmaksā pēc tam, kad administrēšanas institūcija ir pārbaudījusi privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošās institūcijas sniegto informāciju un ieskaitījusi privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošās institūcijas norādītajā bankas kontā šo noteikumu 18. punktā minētos kompensāciju izmaksām paredzētos līdzekļus. Privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija pārskaita kompensācijas saņēmēja norēķinu kontā summu, kas atbilst fonda kontā ieskaitīto sertifikātu nominālvērtībai, bet ne vairāk par kompensācijas saņēmēju sarakstā norādīto summu. Par naudas ieskaitīšanu kompensācijas saņēmēja norēķinu kontā privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija reizi mēnesī ziņo administrēšanas institūcijai.

20. Administrēšanas institūcija salīdzina kompensācijas saņēmēju sarakstos norādīto dzēšamo sertifikātu skaitu ar privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošās institūcijas sniegtajām ziņām par fonda kontā ieskaitītajiem sertifikātiem un ne retāk kā reizi gadā dod rīkojumu dzēst fonda kontā ieskaitītos sertifikātus, par kuriem izmaksāta kompensācija naudā.

21. Lai nodrošinātu šo noteikumu izpildi, privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošās institūcijas darbu finansē no administrēšanas institūcijas rezerves fonda līdzekļiem, kas izveidots, pamatojoties uz likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"."

11. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Ja privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija nav pārņēmusi privatizācijas sertifikātu kontus no kredītiestādēm, kas minētas likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" pārejas noteikumu 11. punktā, un kompensācijas saņēmējs nav atvēris sertifikātu kontu minētajā institūcijā, privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija šo noteikumu 10. punktā minētajā uzaicinājumā papildus norāda, ka kompensācijas saņēmējam vispirms ir jāpārceļ konts no attiecīgās kredītiestādes uz privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošo institūciju."

12. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2012.gada 20.novembra
noteikumiem Nr.782

Sertifikātu dzēšanas iesnieguma paraugs

   
   
 (adresāts – privatizācijas sertifikātu kontu apkalpojošā institūcija) 
   
 (kompensācijas saņēmēja vārds, uzvārds) 
 personas kods  
 deklarētās dzīvesvietas adrese  
   
  LV-  
 

iesniegums

 
 Saskaņā ar likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" noteiktajām politiski represētās personas tiesībām lūdzu dzēst privatizācijas sertifikātus un izmaksāt kompensāciju naudā. 
Politiski represētās personas apliecību Nr.____________ man izsniegusi 
   
 (pašvaldības nosaukums/Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde) 
   
 (izsniegšanas datums) 
 Dzēšamie  
  (skaits vārdiem un cipariem) 
 privatizācijas sertifikāti ir:   
  manā sertifikātu kontā Nr.  
  citas personas sertifikātu kontā Nr.   
  (vārds, uzvārds)   
 Kompensācijā izmaksājamo naudu lūdzu ieskaitīt  
   
 (bankas nosaukums) 
 norēķinu kontā Nr.     
     
   
 Iesniedzējs (vajadzīgo atzīmēt ar x):
kompensācijas saņēmējs
pilnvarnieks
aizgādnis
 
   
 (ziņas par pilnvaru vai aizgādnību) 
       
 (datums) (vārds, uzvārds) (paraksts)" 
 

 

 

 

 

 

 
Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 20.novembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā politiski represētajām .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 676Pieņemts: 03.11.2014.Stājas spēkā: 06.11.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 220, 05.11.2014. OP numurs: 2014/220.18
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
269993
06.11.2014
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"