Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.529

Rīgā 2012.gada 31.jūlijā (prot. Nr.42 18.§)
Pieteikuma iesniegšanas kārtība vakantajam amatam Eiropas Policijas birojā
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma
31.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Republikā organizē pieteikuma iesniegšanu tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem paredzētajam vakantajam amatam Eiropas Policijas birojā (turpmāk – vakantais amats).

2. Vakantajam amatam var pieteikties Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts robežsardzes, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Prokuratūras iestādes, Militārās policijas vai Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – kompetentā iestāde) amatpersona, ja tā atbilst sludinājumā par vakanto amatu (turpmāk – sludinājums) izvirzītajām prasībām.

3. Valsts policija sludinājumu un tam pievienotos materiālus, ja tādi ir, triju darbdienu laikā pēc saņemšanas no Eiropas Policijas biroja elektroniski nosūta uz kompetento iestāžu oficiālajām elektroniskā pasta adresēm.

4. Kompetentā iestāde triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 3.punktā minētās informācijas saņemšanas ar to iepazīstina personālsastāvu.

5. Kompetentās iestādes amatpersona, kas vēlas pieteikties vakantajam amatam (turpmāk – pretendents), sagatavo pieteikumu un dokumentus, kas apliecina tā atbilstību sludinājumā izvirzītajām prasībām, kā arī citus dokumentus, ja tādi ir pieprasīti sludinājumā, un iesniedz tos izvērtēšanai attiecīgajā kompetentajā iestādē, ņemot vērā šo noteikumu 6. un 8.punktā minētos termiņus, kas paredzēti pieteikuma un dokumentu atbilstības pārbaudei, kā arī sludinājumā noteikto pieteikuma iesniegšanas termiņu Eiropas Policijas birojā.

6. Kompetentā iestāde triju darbdienu laikā pēc pieteikuma un dokumentu saņemšanas izvērtē tos un, ja pretendents atbilst sludinājumā izvirzītajām prasībām un attiecīgā kompetentā iestāde neiebilst pretendenta iecelšanai vakantajā amatā, apstiprina tos.

7. Pretendents kompetentās iestādes apstiprināto pieteikumu un dokumentus iesniedz Valsts policijā, ņemot vērā šo noteikumu 8.punktā minēto termiņu, kas paredzēts pieteikuma un dokumentu atbilstības pārbaudei, kā arī sludinājumā noteikto pieteikuma iesniegšanas termiņu Eiropas Policijas birojā.

8. Valsts policija triju darbdienu laikā pārbauda, vai pretendents kopā ar pieteikumu ir iesniedzis visus sludinājumā pieprasītos dokumentus, kā arī vai pieteikumā un iesniegtajos dokumentos nav acīmredzamu neatbilstību sludinājumā izvirzītajām prasībām.

9. Pieteikumu un dokumentus Eiropas Policijas birojam nosūta šādā kārtībā:

9.1. ja pretendents ir iesniedzis pieteikumu un visus sludinājumā pieprasītos dokumentus, Valsts policija triju darbdienu laikā pēc pārbaudes veikšanas pieteikumu un dokumentus nosūta Eiropas Policijas birojam, vienlaikus rakstiski par to informējot pretendentu un kompetento iestādi;

9.2. ja pieteikuma iesniegšanai ir saņemts apstiprinājums no Valsts policijas vienības, kas pilda Eiropas Policijas biroja darbību reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktos valsts vienības uzdevumus, pretendentam ir tiesības apstiprināto pieteikumu un dokumentus nosūtīt tieši Eiropas Policijas birojam.

10. Valsts policija pieteikumu un dokumentus nākamajā darbdienā pēc pārbaudes veikšanas nosūta pretendentam, vienlaikus par to rakstiski informējot kompetento iestādi, ja konstatē, ka:

10.1. nav iesniegti visi sludinājumā pieprasītie dokumenti;

10.2. pieteikums vai iesniegtie dokumenti acīmredzami neatbilst sludinājumā izvirzītajām prasībām.

11. Pretendentam ir tiesības pieteikumu un dokumentus iesniegt atkārtoti pēc šo noteikumu 10.punktā norādīto trūkumu novēršanas. Šādā gadījumā pieteikums un dokumenti tiek izskatīti šo noteikumu 8. un 9.punktā minētajā kārtībā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministra vietā – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pieteikuma iesniegšanas kārtība vakantajam amatam Eiropas Policijas birojā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 529Pieņemts: 31.07.2012.Stājas spēkā: 03.08.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 121, 02.08.2012. OP numurs: 2012/121.11
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
250603
03.08.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"