Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Rēzeknē 2014.gada 9.maijā (prot. Nr.30, 29.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa
jautājumu risināšanā" 27.2panta piekto daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" šādu grozījumu:

aizstāt 5.3.apakšpunktā skaitli "75" ar skaitli "51".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.27 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai""

Pašreizējās situācijas raksturojums Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošie noteikumi Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai" apstiprināti ar Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.martā lēmumu (prot. Nr.5, 18.p., lēmuma Nr.122).
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas otro punktu ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu.

Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta piektā daļa paredz pašvaldības tiesības noteikt kārtību, kādā tiek sniegts dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai, kā arī energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā nepieciešamais līdzfinansējums, kā arī noteikt palīdzības apmēru savos saistošajos noteikumos.

Veicot līdzfinansējuma piešķiršanas procedūru, pašvaldība sastapās ar sekojošu problēmu: daudziem iedzīvotājiem nav iespējams piedalīties līdzfinansējuma piešķiršanas pasākumos, jo pašreizējā saistošo noteikumu redakcija uzliek pretendentiem pienākumu nobalsot vismaz 75% dzīvokļu īpašniekiem "par", lai veiktu mājas energoefektivitātes, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas un/vai renovācijas pasākumus.

Ņemot vērā, ka saistošo noteikumu mērķis ir palīdzēt iedzīvotājiem labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītos zemesgabalus un uzlabot iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi, ir nepieciešams veikt grozījumus saistošajos noteikumos un procentuāli samazināt nepieciešamo dzīvokļu īpašnieku balsu skaitu.

3. Īss projekta satura izklāsts

Ar grozījumiem tika procentuāli samazināts nepieciešamo dzīvokļu īpašnieku balsu skaits no 75% uz 51%.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
5. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Rēzeknes pilsētas portālā www.rezekne.lv. un būs pieejams Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.7 "Par Rēzeknes pilsētas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 27Pieņemts: 09.05.2014.Stājas spēkā: 17.06.2014.Zaudē spēku: 07.06.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 116, 16.06.2014. OP numurs: 2014/116.17
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
266942
17.06.2014
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"