Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.794

Rīgā 2012.gada 20.novembrī (prot. Nr.65 23.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr.1651 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un
darbinieku atlīdzības likuma 7.panta ceturto daļu, 7.1 panta otro daļu,
13.1 pantu, 15.panta pirmo daļu un 16.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr.1651 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 206.nr.; 2010, 113., 156., 197.nr.; 2011, 58., 137.nr.; 2012, 23., 62.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 10.2.apakšpunktu aiz vārda "Saeima" ar vārdiem "Tiesībsarga birojs, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, Valsts prezidenta Kanceleja, Augstākās izglītības padome".

2. Izteikt 11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. ir noteikts pārbaudes laiks, pārbaudes laikā viņai piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 3.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam. Ja iestādes vadītājs, izvērtējot valsts dienestā pēdējo piecu gadu laikā veiktos amata (dienesta, darba) pienākumus saskaņā ar amata aprakstu, konstatē, ka tie ir līdzīgi jaunajiem amata (dienesta, darba) pienākumiem, viņš var pieņemt pamatotu lēmumu par valsts dienestā noteiktās kvalifikācijas pakāpes saglabāšanu pārbaudes laikā. Ja darbavieta mainīta, piešķirto kvalifikācijas pakāpi apliecina ar iepriekšējās (pēdējās) darbavietas izsniegtu izziņu par amatpersonas (darbinieka) darba stāžu, veiktajiem amata (dienesta, darba) pienākumiem šajā darbavietā un piešķirto kvalifikācijas pakāpi. Beidzoties pārbaudes laikam, kvalifikācijas pakāpi nosaka atbilstoši amatpersonas (darbinieka) darbības un tās rezultātu novērtējumam un valsts dienestā nostrādātajam laikam;".

3. Izteikt 11.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. nav noteikts pārbaudes laiks, kā arī iepriekšējā amatā nav piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 3.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi."

4. Izteikt 12.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.2. ja nav bijusi piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 3.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi."

5. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Ja amatpersonai (darbiniekam) nav darba pieredzes valsts dienestā un, uzsākot dienestu (darbu) valsts tiešās pārvaldes iestādē, viņai:

13.1. ir noteikts pārbaudes laiks, pārbaudes laikā piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi. Ja amatpersonai (darbiniekam) ir darba pieredze profesionālajā jomā, kas atbilst šo noteikumu 14. vai 15.punktā minētajiem nosacījumiem, un iestādes vadītājs, izvērtējot visu attiecināmo iepriekšējo darba pieredzi profesionālajā jomā, ir pieņēmis lēmumu par amatpersonas (darbinieka) darba pieredzes profesionālajā jomā pielīdzināšanu darba pieredzei valsts dienestā, tad amatpersonas (darbinieka) pārbaudes laikā piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 3.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši pielīdzinātajai darba pieredzei valsts dienestā. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē amatpersonas (darbinieka) darbību un tās rezultātus un nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi;

13.2. nav noteikts pārbaudes laiks (attiecas tikai uz darbinieku), sākotnēji piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi. Ja darbiniekam ir darba pieredze profesionālajā jomā, kas atbilst šo noteikumu 14. vai 15.punktā minētajiem nosacījumiem, un iestādes vadītājs, izvērtējot visu attiecināmo iepriekšējo darba pieredzi profesionālajā jomā, ir pieņēmis lēmumu par darbinieka darba pieredzes profesionālajā jomā pielīdzināšanu darba pieredzei valsts dienestā, tad piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 3.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši pielīdzinātajai darba pieredzei valsts dienestā. Ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē darbinieka darbu un tā rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi."

6. Papildināt 19.2.apakšpunktu aiz vārdiem "mēnešalgas maksimālo apmēru" ar vārdiem "un amatpersonas (darbinieka) amata (dienesta, darba) pienākumu izpildes ikgadējais novērtējums ir D vai E".

7. Papildināt 1.pielikumu ar 12.3 punktu šādā redakcijā:

"12.3 Finanšu uzskaite un analīze pašvaldībā              

I

II

III

IV

"

8. Izteikt 1.pielikuma 29.1 punktu šādā redakcijā:

"29.1 Pedagoģijas darbības atbalsts        I      

II

III

IV

"

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr.1651 "Noteikumi par valsts un pašvaldību .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 794Pieņemts: 20.11.2012.Stājas spēkā: 23.11.2012.Zaudē spēku: 01.01.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 184, 22.11.2012. OP numurs: 2012/184.15
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
252872
23.11.2012
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"