Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 299

Rīgā 2001.gada 3.jūlijā (prot. Nr.31, 62.§)

Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 16.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu regulators licencē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu un regulējamo nozaru uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kā arī nosaka licences pieprasījuma iesniegšanas kārtību, ja tā nav noteikta regulējamo nozaru speciālajos likumos.

2. Valsts regulējamās nozarēs sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu licencē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, bet pašvaldību regulējamās nozarēs - attiecīgais pašvaldības regulators (turpmāk - regulators).

3. Regulators licenci izsniedz uz laiku, kas nav mazāks par gadu un nepārsniedz desmit gadus, vai atbilstoši regulējamo nozaru speciālajiem likumiem, ja tajos noteikts citādi.

4. Licences pieteikuma veidlapā un licencē norāda informāciju par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vai regulējamās nozares uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) (nosaukums, reģistrācijas kods (numurs) Uzņēmumu reģistrā un nodokļu maksātāju reģistrā, uzņēmējdarbības veids, juridiskā un faktiskā adrese, vadītājs), sabiedriskā pakalpojuma veidu, tā sniegšanas sākšanas termiņu (datumu), plānoto darbību, licences derīguma termiņu un darbības zonu (ģeogrāfisko teritoriju), sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas tehnisko un materiālo nodrošinājumu, darbinieku kvalifikāciju un īpašus nosacījumus, kas noteikti regulējamās nozares speciālajos normatīvajos aktos.

5. Licences pieteikuma veidlapas paraugs noteikts šo noteikumu 1.pielikumā.

6. Licences saņemšanai nepieciešamo dokumentu saraksts norādīts licences pieteikuma veidlapā.

7. Pieteikumu kopā ar nepieciešamajiem dokumentiem licences pieprasītājs iesniedz attiecīgajam regulatoram. Iesniedzot dokumentu kopijas, jāuzrāda oriģināls vai tām jābūt notariāli apliecinātām.

8. Ja iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga vai neprecīza, regulators ir tiesīgs pieprasīt papildinformāciju.

9. Licences pieprasītājs ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

10. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, regulators atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to pieteikuma iesniedzēju. Jautājumu izskata pēc tam, kad ir saņemta nepieciešamā informācija vai dokumenti.

11. Regulators licenci vai motivētu rakstisku atteikumu izsniedz 30 dienu laikā no licences pieteikuma saņemšanas dienas. Atteikumu izsniegt licenci var pārsūdzēt tiesā. Licenci izsniedz pēc valsts nodevas samaksas.

12. Ja regulators atteicies izsniegt licenci, atkārtotu pieteikumu licences saņemšanai var iesniegt pēc tam, kad ir novērsti atteikuma iemesli.

13. Ja licences saņēmēja darbībā nav konstatēti licences nosacījumu un saistību pārkāpumi vai arī konstatētie pārkāpumi ir laikus novērsti, pēc licences saņēmēja pieprasījuma regulators ir tiesīgs pagarināt licences derīguma termiņu un licenci pārreģistrēt uz laiku, kas nepārsniedz desmit gadus. Pirms licences derīguma termiņa pagarināšanas regulators pārbauda, vai licences saņēmēja darbība atbilst licences nosacījumiem.

14. Lai pagarinātu licences derīguma termiņu, licences saņēmējs ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms licences derīguma termiņa beigām iesniedz pieteikumu licences derīguma termiņa pagarināšanai.

15. Par licences izmantošanu, licences nosacījumu ievērošanu un izpildi ir atbildīgs tās saņēmējs. Licences saņēmējs nav tiesīgs nodot licenci citām personām.

16. Regulators reizē ar lēmumu izsniegt licenci attiecīgajam sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam apstiprina licences nosacījumus un prasības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam konkrētajā licences darbības zonā, kā arī nosaka sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas sākšanas termiņu (datumu).

17. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad regulators ir pieņēmis lēmumu par licences izsniegšanu. Pārreģistrētās licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad beidzies iepriekšējais licences derīguma termiņš.

18. Lai uzlabotu sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, regulators ir tiesīgs noteikt licences saņēmējam attiecīgus tehniskās un ekonomiskās darbības rādītājus.

19. Licence ir derīga tikai tajā noteikto veidu sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai. Licences saņēmējs darbojas saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

20. Ja licence ir nozaudēta, pēc rakstiska pieprasījuma saņemšanas regulators izsniedz licences dublikātu ar tādu pašu derīguma termiņu un licences darbības zonu kā nozaudētajai licencei. Uz licences atzīmē "Dublikāts".

21. Ja licenci anulē, tās oriģinālu vai dublikātu nodod regulatoram.

22. Pašvaldību regulējamās nozarēs (ja attiecīgā pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas licences pieteikumā norādītā licences darbības zona, saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 2.panta ceturto daļu ir noteikusi, ka tās administratīvajā teritorijā ir nepieciešams regulēt konkrētā veida sabiedrisko pakalpojumu) regulators licencē:

22.1. sadzīves atkritumu savākšanu un pārvadāšanu (darbībā ietverta sadzīves atkritumu vākšana, šķirošana un sagatavošana pārvadāšanai);

22.2. sadzīves atkritumu glabāšanu;

22.3. sadzīves atkritumu pārkraušanu;

22.4. sadzīves atkritumu apglabāšanu;

22.5. ūdens ieguvi un apgādi, arī ārējo tīklu uzturēšanu;

22.6. sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu kanalizācijas nozarē, arī ārējo tīklu uzturēšanu;

22.7. siltumapgādi, kur ražošanas procesā netiek izstrādāta elektroenerģija.

23. Licences pieteikumam sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai sadzīves atkritumu apsaimniekošanas nozarē pievieno reģionālās vides pārvaldes izsniegtu atkritumu apsaimniekošanas atļauju.

24. Licences pieteikumam sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai ūdensapgādes un kanalizācijas nozarē pievieno reģionālās vides pārvaldes izsniegtu ūdens lietošanas atļauju.

25. Ja licences pieprasītājs līdz šim attiecīgajā teritorijā nav sniedzis pašvaldības regulējamā nozarē licencējamā veida sabiedrisko pakalpojumu, regulators licenci izsniedz, ja licences saņēmējs ir dokumentāri pamatojis plānoto darbību un tam ir šīs darbības īstenošanai nepieciešamie līdzekļi un tehniskie resursi.

26. Ja licences pieprasītājs attiecīgajā teritorijā ir sniedzis pašvaldības regulējamā nozarē licencējamā veida sabiedrisko pakalpojumu, regulators licenci izsniedz, ja licences saņēmējs dokumentāri ir pamatojis līdzšinējo un plānoto sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas darbību pašvaldības regulējamā nozarē un tās administratīvajā teritorijā un tam ir šīs darbības īstenošanai nepieciešamie līdzekļi un tehniskie resursi.

27. Regulators licences saņēmējam izsniedz noteikta parauga licenci (2.pielikums).

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 3. jūlija
noteikumiem Nr. 299

Sabiedrisko pakalpojumu licences pieteikums

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 3. jūlija
noteikumiem Nr. 299

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 299Pieņemts: 03.07.2001.Stājas spēkā: 07.07.2001.Zaudē spēku: 15.09.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 06.07.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
26044
07.07.2001
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"