Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.CND/SN/2012/19

Carnikavā 2012.gada 19.septembrī
Sociālo dzīvokļu izīrēšanas kārtība Carnikavas novadā
APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2012.gada 19.septembra sēdes lēmumu (prot. Nr.17, 16.§)

PRECIZĒTS
ar Carnikavas novada domes
2012.gada 19.decembra sēdes lēmumu (prot. Nr.23, 14.§)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām"
3.panta otro daļu, 5.panta ceturto daļu, 6.pantu,
8.pantu, 9.panta ceturto daļu, 10.panta otro daļu un 12.pantu
I. Vispārīgais jautājums

1. Šie saistošie noteikumi nosaka sociālā dzīvokļa uzturēšanas, apsaimniekošanas, pārvaldīšanas un uzskaites kārtību, to personu loku, kas ir tiesīgas īrēt sociālos dzīvokļus, kā arī kārtību, kādā Carnikavas novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, izīrējot sociālos dzīvokļus Carnikavas novadā deklarētajām personām.

II. Sociālo dzīvokļu uzturēšanas, apsaimniekošanas un pārvaldīšanas kārtība

2. Sociālo dzīvokļu uzskaiti un apsaimniekošanu veic pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss". Apsaimniekotāja pienākumi ir:

2.1. veikt sociālo dzīvokļu visu telpu apskati, pārbaudīt labierīcību un ierīču funkcionēšanu un sastādīt par to apsekošanas aktu;

2.2. kontrolēt īrnieku veikto apmaksu par īri un komunālajiem pakalpojumiem;

2.3. informēt pašvaldību par parādiem, kuru apmērs pārsniedz 3 mēnešu maksājumus.

3. Sociālo dzīvokļu uzturēšanu un apsaimniekošanu finansē likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām mājām" 3.pantā noteiktajā kārtībā.

4. Sociālo dzīvokļu īrnieki slēdz īres līgumus ar Carnikavas novada domi un īres līguma darbības laikā maksā 1/3 (vienu trešdaļu) no kopējās pašvaldībā noteiktās īres/apsaimniekošanas maksas attiecīgās kategorijas dzīvokļiem.

5. Īres maksas starpību, pamatojoties uz apsaimniekotāja iesniegtajiem dokumentiem, sedz no pašvaldības sociālā budžeta līdzekļiem.

6. Sociālā dzīvokļa īrniekam ir pienākums norēķināties par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem pilnā apmērā pēc saņemtajiem rēķiniem.

III. Personas, kurām ir tiesības īrēt sociālo dzīvokli

7. Papildus likumā "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5.pantā noteiktajiem nosacījumiem, kas dod tiesības īrēt sociālo dzīvokli, sociālo dzīvokli ir tiesības īrēt maznodrošinātai (trūcīgai) personai (ģimenei), kura ir:

7.1. atsevišķi dzīvojoša pensijas vecuma persona, kurai nav apgādnieku;

7.2. invalīds, kuram nav apgādnieku;

7.3. politiski represēta persona;

7.4. ģimene, sastāvoša no pensionāriem vai invalīdiem, kuriem nav apgādnieku;

7.5. ģimene ar trim vai vairāk nepilngadīgiem bērniem.

8. Persona, kura vēlas īrēt sociālo dzīvokli, Carnikavas novada pašvaldībā iesniedz:

8.1. iesniegumu, ko parakstījuši visi pilngadīgie ģimenes locekļi, kuri pretendē uz palīdzību;

8.2. dokumentus vai to apliecinātas kopijas, kas pamato personai pienākošo palīdzību, ja minētie dokumenti nav pašvaldības rīcībā.

9. Personas iesniegumu un tam pievienotos dokumentus, kas apliecina tiesības saņemt palīdzību, reģistrē un nodod izskatīšanai Izglītības, kultūras un sociālo jautājumu komitejai.

10. Izglītības, kultūras un sociālo jautājumu komiteja izskata personas iesniegumu un sagatavo domes lēmuma projektu par personas atzīšanu par tiesīgu saņemt palīdzību un iekļaušanu Carnikavas novada pašvaldības sociālo dzīvokļu un sociālo māju izīrēšanas reģistrā (turpmāk – Izīrēšanas reģistrs) vai par atteikumu atzīt personu par tiesīgu saņemt palīdzību.

11. Lēmumu par personas reģistrēšanu Izīrēšanas reģistrā vai par atteikumu reģistrēt pieņem Carnikavas novada dome.

12. Personas (ģimenes), kuras ir tiesīgas īrēt sociālos dzīvokļus, tiek reģistrētas Izīrēšanas reģistrā.

13. Personas (ģimenes), kuras noteiktajā kārtībā atzītas par tiesīgām īrēt sociālo dzīvokli, ir iekļaujamas Izīrēšanas reģistrā iesniegumu saņemšanas secībā.

14. Persona, kura ir zaudējusi tiesības īrēt sociālo dzīvokli, tiek izslēgta no Izīrēšanas reģistra ar Carnikavas novada domes lēmumu.

IV. Sociālo dzīvokļu izīrēšanas kārtība un secība

15. Lēmumu par sociālā dzīvokļa izīrēšanu personai (ģimenei) un īres līguma atjaunošanu pieņem Carnikavas novada dome.

16. Sociālo dzīvokli vispirms piedāvā īrēt bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri ir reģistrēti reģistrā, pēc tam pārējām personām reģistrācijas secībā.

17. Ja bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni nepamatoti atsakās no vismaz diviem dzīvojamo telpu īres piedāvājumiem, turpmāk viņiem dzīvojamo telpu piedāvā īrēt reģistrācijas secībā.

18. Ja personai (ģimenei), kura īrē sociālo dzīvokli, ir tiesības atjaunot īres līgumu, vienu mēnesi pirms īres termiņa izbeigšanās tā iesniedz Carnikavas novada pašvaldībā dokumentus, kas apliecina tiesības atjaunot īres līgumu.

V. Noslēguma jautājums

19. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to pilna teksta publicēšanas izdevumā "CARNIKAVAS NOVADA VĒSTIS".

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica
Carnikavas novada domes saistošo noteikumu Nr.CND/SN/2012/19 "Sociālo dzīvokļu izīrēšanas kārtība Carnikavas novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsIzdoti "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 9.punkts noteic, ka pašvaldības autonomā funkcija ir sniegt palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka dzīvokļu uzturēšanas, apsaimniekošanas un pārvaldīšanas kārtību, kā arī personu loku, kurām ir tiesības īrēt sociālo dzīvokli
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuIr paredzēts, ka, nodrošinot šo atbalstu, varētu tikt izlietoti līdz Ls 5 000, ja pieņemam, ka gadā Carnikavas novadā tiek deklarēti apmēram 50 jaundzimušie un turklāt abi viņa vecāki ir Carnikavas novadā deklarēti.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām – maznodrošinātiem, maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem, bāreņiem, kā arī ārkārtas situācijā nonākušiem ļaudīm.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām5.1. Institūcijas, kurās personas var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. pašvaldības Sociālais dienests;

5.1.2. pašvaldības izpilddirektors.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām6.1. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā w.w.w.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

6.2. Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Sociālo dzīvokļu izīrēšanas kārtība Carnikavas novadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: CND/SN/2012/19Pieņemts: 19.09.2012.Stājas spēkā: 12.01.2013.Zaudē spēku: 15.01.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 168, 11.01.2013.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
254927
12.01.2013
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"