Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Daugavpilī 2012.gada 13.decembrī (prot. Nr.24, 25.§)
Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža
Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8.panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012.gada 2.maija noteikumu Nr.309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. ārpus meža augošu koku ciršanas izvērtēšanas kārtību;

1.2. sabiedrībai nozīmīgus gadījumus, kad rīkojama koku ciršanas publiskā apspriešana un publiskās apspriešanas procedūras kārtību;

1.3. zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu aprēķināšanas un atlīdzināšanas kārtību.

II. Koku ciršanas izvērtēšanas kārtība

2. Ārpus meža augošu koku ciršana ir atļauta pēc rakstiskas atļaujas saņemšanas Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādē "Komunālās saimniecības pārvalde" (turpmāk – Pārvalde).

3. Par tādu koku nociršanu, kuri apdraud infrastruktūras darbību, cilvēka veselību, dzīvību vai īpašumu, zemes īpašnieks, tiesiskais valdītājs vai attiecīgais dienests informē Pārvaldi un pievieno situācijas fotofiksācijas materiālus.

4. Lai saņemtu atļauju koku ciršanai ārpus meža, zemesgabala īpašnieks vai tiesiskais valdītājs iesniedz Pārvaldē iesniegumu elektroniski vai vēršas ar iesniegumu klātienē. Elektroniski pieteikums Pārvaldei tiek iesniegts izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas vienotājā valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, vai nosūtot uz Pārvaldes e-pastu ksp@daugavpils.lv ar drošu elektronisko parakstu. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

4.1. koku ciršanas ierosinātāja kontaktinformācija: vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese (fiziskai personai), nosaukums (firma), reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese (juridiskai personai);

4.2. zemesgabala, kurā plānots cirst kokus, adresi un kadastra apzīmējumu;

4.3. nocērtamo koku skaitu un sugu;

4.4. ciršanas pamatojumu (mērķi).

(Daugavpils pilsētas domes 13.05.2021. saistošo noteikumu Nr. 23 redakcijā)

5. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

5.1. zemesgabala īpašuma (valdījuma) tiesības apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu);

5.2. zemesgabala robežu plāna kopiju (uzrādot oriģinālu);

5.3. dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu par piekrišanu koku ciršanai, ja koku ciršana paredzēta zemesgabalā, kas ietilpst dzīvojamās mājas kopīpašumā esošajā daļā.

6. Pēc iesnieguma saņemšanas, Pārvalde izvērtē koku ciršanas ieceres atbilstību normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem, nosacījumiem un kritērijiem, apseko nocērtamos kokus dabā, veic to fotofiksāciju un pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu koku ciršanai ārpus meža vai par atteikumu izsniegt atļauju.

7. Ja iesniegumā nav iekļauta visa noteiktā informācija vai nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti, Pārvalde aicina koku ciršanas ierosinātāju nekavējoties papildināt iesniegumu.

8. Ciršanas atļaujas derīguma termiņš ir divi gadi. Pārvalde pagarina ciršanas atļaujas derīguma termiņu uz vienu gadu, ja Pārvaldē ir saņemts attiecīgs iesniegums. Ciršanas atļaujas derīguma termiņu var pagarināt tikai vienu reizi.

9. Pirms ciršanas atļaujas saņemšanas, zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu. Ja koku ciršana ir saistīta ar būvniecības īstenošanu, zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jāatlīdzina pirms būvatļaujas saņemšanas.

III. Sabiedrībai nozīmīgi gadījumi, kad rīkojama koku ciršanas publiskā apspriešana un publiskās apspriešanas procedūras kārtība

10. Publiskās apspriešanas procedūru organizē un rīko Pārvalde.

11. Publiskā apspriešana rīkojama, ja koku ciršana paredzēta publiski pieejamos objektos (parkos, skvēros un tamlīdzīgās labiekārtotās pašvaldībai piederošās teritorijās).

12. Publiskās apspriešanas termiņu nosaka uz laiku, kas nav mazāks par piecām darba dienām.

13. Vismaz vienu dienu pirms publiskās apspriešanas sākuma, Pārvalde izvieto Daugavpils pilsētas pašvaldības mājaslapā www.daugavpils.lv šādu informāciju par koku ciršanas ieceri:

13.1. zemesgabala, kurā plānots cirst kokus, adresi un kadastra apzīmējumu;

13.2. informāciju par nocērtamiem kokiem (koku suga, skaits);

13.3. koku ciršanas pamatojumu (mērķi);

13.4. nocērtamo koku fotofiksācijas materiālus vismaz no trijiem skatu punktiem.

14. Rakstiskas atsauksmes publiskās apspriešanas procedūras laikā iesniedzamas Pārvaldē (arī elektroniskā veidā). Anonīmas atsauksmes netiek apkopotas.

15. Publiskās apspriešanas procedūra uzskatāma par notikušu arī tad, ja publiskās apspriešanas laikā nav saņemta neviena atsauksme.

16. Pēc publiskās apspriešanas procedūras pabeigšanas, Pārvalde apkopo, izvērtē publiskās apspriešanas rezultātus un pieņem šo noteikumu 6.punktā noteikto lēmumu.

17. Ja koku ciršana paredzēta būvniecības projekta īstenošanai un notikusi būvniecības ieceres publiskās apspriešanas procedūra, tad papildus nav nepieciešams organizēt publisko apspriešanu par koku ciršanu.

IV. Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu aprēķināšanas un atlīdzināšanas kārtība

18. Zaudējumu atlīdzību par dabas daudzveidības samazināšanu aprēķina, izmantojot šādu formulu:

ZA = Kd x Ks x Kc x Kap x Kav x Kp, kur

ZA – zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu,

Kd – koka diametra koeficients (cm),

Ks – koka sugas koeficients,

Kc – koka nociršanas iemesla koeficients,

Kap – apdzīvotas vietas koeficients,

Kav – koka atrašanās vietas koeficients,

Kp – Daugavpils pilsētas pašvaldības noteiktais koeficients.

19. Koeficientus Kd, Ks, Kc, Kap, Kav nosaka Ministru kabineta 2012.gada 2.maija noteikumi Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža". Daugavpils pilsētas pašvaldībā noteiktais zaudējumu atlīdzināšanas koeficients Kp par dabas daudzveidības samazināšanu ir 0,8.

20. Zaudējumu atlīdzību par dabas daudzveidības samazināšanu sakarā ar koka ciršanu iekasē pamatojoties uz Pārvaldes sastādīto aktu par nodarītajiem zaudējumiem.

V. Lēmumu un faktiskās rīcības apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

21. Pārvaldes pieņemto lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā Daugavpils pilsētas domē. Daugavpils pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā rajona tiesā, Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VI. Noslēguma jautājumi

22. Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2006.gada 26.janvāra saistošos noteikumus Nr.1 "Daugavpils pilsētas zaļumstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi" (LV, 40 (3408), 09.03.2006.).

23. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 27Pieņemts: 13.12.2012.Stājas spēkā: 22.01.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 14, 21.01.2013. OP numurs: 2013/14.10
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
254177
{"selected":{"value":"08.06.2021","content":"<font class='s-1'>08.06.2021.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"08.06.2021","iso_value":"2021\/06\/08","content":"<font class='s-1'>08.06.2021.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"22.01.2013","iso_value":"2013\/01\/22","content":"<font class='s-1'>22.01.2013.-07.06.2021.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
08.06.2021
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"